Hae
VillaNanna

Ranta-asu on tärkeää valita itselle sopivista materiaaleista

Ranta-asu on tärkeää valita itselle sopivista materiaaleista

Ranta-asu on tärkeää valita itselle sopivista materiaaleista. Koska itsellä tärkein ihoni kannalta on pehmeä puuvilla, ihan sen vuoksi, että ihoni on erittäin herkkä ja liian karhea materiaali hajoittaa ihoni vereslihalle. Kaikki hankintani kirppiksiltä eivät siis aina liity ekologisuuteen vaan myös ihan terveyteen. Kirppareilla kun on iso osa puuvillaisista vaatteista pesty ja käytetty pehmeiksi, niin ihoni sietää niitä paremmin. Tämä on myös yksi syy miksi en tilaa mitään netistä, vaan haluan päästä kokeilemaan omin käsin miltä mikäkin tuntuu.

Ranta-asu on tärkeää valita itselle sopivista materiaaleista

Olen nyt muutamia vuosia etsinyt tietynlaisia housuhameita ja nyt alkaakin olla kaapissa muutamia ihanuuksia, vielä talviversion haluaisin. Teen sen joko itse tai sitten sattumalta löydän sen kirpparilta. Nämä ihanat luonnonvalkoiset puuvilla pöppylät olen löytänyt UFFista. Nämä pöksyt ovat siitä hauskat, että näissä on luukku edessä joka avataan napeilla. Muuten housuissa on erittäin leveä kuminauha. Housut ovat todella korkeavyötäröiset ja se sitten tarkoittaa minulla sitä, että vyötärö ulottuu lähes kainaloihin asti. Ongelma ei ole vain se, että olen lyhyt, vaan minulla on lyhyt selkä, näin useasti vyötäröosat ovat sitten korvissa.

Ennen reissua virkkailin monen monta puuvillaista ihanaa toppia, samalla kun seurailin Deppin ja Heardin oikeudenkäyntiä. Housuhameen kanssa yhdistin tämän vihreän Novita cotton recycled -langalla virkatun topin. Topin kupit virkkasin Garnstudion ohjeella. Alaosan virkkasin sitten miten huvitti. Asusta tuli hiukan safarityylinen, joka kasarilla on muotijuttu. Päähän asettelin tietenkin suuren lierihattuni, jonka olen 11 vuotta sitten ostanut Krakovasta. Silloin aikanaan Kazimierzissa oli ihana hattukauppa, josta sai ostettua hattujen lisäksi myös laukkuja, huiveja sekä hanskoja. Sieltä tuli hankittua kaikenlaista tyttärelleni ja minulle. Tätä hattua on siis käytetty jo vuosia.

pitsiä herkälle hipiälle

Minulla on tosiaan vitivalkoinen iho, jossa näkyy kyllä pisamat sekä vitiligon tuomat valkoiset pälvet. Toki pälvet näkyvät huonosti, sillä olen valkoinen jo ennestään. Koska en rusketu ja kuulun myös riskiryhmään, on minun pitänyt aina suojata ihoni hyvin tarkkaan. Valitettavasti olen kyllä palanut vuosien aikana useamman kerran, mutta vielä olen säästynyt suuremmilta ihovaurioilta. Aurinko suoja on siis minulle ympäri vuoden tärkeä asia, hattujen sekä vaatteiden lisäksi. Minuthan pitäisi vuorata UV-säteilyä varten erilaisiin UV-suojavaatteisiin. Mutta se nyt ei vain onnistu. Siksi levittelen reilusti fysikaalista rasvaa ja suojaan itseni tavallisilla vaatteilla.

Siksi minulla on aina laukussa jokin kimonon tyyppinen jakku mukana, että sen voi aina heittää harteille. Myös ponchot ja hihakkeet kuuluvat tähän hommaan. Nyt kun meillä oli rantaloma käynnissä, niin olin pakannut mukaan jakun, kimonon tai miksi tätä haluaa kutsua, jonka olen tehnyt ilman kaavaa. Tämän voi pitää auki, solmia kiinni edestä parilla erilaisella tavalla tai sitten kietaista edestä ristiin ja solmia takaa kiinni. Mikä ikinä sopii siihen hetkeen. Jos haluaa näin monikäyttöisen rantalerpakkeen, niin kannattaa valita pitsi, joka joustaa, näin solmiminen on helpompaa.

Ohje:

  1. Leikkaa kangas puoliksi ja taita langansuuntaisesti. Leikkaa sivu kaarevaksi. Asettele leikattu kappale kankaan päälle ja leikkaa samanlainen toinen pala.
  2. Leikkaa tämä toinen pala puoleksi keskeltä. Näin sinulla on etu- ja takakappaleet.
  3. Leikkaa vielä takakappaleen kaula-aukkoa hiukan kaarevaksi.
  4. Taita etukappaleet sisäänpäin muutaman sentin ja tikkaa.
  5. Ompele sen jälkeen takakappaleen niskaan taite tai käytä vinonauhaa apuna. Ompele osat toisiinsa.
  6. Valmis.

Tällaisia on tullut tehtyä monen monta eri tilanteisiin. On aamutakkina sekä festariasuun kuuluvana. Eli materiaalia vaihtamalla saa eri tarkoituksiin sopivia. Itsellä on aika lyhyitä, mutta samalla ohjeella voi tehdä myös täyspitkiäkin halutessaan. Tätä olenkin miettinyt, jos hankkisi pitsiverhon ja tekisi siitä pitkän jakun farkkujen kanssa käytettävän. Vähän jytympää pitsiä siis.

Puuvillan pehmeys on kaiken A ja O kun pukeudun rannalle. Vaikka nyt minun pitsihärpäke ei puuvillaa ole nähnytkään, niin muu osa on puuvillaa. tykkään tosin myös pellavasta, mutta pellava on useasti karheaa ja minun on vaikea pitää sitä päällä. Ranta-asu kannattaa siis valita ei vain omien mieltymysten mukaan, vaan myös sen mukaan, että sillä on hyvä olla.

Ranta-asu on tärkeää valita itselle sopivista materiaaleista

Ihanaa sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Sifonkia ja pitsiä

2 kommenttia

  1. Nadine G kirjoitti:

    Materiaalin valinta on todella tärkeä, oli sitten kyse ranta-asusta tai muusta vaatetuksesta. Luonnonmateriaalit ovat parhaita. Tosin huomasin, että nykyään on keksitty moni sekoitemateriaali, joka on erittäin mukava käytössä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.