Hae
VillaNanna

Make Nine Challenge

Make Nine Challenge 2021 on kohdallani alkanut jo tuossa jouluna. Olen tarkkaan miettinyt mitä haluan tehdä ja mitä tarvitsen kaappiini sellaista mitä siellä ei vielä ole, Mitkä materiaalit ovat minulle tärkeitä nyt ja mitä uutta haluan kokeilla. Kaikki ne on nyt laitettu kahteen eri ruudukkoon, joiden tarkoitus on valmistua tämän vuoden aikana. Tällä tavoin pyrin pääsemään myös keskeneräisistä töistäni vihdoinkin eroon.

Viime vuosi oli käsitöiden osalta hyvin hankala, sillä en oikein jaksanut tehdä mitään, vaikka kaikenlaista olenkin sitten saanutkin valmiiksi, niin mitenkään helposti ne eivät ole valmistuneet. Siksi päätin, että tämä haaste voisi auttaa minua jäsentämään ja saamaan asiat loppuun. Nimittäin keskeneräisiä töitä lojuu joka puolella ja iso määrä erilaisia suunnitelmia myöskin. On myös kiva ottaa jokin projekti joka kestää taas koko vuoden, ettei vain näitä lyhyitä projekteja. Saanko nämä kaksi ruudukkoa valmiiksi on toinen juttu, tärkeää on mielestäni se, että edes yritän.

Make Nine Challenge

Tässä haasteessa on tarkoituksena ommella, neuloa tai virkata vaatteita ja/tai asusteita. Haaste on kuitenkin luonteeltaan joustava, eli voit hyvin tehdä vaikka jämäpaloista tilkkutäkkityylisen takin. Sillä ei ole väliä kenelle näitä teet, eikä sillä, teetkö vain yhdellä tekniikalla vai kokeiletko kaikkia. Itse päädyin tekemään yhdeksän ommeltua ja yhdeksän neulottua – joukossa tietysti jämäpaloja ja -lankoja. Voit päättää täysin, missä tahdissa haasteessa etenet sekä sen, missä järjestyksessä teet. Voit muokata suunnitelmaasi sitä mukaa kuin etenet haasteessa. Oman suunnitelmani jaan heti aluksi, koska se helpottaa minua pitämään siitä kiinni, mutta stressiä ei pidä tästä ottaa! Tarkoitus on omilla käsillään luoda ihania juttuja.

Viime vuosi oli käsitöiden osalta hyvin hankala, sillä en oikein jaksanut tehdä mitään, vaikka kaikenlaista olenkin sitten saanutkin valmiiksi, niin mitenkään helposti ne eivät ole valmistuneet. Siksi päätin, että tämä haaste voisi auttaa minua jäsentämään ja saamaan asiat loppuun.

On myös tärkeää kokeilla asioita, joita ei ole ennen tehnyt kuten minulla on vapaa kirjonta ompelukoneella. Tekniikka, jonka haluan ottaa haltuun mahdollisimman pian. Paljon olen katsellut miten muut tekee näitä upeita kirjontatöitä, mutta itse en ole vielä saanut aikaiseksi, ehkä nyt se tulee eteen kun sen on kirjoittanut ylös.

*****

Ompeluruudukko

 1. Vapaa kirjonta koneella
 2. Toppi frilloilla
 3. Puuvillamekko
 4. Takki kahdella eri materiaalilla
 5. Vakosamettileggarit
 6. Pikkumekko
 7. College
 8. Rennot housut
 9. Refashion, neulemekko

Neuleruudukko

 1. Valkoinen neule
 2. Nyppyneule
 3. Salmiakkikuvioiset ylipolven sukat
 4. Lankajämistä neuletakki
 5. Kirjoneulesukat Hyvän mielen villasukat -kirjasta
 6. Tilkkumekko
 7. Yksivärinen mekko
 8. Helmiä peruspaidassa
 9. Refashion – vanhasta paidasta uusi

Piirrokset on tehnyt juhoeerikki

Make Nine Challenge

Olen luonut Pinterestiin myös tälle haastelle oman kansion, jos joku haluaa seurata sitä kautta etenemistäni tai sitä, mitä olen keränyt ja ajatellut tekeväni.

Tarkoituksenani on hyödyntää kaikkea sitä mitä on jo olemassa kotona, ei siis hankkia materiaalia lisää. Tosin, tiedän jo varmasti sen, että muutama asia kuten liimakangas ja vuorikangas on hankittava, sillä kumpaakaan ei ole niin paljon, että saisin esimerkiksi takin vuoritettua tai tuettua nappilistoja. Jos on pakko ostaa tai hankkia, niin jokaiseen artikkeliin tulee siitä maininta.

Make Nine Challenge

Nautinnollista lauantaita teille kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

10 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Sää osaat myös piirtää, kun katsoo noita sun suunnitelmakuvia. Ootko koskaan harrastanut piirtämistä tai maalaamista?

  • villananna kirjoitti:

   Ei, en minä ole piirtänyt niitä, vaan mieheni. Tuossa tekstissä on myös maininta siitä.

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Kuullostaa todella mielenkiintoiselta haasteelta 🙂

 3. petra kirjoitti:

  Kuulostaapa kivalta haasteelta! Onko noita tehtäviä siis valmiina jossain eritrkniikoille? ? Mulle tulee tuosta ompelukone kirjonnasta mieleen vain yläasteen neulatyyny, johon piti tehdä kuva pikku tilkuista ja sitten sen ompelukoneen kirjontarenkaan(?) avulla ommella ne yhteen tyllin läpi….. Mun neulatyyny tuli niin täyteen lankaa ettei niitä tilkkuja enää nähny ja hyvä että neulan sai siitä läpi kun oikeen painoi ? mutta mielestäni kuvasta tuli hieno ?

  http://www.sangynalla.fi

  • villananna kirjoitti:

   Jokainen tekee sellaisen kuin haluaa. Ei siis ole mitään valmiita pohjia olemassa. Vähän sellainen, haastan itseni tekemään jotakin uutta tai tarpeellista yms.

 4. Tuula / Tuula's life kirjoitti:

  Kyllä sinä viime vuonna jaksoit tehdä paljonkin… olen ihaillen seuraillut blogiasi.
  Onnea ja käsityöintoa myös vuoteen 2021!

  • villananna kirjoitti:

   Tuli niitä aika monta tehtyä sitten kuitenkin, vaikkei niin paljolta tunnu.

 5. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Mielenkiintoisia suunnitelmia sinulla! Etenkin neulejutut kiinnostaa, koska tykkään itsekin neuloa.

  • villananna kirjoitti:

   Neuleita pääsen nyt tekemäänkin, kun mun kone lähti taas huoltoon. Ehkä on aika hankkia uusi kone.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *