Hae
VillaNanna

Retkipeli farkusta

Retkipeli farkusta

Retkipeli valmistuu leikkuujätteestä ja pelin nappuloiden sisälle laitetaan ompelujätettä. Näin voidaan hyödyntää helposti erilaiset hukkapalaset sekä ihan selkeä roskakin. Samalla painava ompelujäte pitää nappulat paikallaan tuulessakin. Peli on näppärä ottaa mukaan retkille vaikka rannalle.

Retkipeli farkusta

Tästä on valtavasti aikaa kun pyörin Pinterestissä ja silmiini osui aivan mieletön idea, joka minun oli pakko toteuttaa. Meni vain pitkään ennen kuin tuli sellainen väli, että pääsin toteuttamaan tämän ikuisuusprojektini. Pelin voi tehdä vaikka mökkiviemisiksi tai itselleen kotiin tai vaikka asuntovaunulle. Hyvä lahjaidea kaikin puolin. Kannattaa napata siis tämä idea omaankin projektipankkiin. Valitettavasti en missään vaiheessa tullut laittaneeksi muistiin tätä alkuperäistä ideaa, joten en voi siis laittaa linkkiä. Mutta laitan oman versioni nyt kuitenkin teille.

Tarvikkeet
  • Farkku jämiä
  •  ompelujätettä
  • tukevaa puuvillaa, esimerkiksi lakana
Pohja:
  • Leikkaa yhdeksän 12×12 cm kokoiset palat (sis. saumanvarat). Ompele kappaleet yhteen niin, että 3×3 osaa yhdessä. Leikkaa sen jälkeen lakanasta yksi pohjan kokoinen pala ja ompele farkkukappale sekä lakanakappale yhteen. Päälitikkaa jokainen ruutu erikseen.
Nappulat:
  • Leikkaa farkusta kaksi 12×12 kokoiset palat, kaikkiaan kymmenen nappulaa. Tee viisi nollaa ja viisi ristiä. Ompele ristit sekä nollat viiteen neliöön. Ompele vasta kappaleiden kanssa yhteen ja täytä ompelujätteellä. Näin saat tukevat nappulat, jotka eivät lähde tuulen mukana.

Tämä peli on meillä aina mukana, kun lähdetään retkelle ja korttien lisäksi tätä pelataan paljon. Pakko kyllä sanoa, että meidän Härdelli on niin hyvä pelaamaan tätä, että hävisin joka kerta…Ja kyllä muuten yritin monet kerrat voittaa mutta joka kerta kompastuin omaan nokkeluuteeni. Tästä tulee kyllä tämän kesän paras juttu.

Idealinkkejä farkkutuunauksiin

Koska minulla on tapana keskittyä myös zero waste -ompeluun, niin kaikenlaista ideaa tulee tehtyä myös farkusta, ei vain muista materiaaleista. Tosin harvoin teen farkkujen jämistä enää vaatteita, olen tainnut yhden liivin tehdä, muuten ompelen kaikkea muuta. Esittelen muutaman hauskan idean teille linkki muodossa, joten pääset selaamaan ideoita klikkailemalla.

Pari kivaa farkkuideaa leikkuujätteestä

Täytyy myöntää, että zero waste -ajattelu on mielenkiintoista ja aivot saa välillä hyvinkin paljon jumppaa, kun alkaa suunnitella mitä tekisi jämistään. Vaikka tämä homma onkin aika valtavan työlästä, niin se on myös hauskaa ja mielikuvitusrikasta hommaa. Tässä tätä kirjoittaessani sainkin taas pari hauskaa ideaa seuraaviin farkkuompeluihini. Tosin nyt ei ole mitään jämiäkään. En ainakaan usko, että olisi. Pitääpä katsoa, jos jostain sattuisi jotain löytymään. Aika hyvin viime vuonna kaikki farkkujämät ompelin.

Retkipeli farkusta

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.