Hae
VillaNanna

Taimi-mekko sulostuttaa keväällä

Taimi-mekko sulostuttaa keväällä

Taimi-mekko on minun tämän kevään juttu. Ensin vierastin ajatusta mekosta, joka on leveä mutta kapenee kohti polvia. Mutta koska löysin niin ihanaa ohutta joustocollegea, oli minun vihdoin tehtävä tämä suloisuus itselleni. Alun perin trikoolle suunniteltu malli toimii loistavasti myös ohuesta jousto collegesta.

Taimi-mekko sulostuttaa keväällä

Röyhelöinen Taimi-mekon kaava on yksinkertainen ja on helppo valmistaa saumurilla surauttamalla. Haastetta on röyhelöissä, varsinkin jos haluaa tehdä röyhelöt vanhanaikaisesti rypytyslankaa käyttämällä. Mutta kaiken kaikkiaan työ käy joutuisasti ja samalla kertaa ompelee enemmänkin näitä ihania mekkoja. Niin, jos vain haluaa.

Koska vielä on kylmä, niin tein paitaan poolokauluksen. Myös hiukan senkin vuoksi, etten oikein tykännyt alkuperäisen kaavan pääntiestä. Lehden kuvissa kun pääntie näytti repsottavan eikä oikein istunut kantajilleen. Toki college on trikoota jämäkämpää ja voi olla, että toimii siitä paljon paremmin. Mutta siitä huolimatta halusin tehdä poolokauluksen, enkä kadu. Meinaan sopii niin hyvin omaan käyttöön mekko nyt.

Kaava:

 • Suuri käsityö lehti 3/2018

En juurikaan nykyään enää käytä Käsityölehden kaavoja, mutta toki joitain ja haluan tehdä enemmänkin, että tulee kaavat hyödynnettyä. En kuitenkaan ole niin kyseisen lehden ystävä. Vanhempia lehtiä kyllä tykkään käyttää, varsinkin neuleissa. Mutta ehkä nyt tämän ihanan röyhelömekon tuoma ilo tuo lehden lähemmäksi minua. Mene ja tiedä.

Maiharit sopii kaikkien vaatteiden kanssa

Olen tosiaan sitä ikäluokkaa, joka nuorena aikuisena puki maiharit jalkaansa melkein sänkyynkin. Oli asu mikä hyvänsä, oli maiharit aina jalassa, aina. Kesät talvet. Enää en kesäisin kyllä laita maihareita jalkaani, se on varma, mutta ennen käytin maihareita aina. Tästä syystä edelleenkin suosikki kenkäni on maiharit. Toki käytän paljon myös korkkareita ja lenkkareita ja kaikenlaisia muitakin kenkiä, mutta olen sitä mieltä että maiharit antaa asuun luonnetta, vai mitä tuumaatte?

Oli siis aika itsestään selvää, että tähän söpöön mekkoon yhdistän maiharit, tietenkin värilliset sukkahousut myös. Olisin kyllä halunnut vaaleanpunaiset sukkikset, mutta niitä ei nyt valitettavasti ollut, joten lilat saivat toimia ja toimivat oikein hyvinkin. Ehkä kokeilen myös pinkkejä sukkiksia mekon kanssa myös. Nekin varmasti toimivat. Mutta vaaleanpunaiset on vielä jostain etsittävä. Parastahan olisi, jos löytyisi pitsiset sukkikset. Ne vasta olisi ihanat. Vaaleanpunaista pitsiä.

Taimi-mekko sulostuttaa keväällä

Love and Peace!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

8 kommenttia

 1. Yksi ihmettelijä kirjoitti:

  Yksi asia, mitä olen joskus ihmetellyt, on tuo värikkäiden sukkahousujen käyttö. Kyllä se on melko harvinaista, että kadulla näkee jollain muunväriset sukkahousut kuin mustat tai ihonväriset. Jos noihin lisätään vielä harmaat ja tumman siniset, niin taitaa yli 95 % sukkahousuista olla noissa väreissä. Sukkahousujen väreillä ja kuvioilla saa kuitenkin muutettua samaa vaatetusta kovastikin. Kuitenkin tarjontaa kaupoissa kuitenkin olisi runsaasti, mutta harva noita käyttää.

  On tuossa sinunkin asussa särmää noilla violeteilla sukkahousuilla ihan erilailla verrattuna esim. yksivärisiin mustiin perus sukkiksiin.

  • villananna kirjoitti:

   Se on juuri näin, että värillisillä sukkahousuilla saa asun muokattua ihan toiseksi. Itse pyrin hyödyntämään värillisiä paljon. Minusta taas Suomesta saa huonosti mitään erikoisia sukkahousuja, monet sukkakaupatkin ovat loppettaneet. Ostan sitten Tallinnasta isot määrät kun ollaan siellä.

 2. Yksi ihmettelijä kirjoitti:

  Yksi tarkistamisen arvoinen paikka on nuo Lindexin ale hyllyt. Sieltä löytyy paljon mitä värikkäimpiä sukkahousuja 2 – 4 € hintaan. Eli kun suurin osa ihmisistä ostaa niitä mustia ja ihonvärisiä, niin ne värikkäät päätyy tuonne alehyllyyn hävitettäväksi. Itsekin olen tuolta jo monet sukkahousut ostanut. Nämä on siis myymälä kohtaisia poistohyllyjä, jotka ei näy nettikaupassa.

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä värillisiä on mutta tykkään myös kuviollisista näyttävistä sukkahousuista. Kuten pitsisistä, sekä sellaisista, joissa on vaikka kukkia kirjottu sukkaan. Tällaisia haen siis tuolta Tallinnasta.

 3. Nadine kirjoitti:

  Nuorena käytin maihareita melkein mikä vain asun kanssa, mutta nyt täytyy myöntää, ettei ne sovi ihan mihin vaan. Työpukuni on yksi sellainen yhdistelmä, johon pitää olla normi kengät. Myöskään juhla-asuun ei tule enää juhlaa, jos se on yhdistetty maihareihin. Vanhaksi siitä on tultu.

 4. Suvi H kirjoitti:

  Onpa ihanan pirteä asu! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.