Hae
VillaNanna

Herra KesäHessu ja rannan siivoaminen

Follow my blog with Bloglovin

 

Miltä tuntuu juosta rannalla ilman, että pitää varoa muita ihmisiä? Miltä tuntuu loiskutella vettä niin paljon kuin sielu sietää? Miltä tuntuu kuin omistaisi oman pienen rannan? Voin vakuuttaa, että se tuntuu todella hyvälle. Varsinkin kun meidän porukka päätti lähteä eilen siivoamaan Vantaanjoen yhtä rantakaistaletta. Sitä niin toivoo, että ihmiset ymmärtäisivät laittaa ne roskat roskikseen, niin kaikilla olisi paljon enemmän nauttimisen aihetta. On se vaan ihanaa upottaa jalkansa puhtaaseen hiekkaan, eikä tarvitse pelätä mihin jalkansa laittaa.

Tämä ranta ei ole se meidän ranta, jossa vietämme kesäisin aikaa ja uidaan, mutta haluttiin tuoda hyvää mieltä ja käydä siivoamassa se muita varten. Ranta oli aivan tyhjä ja tietenkin otettiin kaikki irti siitäkin reissusta ja juoksenneltiin pitkin rantaa minkä kintuista päästiin.
Ja tämä on hauska vinkki koko perheelle. Kun lähtee vaikka kävelylle, niin ottaa mukaan pussin, johon kerää koko matkalta roskia mukaan ja laittaa lopuksi ne roskat oikeaan osoitteeseen, eli roskikseen. Tulee muuten ihan mahottoman hyvä fiilis tästä hommasta.

Tämä Herra KesaHessu antoi erittäin mahtavan idean, mitä voi helposti koko perhe toteuttaa yhdessä. Toivon siltikin, että kaikki laittaisivat ne omat roskansa sinne roskiin! Vaikka tämä on hauskaa puuhaa koko perheelle.

Ennen reissua huomattiin, että meidän Herra KesäHessu on kasvanut ulos lähes kaikista kesävaatteistaan, eikä auttanut muu kuin sukeltaa läjä projektin uumeniin ja kaivaa sieltä vanha pellavapaita ja pätkä ohutta farkkukangasta. Näistä materiaaleista sainkin väsättyä Härdelille ihanan rennot KesäHessu pöksyt, kaava löytyi Allt om handarbete sömnadsmagasin lehdestä. Näin helposti on Herra Kesäheinä valmis ottamaan kesäloman vastaan…Hups, ei kun viikko vielä ja sitten kirmataan kovassa laukassa kesälaitumille.

Ihanan lämmintä hiekkaa

 

Heitetään hattua kun ei ole leluja mukana

 

Herra KesäHessu ja rannan siivoaminen
Voisko jo mennä uimaan? Vähän on vielä kylmää vettä…

 

Herra KesäHessu ja rannan siivoaminen
Minun ihana mekko on Kierrätyskeskus löytö.
Herra KesäHessu ja rannan siivoaminen
Ja kyllä siivottiin myös. Ei pelkästään juoksenneltu.

 

Herra KesäHessu ja rannan siivoaminen
Herra KesäHessu ja rannan siivoaminen
Isi, anna mun rusinat takasin…Et saa yhtään…ÄITI!!! Isi varastaa mun rusinat!!

 

Herra KesäHessu ja rannan siivoaminen
Herra KesäHessu ja rannan siivoaminen. Perhe

8 kommenttia

 1. Sonja kirjoitti:

  Ihania kesäkuvia! Tekee mieli päästä uimaan!

  • villananna kirjoitti:

   Kun vaan ilmat taas paranisi. Nyt on taas ollut aika huonot kelit.

 2. hannamariav kirjoitti:

  Hyvät pöksyt tekasit! Ja tuo on kyllä ärsyttävää, kun roskaa vaan jätetään ympäriinsä. Omasta lähipiiristä oon saanu kitkettyä tätä tapaa aika tehokkaasti kun eivät jaksa kuunnella mun kettuilua ja läksyttämistä asian tiimoilta 😀

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  • villananna kirjoitti:

   Hyvä, hienoa, että jaksat sanoa läheisillesi tästä. Itse myös paapatan aiheesta mysö ihan koko ajan.

 3. Mari kirjoitti:

  Tuo roskien heittely luontoon on sellainen asia, mikä ärsyttää mua oikein todella. 🙁 Ihanaa kun on viitseliäitä ihmisiä, jotka pitävät huolta ympäristöstämme ja samalla hauskaa ajanvietettä 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä vain, roskien heittely pitkin maita ja mantuja on todella…Alemman tason kansalaisten puuhaa…Ja tämä oli silleen nätisti sanottu.

 4. Isivuosi kirjoitti:

  Tuo rantojen, metsien ja muiden yhteisten luontoalueiden siivoaminen on upeaa työtä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *