Hae
VillaNanna

Viikonloppu

Normaalista poiketen kerronkin hiukan mitä me ollaan tehty viikonloppuna. Tai noh, lauantaina olin töissä kiltisti ja sunnuntaina oli pakko hypätä Jumboon hankkimaan tuolle Härdelille hiukan vaatteita kesäksi. Jostain syystä on pesukone kutistanut kaikki poitsun vaatteet, tai ison osan kutistanut. En meinaan usko siihen, että minun pikkuinen nöpönen on kasvanut talven aikana. Kaappiin toki jäi isoveikalta perittyjä vaatteita muutamia. Kaikki niistäkään eivät oikein istu kun pojat ovat niin eri mallia. Mutta muutama jäi ja nyt hän sai shoppailla mitä halusi, kyllä meillä penskat saa itse valita vaatteensa tarpeen mukaan tosin. Eli on mukana kaapin siivouksessa ja saa itse miettiä mitä tarvitsee ja sen mukaan sitten mennään, listan mukaan, jonka poika on itse laatinut. Minun ateljeesta tulee vielä pari juttua mutta ne valmistuu kun valmistuu. Tässä on muutama minun oma juttu tekemättä, jonka jälkeen lupasin suunnitella hänelle jotakin mikä sopii näiden vaatteiden kanssa.

Onko tästä ollut haittaa, kun lapset saavat pienestä pitäen olla mukana päättämässä?

Ei todellakaan, vaan päin vastoin. Ovat oppineet rahan arvoa sekä miettimään hiukan tarvetta ja myös sitä, että mistä kannattaa hankkia ja mitä suosia. Ihan kokonaan sellaista ekoajattelua en pakota lasten katselemaan, sillä sen pitää tulla luonnostaan kun elää tätä elämää meidän kanssa. Ja se taas pitkälti näkyy niin, että pojat ensimmäisenä haluaa käydä kirppiksillä. Härdellillä vaan on se ongelma, että on sen ikäinen ja kokoinen, ettei oikein löydy hyväkuntoisia vaatteita kirppareilta. Isompi metsästääkin kirppareilta paljon kaikkea, kun ei enää juuri kasva kuin leveyttä.
Olinkin jo perjantain ja lauantain aikana aamupäivällä kierrellyt kirppareilla ja osasin pojalle sanoa, ettei oikein mitään järkevää löytynyt, joten silloin turvaudutaan uusiin vaatteisiin. Ainoa oli, etten päässyt käymään Helsinki Flea Market -kirpparilla, josta aina löytyy hyvin myös lasten vaatteita. Loppu kesästä tehdyllä reissulla löydetyt vaatteet ovat edelleen Härdellin kovassa käytössä ja silloin ostetut farkkushortsit menee edelleen. Onneksi.

Mitä Härdelli listasi?

6 kpl t-paitoja
chino -mallia shortsit
collegeshortsit
lyhythihainen kauluspaita
kevyet lenkkarit
Ekstra ostoksena Härdelli osti kaiuttimen

Miksi näin monta t-paitaa? Koska poika käyttää t-paitoja koko ajan. Ihan koko ajan. Muiden paitojen alla aluspaitana talvisin ja kesäisin sellaisena. Tällä kaverilla siis pitää olla aika reilu t-paita arsenaali, että pärjää. Nyt on iso määrä laitettu Hopelle ja ne joita ei voi laittaa on kasassa odottamassa mitä kestoja niistä tehdään. Voin kyllä paljastaa, että niistä tulee kynsilakanpoistoon tarkoitettuja pesulappuja. 
Oli aivan ihanaa käydä pitkästä aikaa koko päivän kestävällä shoppailuretkellä, ei kiirettä, sovituksia ja mietteitä mistä ja millaisia halutaan, pitkästä aikaa käytiin myös hamppareilla American Dinersissä ja kotona sitten saikin jäätelöä ja katseltiin elokuvaa, John Carter from Mars. Elokuva oli hitti Härdelillä ja kyllä se vetosi sitten myös meihin aikuisiinkin vaikkei nyt ole ihan meidän genreä nuo scifit. Nyt on olo rentoutunut ja hyvä. Huomenna voikin keskittyä ompeluun.
Alussa puhuinkin tuosta, että olin töissä lauantaina ja pakko on sen verran nyt etukäteen paljastaa, että on sitä shoppailtu vähän itsellekin. Olen tehnyt muutaman täsmäostoksen, mutta raportissa kerron sitten enemmän ja voi olla, että keskeytän koko haasteen ja mietin hommaa kokonaan uudelleen. 
Mutta siis mennään lauantaille, keli ei meitä juuri hellinyt, vettä satoi ja oli tuhottoman kylmä. Pukeuduin töihin myös eri tavoin mitä yleensä, yleensä kun olen rennosti leggareissa ja collegepaidassa. Nyt halusin laittaa hiukan enemmän omaa tyyliäni mukaan työpukeutumiseen. Pakko välillä, ettei ole sellaista fiilistä, että hukkuu. Oma tyyli kuitenkin kuvastaa omaa identiteettiä ja hyvin tärkeä asia. Joskus jos kulkee ihan väärissä vaatteissa, kadottaa itsensä…Tai näin minä tunnen ja näin minulle välillä käy. Jalkaan laitoin kuitenkin perjantaina ostamani lenkkarit, olen joutunut laittamaan roskiin kahdet kevyet kangaslenkkarit, joita ei voinut suutarikaan enää pelastaa kun kangas oli vihdoin lähes kymmenen vuoden jälkeen liestynyt irti pohjasta. Eli se oli sitten bye bye ja yhdet uudet kevyet lenkkarit hankin tilalle. Tällä kertaa varrettomat ja vaaleanpunaiset.
Valkoisetkin olisi olleet ihan kivat, mutta koska poika on ostanut yhdet valkoiset, en sellaisia uusia enää halunnut. 
Vinkkinä kaikille!
Merkkikenkiä saa halvalla lasten osastolta. Kokoja löytyy välillä 39 ja 40 asti. Itse jouduin pakon edessä ottamaan lasten osastolta kun aikuisten puolella ei ollut tarpeeksi pientä kokoa. Nämä lenkkarit ovat kokoa 35. Naisten koko alkoi koosta 36 ja se oli aivan liian iso minulle. Kannattaa siis aina katsoa lastenkin osasto, voi löytyä vaikka mitä!
Miksi kirjoitan täysin blogista poikkeavaa postausta? huvikseni, ei sen kummempaa syytä.
Tuleeko tällaisia useamminkin tänne? Tuskinpa
Nyt saatte kaikki kertoa annatteko te lasten itse päättää vaatteistaan, ovatko he mukana miettimässä mitä he tarvitsevat? Mistä hankkii vaatteensa?

Mukavaa alkanutta viikkoa!
-Melissa-

10 kommenttia

 1. Onneli Winter kirjoitti:

  Lapset olivat pienenä mukana koska paljon ostin kirpparilta, tytär edelleen tekee löytöjä kirpparilta, poika taasen ostaa just sen minkä tarvitsee. Sanoisin että hyvä rahankäyttökoulutus takana 😉

 2. Melissa kirjoitti:

  Minusta tämä on niin hyvä tapa opettaa rahan käyttöä sekä rahan arvoa. Lapset mukaan suunnittelemaan ja miettimään mitä tarvitsee.

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ehdottomasti otan mukaan päättämään kunhan kasvaa tuosta vielä hiukan 😀

 4. satu kirjoitti:

  Kannatan valinnanvapautta. Meillä 2 v saa usein valita minkä pitkähihaisen tai housut laittaa päälleen. Vanhemmat kertovat minkälaista pitää laittaa päälle ja lapsi valitsee annetuista vaihtoehdoista. Joskus valinnat voivat olla aika villejä yhdistelmiä, mutta mikäs siinä.

  Tosin juhliin tms vanhemmat valitsevat aikalailla vaatteet, koska juhlissa kunnioitetaan sankaria pukeutumalla etiketin mukaan 🙂

 5. Melissa kirjoitti:

  Minusta se on erittäin hyvä tapa opettaa rahan arvoa.

 6. Melissa kirjoitti:

  Tietenkin etiketti on syytä myös opettaa ja rajata villit valinnat vuodenaikojen mukaan.

 7. Nina kirjoitti:

  Meillä lapsi saa myös päättää omat vaatteensa ja pitäisi enemmän kyllä raahautua kirppiksille hänen kanssaan 🙂

 8. Melissa kirjoitti:

  Kirppiksiltä kyllä löytää useasti kaikkea kivaa 🙂

 9. tuulanneli kirjoitti:

  Kyllä lapset ovat aina saaneet päättää, mitä haluavat ostaa 🙂

 10. Melissa kirjoitti:

  Minusta tämä on paras tapa ohjata lasta ymmärtämään rahaa ja sen arvoa kun ovat mukana tällaisessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *