Hae
VillaNanna

Farkkujämien tango

Farkkujämien tango

Farkkujämien tango on soitettu pitkin kevättä ja kesää. Nyt tango on rauhoittunut, vaikka jämiä on saatu hienosti pois, niin sain aikaan myös lisää…Nimittäin tein mieheni vanhoista farkuista itselleni hameen ja tietenkin minun oli käytettävä yhdet farkut sen toteutumiseen. Tosin, käytin myös jämiä hienosti hyödykseni. Mutta on pakko tällä hetkellä todeta, ettei kaikkia jämiä noin vain saa tuhottua.

Tämän artikkelin aiheena onkin vähän tarkastella, mitä kaikkea olen jo saanut tehtyä, mitä kaikkea on vielä kesken ja mitäköhän lopusta voisi tulla. Tai ainakin mitä on jo tehty. Tämä farkkujämien projekti menee nyt pienelle tauolle, jos keväällä taas innostuisin ottamaan homman esiin ja tekemään uusia hienoja juttuja. Nyt ei ole yhtään inspiraatiota tämän projektin tiimoilta. Ei edes keskeneräisten valmiiksi saattaminen ole nyt ajankohtaista.

Farkkujämien tango

Farkkujämien tango

Farkku on minun ehdottomasti parhain ja ihanin ja vaikka ja mitä materiaali. Farkku sopii ihan kaikkeen ja siitä voi tehdä mitä tahansa. Varsinkin se farkku, jossa ei ole elastaania, kestää ja kestää, paranee vain käytössä. Niistä materiaaleista saa kaikkein parhaat tuunaukset aikaiseksi. Tai näin minusta ainakin on. Tässä projektissa on monta minun parhaimpia tuunauksia, lemppareita. Tällaisia lemppareita ei ole aikaisemmin tullut tehtyä mitä nyt.

Aloitetaan kertomalla, että tämän projektin alulle panija oli iso kestokassi, sellainen Muumikassi, joka oli täynnä sellaisia farkkupaloja, joita jää useasti yli kun lahkeista tulee eniten ommeltua erilaisia juttuja.Heitän aina kaikki jämät sitten johonkin tiettyyn kassiin ja ihmettelen vasta myöhemmin, että mitä niistä tulisi, vai tuleeko mitään.

Kassi sisälsi:

 • etu-ja takataskuosia
 • sisäsaumoja (niitä paksuja pitkiä saumoja)
 • vyötärökaitaleita
 • paksua gabardinin palasia (camoa)

Eli paljon sellaista, josta tosiaan harvoin tulee mitään tehtyä, toki joukossa oli muutakin leikkuujätettä, kuten super pieniä tilkunpalasia. Hyvin pieniä palasia. Mutta nekin pääsivät projektin tiimoilta hyvin esiin. Katsotaan siis mitä kaikkea tuosta yhdestä kassista sitten sain aikaan. Jämä projekti jatkuu kun on jatkuakseen, tällä hetkellä kuitenkin fiilikset ovat sellaiset, että projekti palaa joskus hamassa tulevaisuudessa takaisin.

Farkku on elämän eliksiiri

Farkkujämien tango alkaa tästä ja jatkuu koko elämän. Rakkaus kun syttyy, niin se ei sammu, ei ainakaan minulla. Voisin vuorata kotini farkulla, jos vain mieheni siihen suostuisi. Onneksi tuo piha on minun leikkikenttä ja voin rauhassa sinne tunkea jokaisen farkkuidean mitä päähäni saan.

Farkkutakki jämistä

Projektin aloitti tämä ihanan suloinen farkkutakki, johon työnsin kaikki mahdolliset palaset mitä kassista löysin, ne suurimmat palaset.

Farkku sisustukseen

Ihana ja kammottava sisäsauma, siitä saa aika huonosti yhtään mitään. Mutta siitä voi tehdä suloisen kynnysmaton ja korin.

Säilytyskassi

Tarvitsin ehdottomasti jonkin säilytysratkaisun meidän piknik -peitoille ja sellainen suloisuus oli ehdottomasti tämä pussukka.

Jämistä liivi

Pienet jämät tuli hyvin hyötykäyttöön, kun omplein niitä yhteen, en leikellyt mitään, vaan annoin niiden palojen etsiä oman paikan.

Vyölaukku jämistä

Vyölaukku on nyt ollut pop jo pitkään ja farkku sopii myös tähän ihanaan ja käytännölliseen ideaan.

Farkkujen taskuista tyyny

Ei pidä heittää farkkujen taskujakaan roskiin, vaan suunnitella niistä vaikka tyyny. Tarkoitus oli tehdä pelkästään taskuista tyyny, mutta laadukkaita taskuja oli huonosti.

Vyötärökaitaleista hame

En hävittänyt vyötärökaitaleita, vaan ompelin niitä yhteen ja sain aikaiseksi hiukan erilaisen volankihameen. Nämä on mun lempparihameita.

Farkkusydämiä

Näitä ihania farkkuisia sydämiä voidaan laittaa myös sisälle, meillä ne kuuluvat pihalle juuri tuohon itse tehtyyn kukkahökötykseen.

Helmet farkuista

Ihan pienistä paloista voi kieritellä vaikka helmiä halutessaan. Niistä tulee mahtavia koruja ja farkku kestää näissäkin hyvin.

Farkkujämien tango

Nautinnollista iltaa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Jasmin kirjoitti:

  Wau! Niin upee tuo tyyny ja kassi! Oot super taitava!

  Odotatko syksyä? ?

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos paljon, en odota syksyä. Toki syksyssäkin on omat ihanat puolensa, mutta koska olen kesäihminen, niin toivon ettei kesä koskaan loppuisi.

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Farkku on kyllä mielettömän monikäyttöinen materiaali 🙂

 3. Katja kirjoitti:

  Ihania ideoita! Nuo tyynyt olivat oma suosikkini.

  Tsemppiä uuteen viikkoon!

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos paljon. Toinen tyyny on ollut poikani niin iso suosikki, että on vienyt salaa sen omaan huoneeseen 🙂

 4. Marjo kirjoitti:

  Kyllä sinä olet NIIN taitava käyttämään materiaalia niin ettei mitään mene hukkaan! Tyynyt ovat kivoja ja tuota vyölaukusta innostuin myös. Tosin minulla on ”viha-rakkaus-suhde” vyölaukkuun kun sellaista on joskus nuoruudessa pidetty 😀
  Aurinkoista päivää – taas paistaa!

  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *