Hae
VillaNanna

Haaveiden loma

Haaveillen lomalle!

Koska meidän hiihtoloma on ollut hyvin lääkäripainotteinen tänä vuonna ja mitään kunnon lomatekemistä meillä ei ole ollut, vaikka ollaan jotain pientä yritettykkin, niin päätin sitten luoda tällaisen lomailluusion tähän postaukseen. Millainen olisi minun haaveiden loma. Toki matkustelu olisi tosi kiva juttu, mutta tässä haaveena on ihan muu kuin matkailu. Lyhyet lomat mielestäni on parasta viettää kotosalla ja hyödyntää lähialueiden tapahtumia ja juttuja. Täällä päin on tällä viikolla ollut esimerkiksi lasten talvirieha ja tietenkin Lastenmuseo, joissa kannattaa käydä lomalla.

Jo kotona voi matkata niin ajassa taakse päin tai matkustaa eri maahan. Ei ole pakollista lomalla elää ihan tavallista arkea. Voi opetella tekemään vaikka sushia koko perheen voimin tai tehdä intialasta ruokaa. Mikä vain ikinä innostaa ja kiinnostaa. Voi kiertää eri tapahtumia, mennä pulkkamäkeen, tehdä talvinen piknik. Siinä vinkkiä monenlaista. Shoppailla kirppareilla, se on aika mahtava aikamatka eri aikakausiin, varsinkin Helsingissä. Voi tehdä asiat vaikka toisin mitä yleensä. Mennä retkelle paikkaan, jossa yleensä retkeilee vain kesällä, se luo omanlaista tunnelmaa.
Saapi nähdä millainen sekametelisoppa tästä oikein syntyy… Ollaan aikanaan tällainen shoppailureissu tehty, kun ei lähdetty toiseen maahan shoppailemaan. Riitti, että lähti vähän kauemmas ja paikkaan missä ei ole koskaan ennen ollut, tuli sellainen olo, että on jossakin muualla kuin Suomessa. Se useasti riittää, meille ainakin. Tässä meidän lomasimulaatio suunnitelma, kun ei kerran olla voitu tänä vuonna tehdä mitään. Keräsin blogin uumenista muutamia suloisia muistoja niin lomilta kuin ihan arjen keskeltä ja loin hiukan erilaisen simulaation mutta suosittelen ihan oikeasti tekemään matkoja ihan näin ja oikeasti. Tää on hauskaa ja oppii omasta asuinkaupungista paljon uutta. Toivotan hauskoja lukuhetkiä tämän parissa ja tietenkin kannattaa klikata myös linkkejä, joista löytyy myös hauskoja tuunausideoita.

Tuitui ihanat, ootte olleet super tsemppi mulle nyt ?


*    *    *    *    *

Tällaisen simulaation voi rakentaa ihan oikeastikkin. Kuvitella olevansa jossakin kaukana vaikka olisi omassa olohuoneessa.
Suljen silmäni ja lähden suloiselle haaveiden matkalle, meidän omaan kummalliseen maailmaan. Joten suljetaan silmät, astutaan alukseen ja kiinnitetään turvavyöt. Ensimmäinen kohteemme on Pariisi. Aamulla herään ihanaan kahvin tuoksuun, onpa ihana heräillä näin Pariisin taivaan alla.  Aamiaisen syötyämme matka jatkuu ihanaan ja romanttiseen puutarhaan. Romantiikkaa pitää aina olla ja ennen kuin poistutaan Pariisin ihanasta syleilystä, kierretään uudella Vintage-liikkeiden alueella ja tehdään suloisia kirppislöytöjä ( tämä kannattaa toteuttaa niin, että menee sellaisille kirppareille, joissa ei ole ennen ollut ).

Tämän jälkeen matka jatkuu pikkuiselle talvimajalle. Majassa toki on sauna ja uima-allas ja se ihana takka, jossa voi grillailla ruokaa ja lämmitellä kun tulee pakkasesta sisälle. Nyt ei muuta kuin luistimet kainaloon ja ulos luistelemaan, huomenna sitten onkin pulkkailu ja laskettelu päivä. Pulkkamäkeen otetaan eväät mukaan, lämmin kaakao ja kun tullaan majalle väsyneinä ja kaikkemme antaneina, on ihana laittaa sauna lämpiämään ja sytyttää takkaan tuli. Pojat saavat uida rauhassa ja me aikuiset kuunnella tulen juttelua. Kyllä vain, tämä on elämää.

Kylässä on lapsille suloinen teemamuseo, jossa on ihan pakko käydä ja tietenkin myös testaamassa hohtogolfia. Kaikkea pitää tietenkin olla lomalla. Ja näin tämä hoituu hyvin. Tällä kertaa nautitaan myös herkullinen päivällinen ravintolassa. Tämähän on kuin olisi ulkomailla, niin kova meno meillä on. Lapsilla on hauskaa ja meillä aikuisilla myös. jokaiselle on ollut jotakin mutta yksi asia on vielä tekemättä…

Nimittäin, mieheni on kovin romanttinen ja hän haluaa viedä minut talviselle piknikille joenrantaan, mukaan otetaan tietenkin herkullisia bebe-leivoksia ja kahvia. Saadaan olla ihan kahdestaan kun pojat jäävät majalle pelaamaan ligrettoa ja syömään vähän herkkuja, toki hekin saavat osansa bebeistä. Pieni kahdenkeskinen huilaus ennen kuin lähdetään paluumatkalle kotiin.

*    *    *    *    *Arjesta saa pienin maustein hiukan juhlavampaa, myös silloin kun ei pääse lähtemään matkoille. On ihana matkustaa, vaikka vain näin sumulaatiomallilla. Tämä on minun haaveiden loma, enkä tarkoita sitä, että pitää lähteä matkalle vaan juuri näin kuin linkeissä asia esitetään. Omassa kotikaupungissa on niin paljon nähtävää ja koettavaa myös talvisin, että ei sitä oikeasti tule toivottua lyhyillä lomilla, kuin, että voi nauttia olostaan ihan kotikulmilla. Tämä ei tietenkään kuitenkaan tarkoita sitä, että en koskaan ikinä milloinkaan menisi ulkomaille kun on lyhyt loma. Vaan tämä tarkoittaa sitä, että myös näin saa rakennettua aivan ihanan loman omalle perheelle.
Ihanaa sunnuntaita kaikille!
-Melissa-

10 kommenttia

 1. Minna M kirjoitti:

  Hyvä ja inspiroiva postaus! Meillä on ollut tapana matkustaa lyhyilläkin lomilla. Sukulaiset asuvat sen verran kaukana, että heidän luonaan käydään lomilla.
  Ikävää, että teidän loma on mennyt sairastaessa. Minulla on ensi viikko lomaa. Tulin to-pe yönä kipeäksi. Nyt olisi syytä jo parantua. Huomenna olisi risteily.

 2. Jael kirjoitti:

  Kiva idea ja lomastimulaation. Vaikka ei voisikaan matkustaa, niin on kiva unelmoida:) Nyt pikaista paranemista teille kaikille.

 3. Melissa kirjoitti:

  Toivottavasti olosi kohenee ja pääset nauttimaan risteilystä 🙂

 4. Melissa kirjoitti:

  Kyllä vain, unelmointi on hauskaa 🙂

 5. Meikkiholisti kirjoitti:

  Ihanaa kotiseutulomailua :). Mahtava asenne teillä, ei tosiaan tarvitse lähteä kauas kun osaa ottaa kaiken irti siitä mitä lähellä on.

 6. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Itse aion varsinkin tulevana kesänä ehdottomasti hyödyntää maakuntamatkailua neitokaisen kanssa – läheltäkin löytyy niin paljon kaikkea ihanaa ja nyt neidin varjolla pääsee itsekin kaikkiin lapsellisiin paikkoihin xD

 7. Melissa kirjoitti:

  Täällä Helsingissä on niin valtavasti nähtävää, että tekemistä kyllä löytyy ja paljon.

 8. Melissa kirjoitti:

  Meillä oli viime kesä juuri tuollaista, että keskityimme tekemään reissuja täällä omassa kotikaupungissa. Paljon jäi vieläkin koettavaa kun meillä on kuitenkin nuo joka kesäiset menot aina myös.

 9. tuulanneli kirjoitti:

  Kiva insproiva postaus. Todellakaan ei tarvitse aina matkustaa kauas vaan mukavia paikkoja löytyy ihan läheltäkin. Mielikuvitusmatkailu on joskus superhauskaa!

 10. Melissa kirjoitti:

  Kyllä vain, mielikuvitusmatkailu on välillä virkistävää…Jos ei muuta, se virkistää tavallista arkea kivasti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *