Hae
VillaNanna

Pehmeät paketit lapsille

Pehmeät paketit lapsille

Pehmeät paketit lapsille lämmittää ja saa aikaan halausefektin, ainakin meillä. Useasti paketista löytyy isoäidin neulomat sukat, kaulaliina ja ehkä myös pipo. Tai jotakin muuta ihanan pehmeää. Meillä lapsilla on aina pari pehmeää pakettia kuusen alla, aina. Sillä tarvevaatteita on mukava antaa lahjaksi. Meillä lapsilla on myös lahjatoivelistassa aina kaksi pehmeää toivetta. Ne ovat useimmiten juuri villasukat sekä lämpöinen yöpuku.

Koska on ihanaa antaa ja saada myös lämpimän pehmeitä paketteja, siksi tähän postaukseen olen kerännyt muutaman ihanan lahjaidean lapsille. Kaikki on tehty vanhoista vaatteista ja leikkuujätteestä. Useimmat materiaalit löytyy varmasti ihan omasta vaatekaapista. Tästä syystä on hyvä siivota kaapit syksyn aikana, niin tarvikkeita kerääntyy kivasti ja voi tehdä vaikka mitä pientä kivaa lapsille.

Kuvat ovat vanhoja ja kaivettu vanhan blogin uumenista. Ovat myös sellaisia töitä, joiden perään on kovasti kyselty. Joten siksi kuvat ovat vanhoja. Siitäkin huolimatta ne ovat edelleen ajankohtaisia ja hauskoja vinkkejä kaikille, jotka haluaa tehdä vanhoista vaatteista uusia juttuja vaikka lapsille ja varsinkin pojille.

Pehmeät paketit lapsille

On ihanaa miten helposti vanhoista vaatteista saa kaikenlaista uutta ja suloista, juurikin lapsille käyttöön.  Nykyään en enää hirveästi tosin tee lapsille sellaisia super söpöjä juttuja, kun ovat niin isoja mutta erilaisia pieniä söpöjä juttuja. Enemmän lapset nykyään pyytää vain villasukkia, tietynlaisia villasukkia. Joten niiden väsääminen on minulle sitten jokajouluista puuhaa. Vinkeissä on eri vaikesutason ideoita, joten nappaa se idea talteen mikä sinulle sopii parhaiten. Ihan perusjuttuja, joita useasti ostetaan myös kaupasta mutta jotka voidaan myös valmistaa omista vanhoista vaatteista. Yksi vaihtoehto on hankkia kirppareilta, esimerkiksi UFF:n euron päiviltä ja tehdä näistä löydöistä kaikkea ihanaa tai sitten suunnistaa Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolle ja sukeltaa löytölaariin. Teki miten tahansa on lahjat ihanan lämpimiä.

Teddytakeista pehmeää

Kirppareilta löytyy useasti erilaisia teddytakkeja tai takin teddyvuoria.  Aikanaan hankin pari takkia, joissa oli teddyvuori ja tein niistä nuorimmalle muutamia ihanan pehmeitä juttuja. Nämä ovat sellaisia vaatteita, jotka sisältää paljon muistoja ja näin on Härdelli halunnut ne myös laittaa säästöön omia lapsia varten. Valkoinen takki oli aikuisten, joten siitä sai pienelle lapselle suloisen syksyisen teddytakin ja hiukan muikain osia sitten talveksi. Tumput on tehty villapaidan leikkuujätteestä ja laitettu kypärämyssyn kanssa samaan pakettiin. Harmaa teddyvuori oli isomman lapsen takista ja siitä sain vain kypärämyssyn ja lapaset. Molemmat lapaset on tehty pojan kättä apuna käyttäen. Poika laittoi kätensä paperin päälle ja minä piirsin käden paperiin. Siitä muotoilin lapaseksi ja tein kaavan. Helppo tehdä siis.

Pehmeät paketit lapsille

Pipot päässä pakkasella

Neulepaidat, ihanat vanhat neulepaidat. Niistä saa vaikka mitä ihanaa syksyksi ja talveksi. Ei tarvitse olla mitään super paksua tai huovuttunutta paitaa, vaan ihan kaiken paksuiset käy. Meillä poika ei talvisin juurikaan välitä hirmu lämpimistä myssyistä kun tulee ihan liian kuuma ja ahdistus. Koviin paukkupakkasiin toki löytyy se super paksu myssy kyllä mutta muihin keleihin riittää ihan se tavallinen myssy. Nämä myssyt ovatkin hiukan isommille mitä teddyturkeista tehdyt ovat. Ja koska lapset tykkää hauskoista ja hupsuista jutuista, kannattaa niitä silloin laittaa myssyihin. Turkistupsuja korviksi, silmiä ja vaikka hiuksia tai yksisarvinen. Keksi kaikkea kivaa lasten pipohin ja miksei myös aikuistenkin…

Pehmeät paketit lapsille

Pehmeät paketit lapsille

Vanhoista trikoopaidoista

Vanhoista trikoopaidoista saa myös tehtyä ihanat pehmeät paketit lapsille. Näistä paidosita saa yöpukuja ja tietenkin ohuempia pipoja, hanskoja yms. Mutta itse mieluiten teen juurikin yöpukuja vanhoista paidoista. Kerää vaikka lapsen lempipaidat yhteen ja tee niistä peitto ja jämistä pyjamahousut. Mahtava idea tämä. Klikatkaa linkkejä ja käykää katsomassa mitä hauskoja ideoita linkkien takaa oikein löytyykään.

Ihanaa päivää kaikille!

-Melissa-

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

10 kommenttia

 1. Leena Kauppila kirjoitti:

  Seuraan innolla kuviasi. Ompelen jonkin verran itse mutta tarvitsen aina kaavat. Onko tuohon pöllöpipoon jonkinlaista ohjetta?

  • villananna kirjoitti:

   Olen muokannut tavallisen pipon kaavasta noita erilaisia pipoja. Eli ei ole mitään sellaista virallista ohjetta niihin.

 2. tuulanneli kirjoitti:

  Jälleen kerran todella kivoja vinkkejä. Pehmeitä paketteja on aina kiva antaa ja saada jouluna!

 3. Hengittävää elämää etsimässä / Niina Juutilainen kirjoitti:

  Kiitos Melissa! Ihania vinkkejä, teddytuotteet mun suosikkeja näistä =)

 4. Jane / Yhtä kuin kirjoitti:

  Pehmeä paketti ilahduttaa aina 🙂 Kauppakeskus Tullintorilla on myös alkamassa hyväntekeväisyystempaus tähän liittyen, kannattaa googlettaa ”sukkia suurella sydämellä” 😉

 5. Marjut kirjoitti:

  Niin huikeita toteutuksia jälleen. <3 Nuo teddy myssyt ja hansikkaat on kyllä niin suloisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *