Hae
VillaNanna

Rikkinäiset housut ehjäksi virkkaamalla

Rikkinäiset housut ehjäksi virkkaamalla

Nyt tehdään rikkinäiset housut ehjäksi virkkaamalla. Tällä tavoin olen virkannut pöksyjäni ennenkin ja yhdet odottaa tekijäänsä tuunauspinossa. Värejä muuttamalla saa housuista erilaisia. Itse nyt kuitenkin toistaiseksi haluan virkata valkoisella langalla.

Rikkinäiset housut ehjäksi virkkaamalla

Aloitan yleensä tässä vaiheessa jo keväisten vaatteiden teon sekä tuunauksen ja koska löysin UFFin tasarahapäiviltä niin ihanan lohenpunaiset keväisen neuleen, oli ihan pakko kaivella omaa vaatekaappia ja tietenkin sieltä löytyi farkut, jotka olen jokin aika sitten löytänyt Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta. Koska kyseessä on revityt housut ja tällä tavoin revityt eivät ihan ole meikäläisen juttu enää, niin nappasin sitten virkkuukoukun sekä puuvillalangan eteeni ja aloin virkata reikiä umpeen.

Olen yhdet housut aikaisemmin tuunannut näin ja ne ovat olleet minulle erittäin rakkaat. Miksi sitten teen toiset? Ihan siitä syystä, että nuo ihanuudet, jotka olen tehnyt eivät valitettavasti mahdu minulle enää. Ja koska tällä kertaa virkkasin ihan kiinteillä silmukoilla, niin noihin toisiin pöksyihin tulee sitten vähän pitsikuviota.

Rikkinäiset housut ehjäksi virkkaamalla

VINKKI!

  • Jos et virkkaa ollenkaan, niin voit kiinnittää reikiin esimerkiksi virkattuja pitsiliinoja.
  • Liinoja voi ostaa vaikka kirppareilta ja niitä löytyy paljon eri värisiä.

Ensimmäiset tuunatut farkut löytyy linkistä alla.

Tuunatut farkut ja vanha ”tunika”

Kun sain paikat virkattua, halusin vielä jotakin söpöä ja romanttista, joten virkkasin taskunsuihin eteen ja taakse simpukkakuvioisen reunapitsin. Nyt sopii pöksyt hyvin lohenpunaisen neuleen kanssa. Nyt ollaan niin kasaria, niin kasaria. Voin sanoa, että tätä asua tulen käyttämään keväällä todella paljon ja tietenkin yhdistän asuun vielä vaalean farkkutakin. Toimii!

Farkut ja laukku: Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto
Paita: UFF

Farkkujen korjaaminen antaa farkuille lisää särmää ja jälki saa näkyä

Olen aina tykännyt siitä miltä paikattu ja korjattu farkku näyttää, se kertoo myös farkun eletystä elämästä, toki pidän myös revityistä farkuista, mutta ne pitää olla tietynlaiset, että tykkään niistä, siksi useasti korjaan farkkuja eri tavoin ja varsinkin eri materiaalit yhdistettynä farkkuun tuo kivaa särmäkkyyttä farkulle.

Mieluiten siis korjaan ja paikkaan farkkuni jollain muulla materiaalilla kuin farkulla. Toki saatan tehdä niin, että otankin farkusta sellaisia osia millä ei juuri koskaan paikata ja käytän sitä mieluummin. Riippuu siis paljon siitä miltä haluan farkkujeni näyttävän. Tällä hetkellä romanttisuus on nostanut päätään ja sen vuoksi pitsiä ilmestyy taas joka puolelle. Ehkä se johtuu tulevasta hääpäivästä, mene ja tiedä. Mutta joka tapauksessa paikat saavat näkyä, ei tarvitse koittaa paikata farkkuja huomaamattomaksi.

Rentoa lauantaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

2 kommenttia

  1. Jael kirjoitti:

    Onpa kiva idea , mutta miten tuo aloitetaan? Pitääkö silmukat ensin ommella housuihin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.