Hae
VillaNanna

Koko Yamase: Kakkoii Couture

Koko Yamase: Kakkoii Couture

Koko Yamase on japanilainen muotisuunnittelija, joka yli kymmenen vuotta sitten julkaisi mielettömän ihanan kirjan Kakkoii Couture, joka sisältää toinen toistaan mielenkiintoisimpia vaatteiden tuunauksia. Itselläni ei valitettavasti edelleenkään ole kyseistä kirjaa, mutta ehkä joskus. Olen kuitenkin aikojen saatossa muutaman tuunauksen testannut kirjan sivuilta ja tämä paita on yksi niistä.

Koko Yamase: Kakkoii Couture

Olen siis tällaisen paidan tehnyt joskus aikanaan, mutta paita ei minulle enää mahtunut, joten paita on kulkeutunut ajan saatossa kirpparille. Nyt oli siis aika tehdä uusi ja jälleen avata Kakkoii Couture kirja avoimeksi digitaalisesti. Itse paita sekä kravatti on aikoinaan kulkeutunut mukanani kotiin Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta ja Kyseset osat ovat pyörineet pitkin lattioita jo useamman vuoden. Nyt nämä kappaleet saivat vihdoin toisensa ja minä sain persoonallisen paidan kaappiini.

Paidan teossa ei mitään ihmeitä ole, kraka poikki sopivasta kohtaa ja molemmat päät paidan hihojen läheisyyteen ja ompelemalla kiinni. Sen jälkeen nätti rusetti ja valmis on. Eli ei tarvitse olla mikään alan ammattilainen kun ompelee tämän paidan. Ja niin kuin huomaatte, ei tarvita isoja tuunauksia, että vaate näyttää ihan toiselle. Pikku juttut riittää.

Japanilainen kädentaito ja muotoilu inspiroi

Minua on pidempään inspiroinut juuri japanilainen kaavoitus ja käsityö. Ihan kaikkea en ole vielä päässyt kokeilemaan mutta esimerkiksi värjäys ja kirjonta kiinnostaa ja paljon. Myös japanilaisia kaavakirjoja on ilmestynyt hyllylle kuin tyhjästä. Ja Mori girl -tyyli houkuttelee edelleen, vaikka tällä hetkellä pukeudun aika vähän kyseisen tyylin mukaan. Muutama vuosi sitten kyseinen tyyli oli arkipäivää minulla. Nyt olen löytänyt hiukan pelkistetyn tyylin ja sellaisen mikä toimii myös töissä.

Kakkoii Couture on tällä hetkellä sellainen kirja, jonka haluaisin omalle hyllylle, mutta sen saaminen sinne ei ole ihan kaikkein helpoin juttu. Mutta yritystä ei puutu. Uskon, että jonain päivänä kirja kulkeutuu minulle kotiin asti. Kirjassa on niin paljon kaikkea, joita haluaisin kokeilla ja tehdä. Mutta kirjaa kun odottelen, niin keskityn tähän ihanaan paitaan ja opettelen yhdistämään sitä monen muunkin vaatteen kanssa kuin vain farkkujen ja maihareiden.

Koko Yamase: Kakkoii Couture

Mukavaa keskiviikkoa kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

8 kommenttia

 1. Diiskuneiti kirjoitti:

  Kaunis paita ja siis kuinka upeat noi maiharit!

 2. petra kirjoitti:

  Tosi söpö ja hyvin sopii sulle tämä tuunaus! 🙂 piti ihan alkaa googlettaa mitä on Mori girl tyyli 😀

  • villananna kirjoitti:

   Joo, alakulttuureja on niin paljon, että itsekin välillä joutuu googlettelemaan kun tulee taas uusi alakulttuuri ja sen pukeutumistyyli.

 3. Jasmin kirjoitti:

  Miten saatkin aina asut istumaan sun päällä niin hyvin!? Voin olla varma ettei tuo sama näyttäisi itseni päällä noin itsevarmalta ja hyvältä!

  Aurinkoista viikonloppua! ?

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

 4. hannamaria kirjoitti:

  Aika hauska paita ja tosi helposti toteuttavissa!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.