Hae
VillaNanna

Neuloosin upottava suo

Neuloosi on aika voimakas ”tauti”, joka saattaa iskeä ihan kehen tahansa. Oma neuloosini on useasti hyvin hallittu, enkä yleensä kärsi siitä vaan neulon joka vuosi muutaman asian. Nyt kun ompelujumi on ollut pitkäkestoinen on neuloosi räjähtänyt käsiin ja se taas ei tiedä mitään hyvää. Eniten on nyt tullut tehtyä nopeita ja helppoja juttuja kuten sukkia, pipoja ja hanskoja. Yksi mekko on kesken pahastikkin. Kivointa tässä hommassa on se, että pääsee hyvin tyhjentämään lankavarastoja vaikka ostinkin muutaman langan ihan tiettyjä juttuja varten, kun langat olivat niin ihanan herkullisia. Viiden vuoden jälkeen ei haittaa vaikka ne muutamat nyt tulikin hankittua.

Neuloosia on pahentanut monen moiset ihanat kirjat, joita kirjakaupat myyvät ja tietenkin nuo vanhat neulekirjat, joita löytyy Kierrätyskeskuksesta. Niin ihania, niin inspiroivia ja kaikki on pakko kokeilla, mitä kirjojen sivuilta löytyy. Niin täydellisen ihania, mutta mistä aika? Mistä taika? Onneksi töissä voi neuloa. Ihaninta on, että voit samalla kun keskityt nuoreen voit kilkuttaa puikkoja. Siinä taika, jota levittää nuorille. Se on ihanaa.

Tuossa jokin aika sitten kopsahti Novitan lehtikin postista jälleen ja sieltä löytyi iso määrä kaikkea super ihanaa ja nyt pitää taikoa lisää aikaa, että voi toteuttaa monia ihania neuleita sieltä. Taikoa pitää myös tilaa kaapista, vaikka juuri kaapit tyhjennettiin. Siitä huolimatta ei ole tarpeeksi tilaa vieläkään vaan pitää saada tyhjentää lisää, että saa uusia söpöjä ihanuuksia lämmittämään.
Minähän sanoin, että neuloosi on vaarallinen ”tauti”. Ihan yhtä vaarallinen kuin ompelumania. Mutta ne molemmat kestää kun ne ovat eri aikaan mutta kun ne iskevät samaan aikaan niin silloin tekeisi mieleni taikoa lisää aikaa, jotta kaiken sen pääkopassa olevan suunnitelman saa toteutettua. Yksi päivä pitäisi olla viikon mittainen.

Onko toivoa tässä keskeneräisyyksien massassa? Saanko koskaan valmiiksi suunnitelmiani kun tämä neuloosi on muisto vain? Iskeekö ompelumania ennen kuin edes pääsen kunnolla iskemään neuloosin sisään? Pistääkö aivot stopin kun välilehdet tyyttää tyhjää pään sopukoissa? Liian monta kysymystä ja liian vähän vastauksia. Otetaan siis päivä kerrallaan ja annetaan neuloosin rauhassa käskeä kätösiä tikuttamaan, se loppuu kun sen aika on ja toinen ”tauti” ottaa tilan.

Ihanaa sunnuntaita!

20 kommenttia

 1. Sartsa kirjoitti:

  Siinäpä keskeneräisyyksiä kerrakseen. 🙂 Pakkoneuloosi on ehottomasti ihmisen ominaisuus, eikä sairaus. 🙂 Siitä voi seurata vain hyviä asioita (jos ei lasketa niskajumia..)

 2. inka nitta kirjoitti:

  Voi kumpa itsellänikin olisi aikaa ja taitoa neuloa tai ommella itse vaatteita ja ihania asusteita. Itse tehdyt jutut ovat niin nättejä 🙂

  http://stoori.fi/inkanitta

 3. Tämä matka -blogi kirjoitti:

  Ensimmäisen kerran kun näin sanan neuloosi netissä, olin hieman hämilläni, koska en tajunnut mistä on kyse 🙂

  Hauskasti ja hyvin valoitit asiaa!

 4. Maatiaiskanasen Elämää kirjoitti:

  Ihania keskeneräisyyksiä 🙂 Muistan joskus itsekkin "kärsineeni" pakkoneuloosista 😀 Kivaa laskiaista!

 5. Melissa L kirjoitti:

  Niskajumia ei todellakaan lasketa noihin hyviin asioihin…

 6. Melissa L kirjoitti:

  Aika on aina rajallinen…Voi kun sitä olisikin enemmän, voisi heittäytyä kokonaan käsitöiden maailmaan.

 7. Melissa L kirjoitti:

  Hyvä, että sain hyvin esitettyä mitä se neuloosi on 🙂

 8. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos paljon <3 Muutamat ovatkin jo valmiita.

 9. Craft Candidate - Kahden talon väkeä kirjoitti:

  Täällä toinen neuloosiin sairastunut. 🙂 Minäkin tuskailen aina sitä, että mistä löytäisi aikaa tehdä kaikki ne ihanat asiat, mitä haluaisi tehdä! Mukavaa viikkoa sinulle. 🙂

 10. Jani / Kaikki Paketissa kirjoitti:

  Minä olen myös ihmetellyt tuota neuloosi-sanaa, mutta nyt olen astetta viisaampi 😀

 11. Vaateviidakon Pirjo kirjoitti:

  Minulla on lahjaksi saatu rintanappi, jossa lukee että "Mul on neuloosi". Enhän minä juuri neulo, mutta ompelujumi on tälläkin hetkellä vähän päällä. Johtunee vähän niskajumista 😀 Keskeneräisten töiden kertyminen on tuttua, mutta hiljaa hyvää tulee…

 12. DiaryOfShopaholic kirjoitti:

  Ihania tuotoksia tulossa :). Mä tykkään kovasti neuloa, harmi vaan, että taidot ei riitä mihinkään erikoiseen. Viime vuonna tein elämäni ekat lapaset 😀

 13. Minnea Muru kirjoitti:

  Hauska termi tuo neuloosi 🙂 Itseeni se ei onneksi ole iskenyt 😀 Neulemekko tosin houkuttaisi!

 14. Melissa L kirjoitti:

  Aika on se pahin tässä 🙂 Varsinkin kun alkaa ompelumania ja pitäisi ehtiä tekemään molempia 😀

 15. Melissa L kirjoitti:

  Hihih…Tämä postaus olikin sitten erittäin hyvä juttu 🙂

 16. Melissa L kirjoitti:

  Tämä on totta, että pikku hiljaa ja työt valmistuu kyllä 🙂

 17. Melissa L kirjoitti:

  Hienoa, tuosta se lähtee. Itse olen pikku hiljaa oppinut tekemään kaikenlaisia juttuja. Aluksi tein ihan perusjuttuja myöskin.

 18. Melissa L kirjoitti:

  Se on hauska termi todella ja kun se iskee niin se tulee semmoisella voimalla, että hirvittää 😀 Neulemekot on kyllä aivan ihania, itselläni on yksi neulemekko juuri kesken.

 19. Johanna Maria kirjoitti:

  Vau, ihania neuleita tuloillaan 🙂

 20. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos 🙂 Kun nyt vaan saisi valmiiksi kaikki…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *