Hae
VillaNanna

Vappu!

Meillä ei ole mitään tiettyjä traditioita vappuna, mennään vähän fiiliksen mukaan. Toki jotain samaa on kuten syöminen, avataan grilli kausi vappuna mutta muuten ei juuri mitään tiettyjä juttuja ole. Välillä lähdetään retkeilemään, välillä oltu vain kotona, välillä kylässä, välillä meillä on ollut vieraita. Kaikki siis riippuu fiiliksistä.
Minulla on ollut niin valtavan kummallinen kevät ja erittäin sosiaalinen myös, en ole jaksanut vapailla oikein mennä mihinkään kun olen ollut aivan tyhjä ja olen tarvinnut kunnon latautumisen. Olen kaivannut vain ompelukoneen hurinaa ja omia ajatuksiani. Vappuriehat eivät siis ole mitenkään tulleet mieleenikään tänä vuonna. Pojatkaan eivät ole oleet kiinnostuneita palloista tai muista härpättimistä. Kaverit ja ruoka on ollut heille se juttu.

Kun mies haki minut eilen töistä, minun oli ihan pakko kaikesta huolimatta päästä käymään Nihtisillassa, Koska käyn Espoossa töissä, niin Nihtisilta on matkanvarrela kun tulen kotiin. Mitään paljon ei voi ostaa kun meillä on suunnitelmissa muuttaa muutaman kuukauden sisään uuteen asuntoon mutta jotakin pientä tuli kuitenkin mukaan. Vähän kevät vaatetta sekä muutama ihana lasi, sekä tarjoiluastia. Ilmaisosastolta löytyi myös pari astiaa, jotka tulevat toimittamaan sitten omaa virkaansa siellä uudessa asunnossa. Kaupan kautta valmistamaan toiveruokaa, eli friteerattuja turskafileitä sekä paprikaa ja viereen valmistettiin myös parmesaaniporkkanat. Sitä ennen istahdettiin juomaan simaa ja syömään itse tehtyä munkkia. Eli tänä vuonna haluttiin tehdä munkkeja! Muutama postaus sitten kysyin teiltä, että kumpaa tekisitte. Pakko on kuitenkin kertoa se, että kun kävimme kaupassa, niin vieressä on Fida, josta tein kuvissa olevat paita löydökset. Tuollaisia olen pitkään etsinyt ja ne oli otettava meille turvaan. Farkkupaita menee heti huomenna töihin päälleni.

Kierrätyskeskuksesta löytyi todella edullisesti parit kengät sekä muutama paita (kuvissa on vain nyt kaksi). Kuvausrekvisiittaa otan myös aina, jos löytyy jotakin kivaa. Vuoden -46 askartelulehti oli kyllä muutoinkin hyvin mielenkiintoinen, ei vain sen vuoksi, että on vanha vaan mitä kaikkea tuollainen lehti sisälsi, tarpeeseen ohjeita. Hyödykkeitä, ei niinkään ihania koristeita vaan tosiaan hyödykkeitä. Todella monipuolinen ja ajattelin, jos muuton jälkeen testaan muutamaa juttua sieltä. Ihan vain huvikseni.
Kevät paitoja ostin kolme ja kesäksi ihan tavallisia t-paitoja ostin kolme. Minulla kun ei ihan tavallisia t-paitoja oikein ole. Löysin myös huivin, ohuttakin ohuemman, joka sopii hyvin tuon paidan kanssa. Huivi tosin löytyi ensin ja sitten vasta paita. Ihan vahingossa siis ostin asun itselleni. Alemman kuvan nilkkurit kiinnostivat minua ihan korkojen vuoksi. Todella mielenkiintoinen malli, vanhanaikainen mutta erittäin hyvä, ei ole kiikkerää kävellä tällaisilla koroilla. Kengät ovat tosin H&M:n mallistoa mutta nyt siis lähes käyttämättöminä ostin ne Kierrätyskeskuksesta ja tulee huollon jälkeen kyllä käyttöön.

Mitä pidätte näistä löydöistä?

*    *    *    *    *
Alimmissa kuvissa näkyykin nuo kaksi uutta lasia sekä sinivalkoinen pikkuinen tarjoiluastia suklaakonvehtien alla. Mitään tuon tyyppistä lasia meillä ei ole, joten sellaiset oli hankittava. Meillä on myös yksi toinen lasimalli, jota ei ole kaapissa, sellaisia alamme metsästämään kun muutto on suoritettu. Pieniä tarjoiluastioita ei voi olla liikaa, ainakaan minun mielestäni. Aina tarvitsee jotain pientä mihin laittaa tarjolle. Ei isoa aina tarvita. Meillä ainakaan. 
Tulen ottamaan paljon kuvia meidän parvekkeesta, sillä jos muutamme nyt siihen asuntoon, josta nyt neuvottelemme, niin meillä ei ole parveketta enää siellä. Tätä tulee todella kova ikävä. Meillä on ollut aivan mahtavat vuodet tämän ihanan kesähuoneen kanssa ja tuntuu niin surulliselta kun se tapaa toisen perheen, jonka kanssa asuu. Tuleeko tällaista elämää tänne enää? Sitä ei kukaan tiedä…
*    *    *    *    *
Mitä tulee ruokaan niin mättömestarilta löytyy monta erilaista friteerausohjetta. Me käytämme japanilaista reseptiä. Se sopii niin lihan kuin kasvistenkin friteeraukseen. On myös nopea tehdä. Välillä voi maustaa taikinankin mutta tällä kertaa ei sitä tehty. Porkkanat voi helposti valmistaa samassa öljyssä kuin friiteeratut jututkin. Parmesaaniporkkanat on myös erittäin helppo valmistaa.
Parmesaaniporkkanat
Kolme isoa porkkanaa
vehnäjauhoja
korppujauhoja
paremsaaniraastetta
Kuori, huuhtele ja paloittele tikuiksi (ei liian ohueiksi, sillä porkkana menee paljon kasaan).
Kuivaa huolella ja pyörittele porkkanatikkuja ensin venhnäjauhoissa, sen jälkeen korppujauhoissa ja lopuksi parmesaaniraasteessa.
Paista wokkipannulla öljyssä kypsäksi. Ei haittaa vaikka porkkanan pinnalla oleva korppujauho sekä parmesaani vähän kärähtää. Tai ei meillä ainakaan haittaa, tykätään hiukan savuisesta mausta.

Ihanan rentoa vappua teille kaikille!
-Melissa-

5 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Jostain syystä silmääni osuivat varsinkin nuo konvehdit – hurjan herkullisen näköisiä 😀

  Hauskaa vappupäivää 🙂

 2. Seija Taipale kirjoitti:

  Kaunista vappua – ihanat kuvat taas sinulla 🙂 Farkkusydämet on tosi söpöt!

 3. Katta kirjoitti:

  Ihanat nahkanilkkurit ylimmässä kuvassa.

 4. Maiju / Lempipäiväni tänään kirjoitti:

  Iloista vappua, tyylikkäitä löytöjä! 🙂

 5. Anu / sayitanywayblogi kirjoitti:

  Hyviä löytöjä olet taas tehnyt kirpparilta! Hauskaa ja rentouttavaa vappua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *