Hae
VillaNanna

Miten saan pukeutua

– Olet liian lihava noihin vaatteisiin
– Laihduta, niin vaatteet näyttävät paremmilta päälläsi
– Noloa, ettet vanhene tyylikkäästi
– Miksi et voi pukeutua ikäsi mukaisesti
– Vaatteesi on liian teinimäisiä
– Opettele ompelemaan paremmin
– Miten kukaan kehtaa kulkea noin kamalissa vaatteissa
– Säälittävää, miten köyhä olet

Tässä muutamia kommentteja, joita olen saanut näiden vuosien aikana, kun olen blogannut tai esitellyt vaatteitani eri paikoissa. Minua ei se haittaa mitä muut kirjoittaa tai sanoo. Se kertoo enemmän kommentin antajasta kuin minusta. Joskus vain jään miettimään, onko tällä jokin tarkoitus, muukin kuin yrittää satuttaa toista. Kun tuollaisesta ei oikein osaa edes loukkaantua.
Olen ennenkin ottanut kantaa vähän samoihin asioihin, kuten onko vaatteilla ikärajaa? Nyt mietin, että saako ihminen pukeutua täällä niin kuin tahtoo? Vai pitäisikö jo lähes 50 vuotiaalla naisella olla jokin suodatin, mitä päälleen laittaa?
Kyllä minullakin on suodatin, en laita päälleni mitään sellaista mistä en tykkää, tällä hetkellä pyrin siihen, että kaikki vaatteeni on juuri niitä lempparivaatteita, joista tulee hyvälle mielelle kun ne pistää päälleen, ne antaa voimaa ja tuntee olonsa hyväksi, vaikka olisi mikä fiilis kun aamulla herää. Toivon, että jokaisella olisi niitä lemppareita kaappi täynnä ja joukossa ne voimavaatteet, jotka päällä tuntee olonsa voitokkaaksi, seksikkääksi ja onnelliseksi.
Jaksan jankata siitä, että pukeutumisen pitäisi olla hauskaa, kokeilevaa ja leikkimielistä. Ei sen pidä olla ryppyotsaisen vakavaa. Silloin siitä tulee pakkoa ja ei enää näytä kivalle kun on naama väärällään. Minusta on ihana katsella kadulla ihmisiä, heidän tyyliään. Mitä he edustaa ja miten tuovat omaa luonnettaan pukeutumisella esiin. Helsingissä on upeita pukeutujia, vaikka useasti saa kuulla päinvastaista. Omistuista!

Mutta vaikka en välitä tällaisista sanoista, niin se joskus jää mieleen ja sitä jää miettimään, mutta vielä sillä ei ole ollut mitään vaikutusta pukeutumiseeni tai mihinkään muuhunkaan. Iso syy siihen on se, että tämä miten elän on minulle the juttu ja nautin elämästäni juuri näin. On niin surullista, että jollain on iso ongelma toisen elämä ja pukeutuminen, että siitä pitää päästä ihan sanomaankin. Olisi hirmu tärkeää, että jokainen keskittyisi vain siihen omaan elämään, omaan hyvinvointiin, silloin voisi se oma elämä olla vähän parempi. Pahan mielen kylväminen ympärille, ei tuo hyvää edes hänelle itselleen. Olen läheltä nähnyt, ettei sellainen paranna omaa elämänlaatua, vaan tekee ihmisestä todella huonosti voivan.

*    *    *    *    *
Kuvissa vilahtava hamonen, on ommeltu vanhasta pitsiverhosta, alushameena on pinkki trikoo. Hameen kanssa voi pitää lähes mitä tahansa ja hame muuttuu helposti juhlavaksi sekä arkiseksi. Kun laittaa juhlavan paidan ja korkkarit, muuttuu ilme heti tai, jos laittaa t-paidan sekä toisenlaiset korkkarit on ilme jälleen täysin toinen. Nyt halusin laittaa collegepaidan päälleni ja lenkkarit jalkaan. Nahkatakki lämmittämään hartioita. Nahkatakki on kirppikseltä ja paidan olen saanut lahjaksi.  Lenkkarit on poikani ostamat. Meikkiä ei tarvita, antaa ihon hengittää. Sunnuntai lookki on näin valmis. 
Aloituskuvan mekko on tehty vanhoista farkuista, mekko oli myynnissä tässä muutama aika sitten mutta jotenkin innostuin uudelleen mekosta, mutta katsotaan, jos ei tule käytettyä, niin myyn sen pois. Tieto tulee tänne kyllä heti.  

30 kommenttia

 1. Sesse kirjoitti:

  En ymmärrä miksi joku/jotkut heittelevät tuollaisia kommentteja! Mitä se kenellekään kuuluu miten pukeutuu tai mistä tyylistä tykkää. Jokainen on oma persoonansa <3

 2. Peikkovilla kirjoitti:

  En osaa ajatella, että pitäisi pukeutua iän mukaan. Itse aina ilahdun, kun näkee ihmisen, jolla on selkeästi oma tyyli. Ei ole mitään massaa. Ja itsekin käytän niitä vaatteita, missä itse viihdyn 🙂 Osa on jo vuodelta miekka ja kirves 🙂

 3. Anonyymi kirjoitti:

  itsepä kilot ja vaatteet kannan.kun viihtyy itse on hyvä.aikoinaan 60 luvulla isäni sanoi jos kalsarini(ne kauheat vaalean punaiset)vilahti:omat on ei varastettu.

 4. Jael kirjoitti:

  No ei ole ikärajaa, pitää vaan miettiä mitä itselle sopii.Olet niin tyttömäinen että sulle sopiikin sellaiset jutut mitä täällä esittelet. Ja ajattele, kulkeehan Aira Samulinkin vielä minihameessa vaikka on yli 90 v.. Tyhmiä kommentteja olet saanut, eihän se ole kenenkään asia miten pukeudut.

 5. Ompelulanka kirjoitti:

  Onneksi vaatteista ja tyylistä voi puhua myös hyvässä hengessä. Pukeutuminen on aina osa ihmisen identiteettiä, iästä tai ulkonäöstä riippumatta. Ihana vihreä pitsihame!?

 6. Art LilyKristin | M.Hartikainen kirjoitti:

  Jokaisella on oikeus olla sellainen kuin on ja pukeutua juuri niin kuin itsestään hyvältä tuntuu. Sen ei pitäisi olla keneltäkään pois. Aivan ihana tuo pitsihame <3

 7. Melissa kirjoitti:

  Jotkut vetoaa sananvapauteen, toiset taas haluaa opettaa…Tai tuollaisia syitä on tullut vastaan.

 8. Melissa kirjoitti:

  Olen samaa mieltä, ettei vaatteilla ole ikärajaa. Tärkeintä on oma viihtyvyys.

 9. Melissa kirjoitti:

  Näin se menee, itse niitä vaatteita käyttää, ei ne muut.

 10. Melissa kirjoitti:

  Airaa aina mietinkin, myös Iris Apfelia, jonka tyyliä ihailen ?

 11. Melissa kirjoitti:

  Kyllä, onneksi löytyy ihmisiä, jotka osaavat puhua asioista fiksusti.
  Pitsihame on kyllä niin kiva.

 12. Melissa kirjoitti:

  Luulenkin, että kyse on ihan muusta kuin niistä vaatteista. Halu satuttaa ja loukata.

 13. Satu kirjoitti:

  Upeita vaatteita! Jos pukeutuisin, kuten muut haluavat, en olisi oma itseni. Tässä iässä (kohta 50), sitä arvostaa vapautta ja mukavuutta, vaikka joutuukin välillä vähän miettimään, mitä päälleen minnekin laittaa:) Mukavaa uutta viikkoa!

 14. Jasu kirjoitti:

  Hirveitä kommentteja! Saat pukeutua juuri niin, kuin susta parhaalta tuntuu. ❤️

 15. Metsäntyttö kirjoitti:

  Hyvä kirjoitus ja kivat kuvat! Karseita kommentteja olet saanut. Onneksi et ole antanut sen vaikuttaa itseesi.
  Pitsiverho on kätevää materiaalia. Tykkään varsinkin tuosta alimmasta kuvasta:) Minäkin tein joskus hameen pitsiverhosta: https://vaaranlaella.blogspot.com/2014/08/pitsia-ja-sinista-porrolankaa.html

 16. Tanja R kirjoitti:

  Säälittävää toimintaa moitteiden huutajilta. Ihmisestä tulee kuin pikkulapsi hiekkalaatikolla, aikuisen sanavarastolla höystettynä täällä somessa. Älä välitä. Pyyhi deletellä vaan.

 17. Melissa kirjoitti:

  Sama juttu, että en olisi minä, jos en pukeutuisi näin kuin pukeudun. Minulle tulee hyvä olo joka päivä kun herättyäni laitan valitsemani vaatteen päälle..

 18. Melissa kirjoitti:

  Se on joskus tällaista 🙂

 19. Melissa kirjoitti:

  Sen tarkoitus on tosiaan se, että se vaikuttaisi jotenkin minuun. Mutta en osaa antaa noille sanoille mitään arvoa.

 20. Melissa kirjoitti:

  Olen niin tyytyväinen, ettei täällä blogissa juurikaan tuommoisia nää. Ne tulee sitten tuonne facen boxiin kaikki…

 21. enkulin käsityöt kirjoitti:

  Olet kyllä ihana noissa upeissa vaatteissasi.
  Ei kannata edes huomioida tuollaisia säälittäviä kommentteja. Jollakin on vaan todella paha olla ja on kateellinen, että loistat hyvää mieltä.

 22. Teresa/Craft Candidate - Kahden talon väkeä kirjoitti:

  Tulipa paha mieli, että olet joutunut tuollaisia kommentteja vastaanottamaan. Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos vaan. Ole rohkeasti oma itsesi, niin kuin olet tähänkin asti ollut. <3

 23. Anonyymi kirjoitti:

  Rumia kommentteja sielultaan rumilta ihmisiltä. Paha mieli heidän puolestaan: elämän on pakko olla ihan helv*ttiä tuollaisella tavalla nähdä maailmaa.
  Sinun ideoitaisi selailen aina kiinnostuneena, jospa jotain joskus saisin aikaiseksi minäkin. Piristystä itselleni. Kiitos siis sinulle!
  Terv. Mummo 50+

 24. Johanna / P.S. Never Stop Smiling kirjoitti:

  Aivan kamalia kommentteja ihmiset kyllä suustaan (tai näppäimistöstään) päästävät. Todellakin jokaisella on oikeus pukeutua juuri niin kuin itsestä hyvältä tuntuu. Aivan ihana hame muuten! 🙂

 25. tuulanneli kirjoitti:

  Meillä jokaisella on oikeus olla juuri sellainen kuin haluamme. Todella inhottavia kommentteja ihmisiltä. Hyvä kirjoitus! Ihana olet <3

 26. Melissa kirjoitti:

  En niitä huomoikkaan, mutta joskus jään vaan ihmettelemään…

 27. Melissa kirjoitti:

  Juu, ei tässä iässä enää ruveta kääntämään kelkkaa toiseen suuntaan…

 28. Melissa kirjoitti:

  Samaa mieltä, että ei kovin ihanaa maailmaa nämä kyllä katsele :/ Siitäkin kyllä tulee vähän huono mieli.

 29. Melissa kirjoitti:

  Se on niin helppoa kirjoitella mitä sattuu, kun ei tarvitse kohdata ihmistä.

 30. Melissa kirjoitti:

  Kyllä, pukeutuminen on osa identiteettiä ja sitä ei kukaan voi ottaa meiltä pois.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *