Hae
VillaNanna

Super helppo tuunaus tekstiiliväreillä

Käsityöläisellä on käytössä monenlaisia välineitä, joilla tehdä kaikkea kivaa vaatteisiin, on kynäruiskuja, on siirtokuva-arkkeja, on silitysarkkeja ja erilaisia silityskuvia ja merkkejä. tekstiilitussit/kynät ja muut maalit mukaan luettuna. Näillä pystyy tekemään upeita taideteoksia eri tekstiileihin hyvin helposti. Itse kaivoin tekstiilivärini kaapista ja mieheni teki oman näkemyksensä tämän ajan statusmerkistä, josta teimme sabloonan ja minä tuputin kuvan paitaan. Tämä on niin hauskaa puuhaa lastenkin kanssa. Oma poikani tosin katseli puuhiani ja totesi, että hän haluaa myös jonain päivänä päästä tekemään omia painatuksia. Jonain tarkoittaa huonoa päivää kun ei voi mennä ulos riehumaan kamujen kanssa.

Tekstiilivärien kanssa leikkiminen on sellaista puuhaa, josta lapset tosiaan tykkään ja omat vanhat muistikuvat näistä väreistä osuu juuri koulun alkutaipaleelle. Silloin painettiin paljon kangaskasseja ja tyynyliinoja. Omat lapsenikin ovat painaneet koulussa kangaskasseja mutta näillä väreillä voi tehdä paljon muutakin kuin vain painaa. Vaate on kuin tyhjä taulu, johon voi maalata omia taideteoksiaan myös pensselillä. Kaikkea kannattaa kokeilla. 
Itse pyrin siihen, että paitaan tulee mahdollisimman kuluneen ja epätasaisen näköinen painatus. Kuin paitaa olisi pesty monen monta kertaa ja mielestäni tämä efekti onnistui aika hyvin. Kuvissa tosin väri näyttää tasaisemmalta mitä se oikeasti on. Mutta tällä tuputustekniikalla saa kyllä myös tehtyä ihan tasaistakin jälkeä.

Hauskaa hiihtolomaa kaikille!
-Melissa-

14 kommenttia

 1. Mrs B. kirjoitti:

  Tää on kyllä hauska! Saa vanhemmillekin vaatteille reippaasti lisää käyttöikää, kun keksii jotakin uutta 🙂

 2. Marjaana Soini kirjoitti:

  On kyllä kiva idea! ? Hieno paita! ?

 3. petra kirjoitti:

  Mun piti kattoa kahteen kertaan että tajusin et ei siinä ei luekaan Adidas. Mahtava tuunaus! Mie olen viimeksi tehnyt (5v sitten) tyynyliinan isänpäivälahjaksi miehelle esikoisen kanssa,mutta nyt haaveilen et tekisin vielä meidän koko perheelle itse ja lasten kanssa pussilakanasetit ?

 4. Peikkovilla kirjoitti:

  Jotain paitoja on tullut itsekin vähän tekstitettyä ja muutamaan tyynyliinaan painettiin hauskat kuvat. Toi on kyllä hieno!!! Asiallisen näkönen 🙂

 5. Jael kirjoitti:

  Tulipa siitä kiva:)

 6. Melissa kirjoitti:

  Kyllä, eikä tarvitse ommella 😀

 7. Melissa kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 8. Melissa kirjoitti:

  Eikä logogaan ole Addun logo kun tarkkaan katsoo 😀

 9. Melissa kirjoitti:

  Tää on super hauskaa puuhaa 🙂

 10. Melissa kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 11. Onneli Winter kirjoitti:

  Hauska painatus, on asenne kohillaan 😉

 12. Terhi/Puikolta pudonnut kirjoitti:

  Tosi hyvä idea! Pitäis kyllä itekin vähän tuunailla vaatteita, kun tuntuu, että kaikki kivat on aina käytössä ja sitten ne "ei niin kivat" jää vaan pyöriin kaappiin. Tollai pystyis tuunaan helposti! 🙂

 13. Melissa kirjoitti:

  Kiitos 🙂

 14. Melissa kirjoitti:

  Se on helppo ja halpa tapa lisätä vaatteen käyttöikää ja näin myös helliä luontoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *