Hae
VillaNanna

Liian pieni mekko hameeksi

Liian pieni mekko hameeksi

Yksi helpoin tapa muokata vaate on katkaista vaate puoliksi. Tehdä näin liian pieni mekko hameeksi tai jumpsuit housuiksi tai paidaksi, tai miten ikinä haluaa. Sen yksiosaisen vaatteen vain katkaisee ja keksii muista osista sitten jotakin, kuten minäkin olen nyt tehnyt. Tosin yläosa on nyt odottamassa to do-laatikossa vuoroaan, sillä en ihan vielä tiedä miten toimin sen kanssa, mutta pikku hiljaa tässä mennään ja pian se on saatu tehtyä sellaiseksi kuin haluan sen olevan.

Minusta on tärkeää, että vaatekaappini sisältää vain lempivaatteita sekä myös voimavaatteita. Sellaisia, jotka tuovat minulle hyvää oloa ja fiilistä. Vaatteet joista en tykkää, ne joko lahjoitetaan tai sitten ne tuunataan uudelleen joksikin. Neuleet saatan keriä jopa langoiksi uudelleen, vaikka olisi ostettu paita. Mutta enää minulla ei juuri ole sellaisia vaatteita, joille pitäisi tehdä jotakin. Minulla on vain yksi Ikean kassillinen vaatteita, jotka minun pitäisi innostua myymään. Se sisältää lähes pelkästään minun tekemiä vaatteita. Olen vain aika laiska tuossa hommassa, pääset katsomaan osaa ompeluistani täältä.

Liian pieni mekko hameeksi

Liian pieni mekko hameeksi

Sain muutama vuosi sitten kaveriltani säkillisen materiaaleja ja joukossa oli monenlaisia vaatteita myöskin. Tämä ihana mekko oli yksi, jonka halusin ehdottomasti säästää, koska sen kuviointi on upea, siksi en hävitä myöskään yläosaa, sillä teen siitä tähän hameeseen sopivan liivin, mutta koska kyse on liian pienestä vaatteesta, niin minun pitää keksiä mistä teen liiviin lisäosan, jotta se menee päälleni. Mutta palataan hameosaan.

Tarvikkeet:

 • Mekko
 • Vetoketju

Tee näin: 

 • Pura vetoketju, jos sellainen on. Pura myös hihat yläosasta, sillä niistä tehdään vyötärökaitale.
 • Leikkaa mekko puoliksi siitä kohtaa, mihin vyötärö tulee. Itse leikkasin juuri tuohon yläosan kuvion loppukohtaan.
 • Sovita alaosa päällesi ja merkitse muotolaskokset ja ompele ne (jos tarvitaan)
 • Leikkaa vyötärökaitale hihoista ja kiinnitä se vyötärölle.
 • Ompele noin 20-25 cm pituinen vetoketju vyötärölle.

On myös mahdollista, että vyötärökaitaleeseen laittaa kuminauhan, näin ei tarvita muotolaskoksia, eikä myöskään vetoketjua. Itse halusin tällä kertaa istuvamman hameen, joten tein muotolaskokset sekä vetoketjun.

Miten käyttää tällaista hametta?

Minusta maksihameen käyttö on erittäin helppoa, sen voi yhdistää minkä tahansa kanssa. Toki tämän hameen kuviointi tuo omat vaikeutensa mutta tämänkin kanssa voi laittaa mitä vain päälle. Tällä kertaa näin itseni Zakopanessa Gubalowkalla syömässä juustoa ja nauttimassa vuoriston makeasta elämästä. Siksi puin päälleni paksun neuleen ja itse tehdyn turkisliivin. Ja ennen kuin aloitetaan räyhäämään turkiksesta, niin tämä liivi on tehtyä vuosia sitten ja on keinoturkista, jota aikanaan olen ostanut ja paljon. Mieluiten käytän kierrätysturkista mutta koska kaapissa on keinoturkista vaikka kuinka, niin nekin pitää saada tehtyä pois. Jalkaan vielä kirppikseltä löytyneet kengät ja ei kun nauttimaan Helsingin elämästä.

Tällä tavoin sain ihanan suloisen syysasun rakennettua, ajattelin vain Zakopanea ja sen upeita tatravuoria. Näin se välillä toimii, asu valitaan tiettyjen fiilisten ja tuntemusten mukaan. Luoden uutta ja erilaista. Hame on nyt minun lempparini, yksi lempparini. Niin ihana fiilis kun kaapissa ei ole mitään muuta kuin lempivaatteita. Uskotteko?

Rentoa lauantaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

8 kommenttia

 1. Katja //Valkoisen vuoren rinteillä-blogi kirjoitti:

  Voi kun pääsisinkin tuohon tilanteeseen että kaapissa olisi vain lempparivaatteita! Mulla on arjessa ja juhlassa aina ne tietyt vakiot päällä, joten voisin helpostikin karsia kaapista kaikki ”turhat” pois, mutta miten se onkin aina niin vaikeaa aloittaa!
  Ihana tuo muutos, olet kyllä kätevä käsistäsi kun osaat muokkailla vaatteita! Se on hieno taito 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Aikaa on tämä on ottanut minultakin. Aloitin pari vuotta sitten kun muutettiin tähän asuntoon ja jouduin laittamaan valtavan määrän tavaraa jakoon. Silloin päätin, että minulla tulee olemaan vain lempivaatteita kaapissa. Ja nyt olen päässyt siihen, en osta edes sellaista jota minun pitää miettiä edes hetkisen. Kun sovitan vaatteen, pitää tulla tietty fiilis, että se kannattaa ostaa.

 2. Marjo kirjoitti:

  Olet kyllä sellainen ”kätevä emäntä” ja taas syntyi kiva uus maksihame!
  Aika hausannäköinen tuo alkuperäinen ja siinä on jännää etnisyyttä.
  Onko hameessa tallella mitään pesulappuja, jossa näkyisi onko kotimainen?
  Ihan kuin olisin nähnyt vähän samanlaisen joskus…

  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

  • villananna kirjoitti:

   Ei ollut mitään lappua jäljellä kuin tuota kääntelin ja vääntelin. Alkuperä on siis minulle täysi mysteeri.

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihana mekko, mutta täytyy sanoa, että hame on vielä makeempi 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos. Mä tykkään tosi paljon tuosta hameesta ja parastahan on, että saa käyttöön näitä herkkuja

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Täytyy myöntää että hame on varmasti parempi kuin mekko. Todella kiva idea ja sopii sinulle todella hyvin.

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos, tämä hame on minulle paljon käytännöllisempi mitä mekkona olisi ollut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *