Hae
VillaNanna

Leipäkori kankaan palasesta

Leipäkori kankaan palasesta

Koska projektinani on saada tilkkulaatikot hyödynnettyä, niin valitsin laatikosta hiukan isomman palan tilkkua ja ompelin leipäkorin. Leipäkori kankaan palasesta oli aika helppo tehdä, tosin, ehkä korkeammat reunat olisi voinut myöskin tehdä. Mutta seuraavaan sitten. Olen itse vähän sitä mieltä, että näitä leipäkoreja tarvitaan aina ja tässä korissa parasta on se, että sen voi myös pestä. Väliin olen laittanut vanulevyä, joka pitää korin ryhdissään.

Leipäkorissa voi tarjoilla lähes mitä tahansa lämpimäistä, sen ei tarvitse olla leipää. Meillä tykätään herkutella croissanteilla ja siksi leipäkori on kiva, kun se tuo kivan fiiliksen kattaukseen. Tämä leipäkori on myös siitä hyvä, kun sen saa todella pieneen tilaan silloin kun sitä ei käytetä. Uskoisin, että teen toisen korin mutta se on hiukan pienempi.

Vinkki: Jos on kiireinen arki, eikä niin välitä kauppojen valmiista croissanteista, niin pika croissantteja voi tehdä vaikka voitaikinasta.

Minusta tästä leipäkorista tuli tosi kiva ja näppärä. Se on helppo ottaa esiin tarvittaessa ja laittaa pois kun ei sitä tarvitse enää. Näyttävästä kankaasta kun tekee, niin ei siinä juuri muuta tarvitse. Ja jos tahtoo, voi solmintanauhat tehdä myös itse kankaasta. Jos ei siis varastosta löydy koristenauhoja valmiina.

Leipäkori kankaan palasesta

Leipäkori kankaan palasesta

Vaikka työssä tarvitaan ompelukonetta, niin työ on silti suhteellisen helppo valmistaa. Lähes pelkästään suoraa, eikä monenmoisia leikkauksia ja muita härpäkkeitä. Toki niitäkin saa tehdä halutessaan, mutta hyvä on aloitella vähän helpommasta ensin. Tässä on kuitenkin hiukan haastetta, joten hiukan joutuu miettimään miten homman toteuttaa. Mutta työ kannattaa.

Tarvikkeet:

 • kestävää sisustuskangasta
 • venulevyä
 • koristenauhaa

Tee näin:

 • Leikkaa 2x kankaasta ja 1x vanulevystä 34×34 cm + saumanvarat kokoinen kappale.
 • Mittaa ja leikkaa koristenauhasta 28 cm pituiset somintanauhat.
 • Solmintanauhat kiinnitetään aputikkauksella päälikankaan reunaan, noin 7 cm päästä kulmasta. Nauhoja laitetaan jokaiseen kulmaan yhteensä 8 kpl.
 • Asettele kankaat oikea puoli vastakkain (vanulevy toisen kankaan alla ) ja ompele kappale pussiksi, jätä kääntöaukko.
 • Käännä työ ja päälitikkaa reuna, sulje samalla kääntöaukko.
 • Ompele lopuksi päälitikkaukset, jokaiseen pitkälle sivulle, koko matkalle. Tikkaus tulee 7 cm päähän reunasta. Näin reunat taittuu itsellään ja kori pysyy kuosissa.

Leipäkori kankaan palasesta

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

10 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Ihana leipäkori:) Sinä niin aina kaunistat kaikkea , niin taitavasti:)

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Minkähän takia croissantteja ei tule juurikaan itse tehtyä, vaikka niihin kahvilassa tuleekin herkästi tartuttua 😀

  • villananna kirjoitti:

   Vaikka taikina on helppo tehdä, niin sen vaivaaminen ja säilytys vuorokauden jääkaapissa ennen hommaa on sellaista, että siihen oikeasti pitää varata aikaa etukäteen. Siksi olenkin tehnyt näitä pikacroissantteja sitten vain.

 3. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Kivan korin olet tehnyt! Meillä tehdään yleensä purkkicroisantteja, jos kotona croisantteja tehdään. Harvoin tulee tehtyä, vaikka ovat lasten suosikkeja. Ja toki msistuu myös minulle…

  • villananna kirjoitti:

   Mä myös joskus niitä purkillisia tein mutta voitaikinasta jotenkin vaan tulee parempia, tai enemmän meidän makuun.

 4. Mari kirjoitti:

  Kivalta näyttää! Ja alkoi tehdä mieli croisantteja :D.

 5. tuulanneli kirjoitti:

  Todella kivan näköinen tuo leipäkori. Enpä ole hetkeen syönyt croissantteja!

  • villananna kirjoitti:

   Leipäkori onnistui tosi hyvin, olen tosi tyytyväinen lopputulokseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *