Hae
VillaNanna

Vuoden 2021 neuletyöt

Vuoden 2021 neuletyöt

Vuoden 2021 neuletyöt ovat myöskin vähissä, oikeastaan neuloin ja virkkailin todella vähän koko vuonna. Mutta jotain kuitenkin tuli tehtyä ja varsinkin virkatut hiusdonitsit, jotka virkkasin hiuslenkkeihin, joita ei voinut ollenkaan sellaisenaan käyttää oli iso hitti. En unohda niitä koskaan. Satuin nimittäin löytämään juuri pari käyttökelvotonta hiuslenkkiä lisää ja teen niistä vielä donitsit.

Vuoden 2021 neuletyöt

Ihan joka kuulle ei ole omaa neuletyötä, valitettavasti, joten tämä kooste tehdään hiukan eri tavoin mitä eilinen. Ei siis kuukausittain vaan esittelen kaikki työt jotka tein tänä vuonna. Lempparini ovat olleet Novitalle suunniteltu villapaita sekä virkatut saunatossut.

Vuoden neuleet:

Tammikuu alkoi niin, että tein hauskan koalapannan, jossa ihan kunnon korvaläpät. Nämä olivat minulle kyllä niin kivat, käytin aina ja joka paikassa. Lankana käytin Nallelankaa ja muita langanpätkiä, joiden alkuperää en enää muista.

Suloinen koalapanta suojaamaan korvia

Helmikuussa aloitin make nine -haasteen ja tämän haasteen ensimmäinen työ oli neule. Purin ensin neuleen, jonka olin aikaa sitten ostanut UFFista, kyseinen neule ei miellyttänytkään minua, joten halusin hyödyntää langat kuitenkin jotenkin ja näin sain ihanan lämpimän perus neuleen langasta.

Vanha neulepaita uudestaan

Maaliskuussa sain valmiiksi seuraavan työn, joka olikin aika työläs. Myös tämä neule kuuluu Make nine -haasteeseen. Alun perin olin suunnitellut, että haluan pompulaneulepaidan mutta valitsin kuitenkin neuletakin. Jota onkin tullut paljon käytettyä.

Pampula neule kierrätyspuuvillasta

Kesäkuussa otin koukun käteen ja päätin virkkailla ontelokuteesta kaikenlaista kivaa, kuten Söpölle oman pikku pesän sekä itselleni saunatossut. Virkkaaminen on minulle todella hankalaa, aivot nyrjähtää ohjeista ja muutenkin on vaikea tehdä asioita virkkuukoululla. Mutta työt tulivat kuitenkin valmiiksi, jota ihmettelen kovasti.

Söpön oma pesä

*****

Ontelokuteesta saunatossut

Heinäkuussa tein ensimmäisen erän virkattuja hiusdonitseja ja siitä homma lähti sitten lapasesta. Tarkoitus tosiaan oli se, että virkkaan nimenomaan niihin hiuslenkkeihin, joita ei voi sellaisenaan käyttää. Mutta kun en heti niitä löytänyt, niin pakko oli kokeilla ensin omiin pompuloihin.

Virkatut hiusdonitsit

Kesän aikana tuli virkkailtua hiukan muutakin kuin vain hiusdonitseja. Siitä hommasta tein pienen koosteen kesällä myöskin. Omaa postausta ei näille töille kuitenkaan ikinä tullut, siksi oli paras laittaa ne yhteiseen omaan postaukseen.

Kesän virkkailut

Syyskuussa julkaisin ohjeet hiusdonitseihin, itse donitsit olin tehnyt jo kesällä, mutta pääsin ne esittelemään blogissa vasta syyskuussa. Näitä on muuten tullut käytettyä ihan joka päivä töissä. Ihan parhaat ikinä.

Vanhat kelvottomat hiuslenkit

Lokakuussa valmistui ihana Noora Niinikosken suunnittelema villapaita ja tämä onkin sitten sellainen työ, josta tuli voimavaatteeni. Työ on myös osa Make nine -haastetta ja sinne se päätyi vain sen vuoksi, että oli suuria vaikeuksia saada työ alkuun. Resorin olin neulonut jo vuosi aikaisemmin.

Noora Niinikosken suunnittelema neule

Ei niin tehokas neulevuosi

Tosin on pakko myöntää, että olen kyllä äskettäin saanut valmiiksi yhden neuleen, mutta se nyt jää ensi vuoteen ja kyse on muuten neuleesta, josta en sitten yhtään tykkää. Jää nähtäväksi miten mieli muuttuu kun sen laittaa päälleen. Mutta tällä hetkellä neule ei vain inspiroi meikäläistä mitenkään. Mutta muuten olen tyytyväinen vuoden 2021 neuletöihin. Olen tehnyt asioita, joita en ennen ole tehnyt ja koittanut oppia uutta, kuten nyt vaikka pompulan neulonta. Olen tehnyt erittäin haastavan neuletyön ja uskaltanut virkata omatoimisesti jotakin ilman ohjeita.

Eli paljon uutta ja kivaa, vanhoilla opituilla tavoilla. Omat haasteensa tuo myös materiaalit, joita työstää. Kuten ontelokude ja puuvillalanka. Ne ovat ihan erilaisia ja koukku kädessäkin tuntuu erilaiselle. Ranne paukkuu ja nitisee vaan kun pistää menemään. Keskeneräisiä töitä on tällä hetkellä parit: Yksi paita sekä yhdet sukat. Myös lapaset, jotka ovat olleet kesken viimeiset kolme vuotta. Vaikea uskoa, että ne koskaan valmistuisi. Olen myös tässä joulun tienoilla neulonut tytölle villasukat ja nyt odottamassa on koko porukalle sukat eli miehelle, tyttärelle, molemmille pojille ja äidilleni.

Kuuran taikaa -villasukat tyttärelle

Rentoa loppuvuotta kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

8 kommenttia

 1. Jasmin kirjoitti:

  Kivan erilaisia postauksia teet!

  ? Onko jo kevät suunnitelmia?

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

 2. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  neulomisesta en tykkää, mut virkkaaminen on ihan jees 🙂

 3. Hengittävää elämää etsimässä -blogi kirjoitti:

  Kiitos, Melissa! Ihania töitä sinulla. Ehdoton suosikkini näistä oli Söpön oma pesä =)

 4. Marjut kirjoitti:

  Tuo Söpön oma pesä on aivan ihana. <3 Koalapanta myös vei huomioni. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *