Hae
VillaNanna

Kevätmatka Tallinnaan

Kevätmatka Tallinnaan

Viikonloppuna pieni kevätmatka Tallinnaan alkoi aurinkoisissa merkeissä. Viime vuonna meidän reissu oli hiukan erilainen, sillä silloin lähdimme miettimään suhteemme tilaa ja tekemään päätöksiä jatkosta. Nyt päätimme lähteä antamaan aikaa toisillemme ja tällä kertaa ollaan myös yö poissa. Tämä oli siis tosiaan ensimmäinen kerta meille, kun yövyimme Tallinnassa. Oli kivaa, ettei mitään tarvinnut tehdä kelloa vilkuilemalla.

Kevätmatka Tallinnaan

Meillä oli suunnitelmissa vain lököilyä, historiaa ja syömistä. Tällä ajatuksella hyppäsimme My Star -laivaan ja rentouduimme My Chef kitchen -ravintolassa lähes koko matkan. Aurinko paistoi ja puurossanikin oli toukka. Sain uuden puuron ja vaikka toivoin, ettei toukan kohtalo ole rajan toisella puolen, niin epäilen, että toukka kohtasi kohtalonsa keittiössä. Puuro oli kaikesta huolimatta todella hyvää ja puuron lisäksi nautimme lasin viiniä sekä kuplavohveleita. Kyllä vain tuolla määrällä jaksaa pidemmälle päivää. Ehdittiin käydä vielä pyörähtämässä kaupassa sekä kannella.

Kevätmatka Tallinnaan

Von Stackelberg hotelli

Hotelli sijaitsee vanhan kaupungin kyljessä ihanan idyllisessä kaupunkikartanossa. Hotelli on 4 tähden putiikkihotelli. Huoneemme hintaan sisältyi ilmainen Wi-Fi, aamiainen, poreallas kylpyhuoneessa, sauna mahdollisuus spa osastolla, minibaari, kahvi ja tee, ilmastointi, kylpytakki -ja tossut sekä tervetuliaismaljat Otto baarissa. Ravintolassa oli yksityistilaisuus, joten jouduimme miettimään toisen vaihtoehdon päivälliselle.

Kevätmatka Tallinnaan

Kiek in de kök linnoitusmuseo ja Bastionin tunnelit

Ollaan todella monet kerrat suunniteltu, että kierretään linnoitusmuseo, mutta siihen ei ole koskaan jäänyt aikaa. Siellä kun aikaa menee. Fiilis oli muutenkin tuossa sellainen, että kiivetään ja kiivetään ja lopuksi mennään syvälle maan sisälle. Voin sanoa, että jalat on edelleen hellänä niistä rappusista. Tuli treenattua sitten jalkoja muutaman päivän edestä. Varpaat on vesikelloilla.

Kevätmatka Tallinnaan Kevätmatka Tallinnaan

Kevätmatka Tallinnaan

Kevätmatka Tallinnaan

Kevätmatka Tallinnaan

Ravintola Kaerajaan

Ravintola Kaerajaan sijaitsee Raatihuoneentorilla. Paikka on monille tuttu ja se on tosiaan turistirysän keskeisellä paikalla. Mutta koska olimme todella väsyneitä ja nälkäisiä linnoitusmuseon jälkeen, niin parkeerasimme ahterimme tuonne ja söimme erittäin maittavan päivällisen juuri tässä ravintolassa. En tosiaan uskonut, että sieltä saa näin herkullista ruokaa.

Kevätmatka Tallinnaan

Ilta nautittiin hotelilla

Koska jalat oli hellinä kiipeilystä, päätimme ruokailun jälkeen siirtyä nauttimaan hotellin hämärästä, nauttien viinistä ja poreilusta. Ensin siis askel kohti Otto baaria, joka oli muuten aivan ihastuttava paikka, alunperin ajatuksena oli istua iltaa ulkona, mutta ilma oli sen verran viileä ja ravintolan ykstyistilaisuus liian näkyvästi esillä, niin päätimme istahtaa intiimiin baariin. Päivä oli joka tavoin oikein täydellinen ja sen päivän kruunasi tosiaan upea ilta ja poreilu.

Päivä oli täynnä hikeä, naurua ja erilaisia kommelluksia, joten oli ihanaa painaa pää tyynyyn ja nukkua hyvin. Tosiaan me molemmat nukuimme todella hyvin hotellissa. Maksoimme hiukan ylimääräistä, jotta aamulla ei tarvinnut mennä aamiaiselle, vaan aamiainen tuotiin meille. Saimme valita mitä kaikkea haluamme syödä ja herkut levitettiin pöydälle, näin saimme syödä todella rauhassa, katsoa telkkaria ja valmistautua rauhassa päivän koitokseen.

Kevätmatka Tallinnaan

Ihanan aurinkoista päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Parisuhde katoaa arjen jalkoihin

22 kommenttia

  1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti:

    Nam, herkullisen näköisä annoksia! Viro on meillä ollut mielessä jonkin aikaa, joskin ei ehkä Tallinnan osalta, vaan kiinnostaisi tutustua maahan muutenkin. Toki Tallinnakin on aina toimiva kohde, todella mukava kaupunki!

  2. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

    Ihanaa, että pääsitte kiireettömälle yön yli reissulle. 🤗 Tallinna on niin kiva kohde, ja erinomaista majoitusta ja ravintoloita kohtuuhintaan piisaa. Pk-seudulta sinne piipahtaminen on lähes yhtä helppoa kuin staycationin viettäminen Helsingissä. 🙂

  3. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Tallinna on iki-ihana! Sen Vanha Kaupunki on tosi romanttinen paikka ja sopii täydellisesti juuri sellaisiin kiireettömiin päiviin. Hienoa, että otatte aikaa ihan vain itselleen ja parisuhteelle ❤️.

  4. Taina kirjoitti:

    Tämä postaus muistutti, että pitääkin tässä taas joku kerta piipahtaa Tallinnassa! Ollaan oltu kanssa tuolla Von Stackelberegissä pari kertaa, ja on kyllä todella kiva majapaikka!

  5. Mari/Kodinvaihtaja kirjoitti:

    Oi kun ihana kokonaisuus. Aktiivista rentoilua. Voisin koska tahansa toteuttaa mieheni kanssa tämän kokonaisuuden.

  6. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

    Tallinnassakin olisi niin paljon ihania historiallisia kohteita, että sinne ehdottomasti joskus pitää kiireettömästi suunnata 🙂

  7. Marjo kirjoitti:

    Tallinna on kiva kaupunki ja mikä parasta vielä lyhyen merimatkan päässä. Ihania kuvia sinulle postauksessa – nyt minulle tuli ikävä Tallinnaan, jossa olen edellisen kerran käynyt 2019 syksyllä ennen koronakurjimusta.

    Pienet boutique hotellit ovat kivoja ja huoneen tilaaminen huoneeseen on piste iin päälle eli saa ihan rauhassa vaikka yötamineissaan syödä ja nauttia. Kivan näköinen kattoikkuna teidän hotellihuoneessa.

    • villananna kirjoitti:

      Totta, se Tallinnassa on hyvä, että se on ihan vähän matkan päässä ja samalla kertaa saa laivamatkan kuin kaupunkikohteenkin.

  8. Sari /matkalla lähelle tai kauas kirjoitti:

    Tuo Kiek in de Köök oli mielestäni kiva paikka ja tarjosi hienoja näköaloja.
    Tuo aamiainen huoneessa kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta.
    Korona-aikaan noita oli useassa hotellissa tarjolla.

    • villananna kirjoitti:

      Kiek in de Köök oli kyllä kiva paikka. Aikaisemmin ollaan vaan mietitty, että piätisi tuonne mennä ja nyt vihdoin mentiin.

  9. Elina / elinanmatkalaukussa kirjoitti:

    Kuulostaa kyllä kivalta viikonlopulta ja oi että kun rakastan kuplavohveleita! 😀 Olisi kyllä kiva lähteä käymään keväisessä Tallinnassa, varmasti piristäisi! 🙂

  10. Raija / Kohti avaraa maailmaa kirjoitti:

    Minun on jo monta viikkoa pitänyt lähteä Tallinnaan. Käyn siellä verikokeissa, koska on niin paljon edullisempaa. Aina on tullut jotain väliin, kevätflunssaa jne. Ensi viikolla yritän taas. Sinulla on tässä kiva hotelli suositeltuna, pitää pistää mieleen!

  11. Stacy Sofia Siivonen kirjoitti:

    Toukka! Amazonian jälkeen minusta on tullut tosi herkkä kaikille ötöille. En tiedä, mitä tekisin, jos puurossa olisi toukka.
    Ankkaa ei saa koskea. Ankka koskee koskettajaa, nokalla ja sen jälkeen kyllä koskee.
    Paljon on Tallinnassakin vielä asioita, joita minä en ole nähnyt. Kypsyköön vielä vähän aikaa. Ehkä joskus voisin harkita vaihteeksi vaikka Tarttoa. Silloin tulisi poikettua taas Tallinnassakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *