Hae
VillaNanna

Ysäri ja ysärin muoviset vaatteet

Ysäri ja ysärin muoviset vaatteet

Voihan nyt ysäri ja ysärin muoviset vaatteet…En todellakaan olisi halunnut näitä muistella yhtään enää mutta näin ne siivotessa tuossa pullahti esiin. Olin todella unohtanut nämä ihmetykset kokonaan, en kyllä unohda enää. Voi tajuton millaisia hirvityksiä sitä on tullut käytettyä ja ihan tyytyväisenä vielä, oli ne silloin niin mageet. Ei haitannut vaikka talvella ne olivat tuhottoman kylmät ja kesällä taas niin hiostavat, että liimautuivat ihoon kuin märkäpuku.

Tuohon aikaan en juurikaan ommellut itse vaatteita mutta kun nämä muoviset vaatteet tulivat hitiksi, niin omeplukone sauhusi minkä kerkesi. Tein vaikka minkälaisia luomuksia mutta vain nämä ovat säilyneet, valitettavasti näistäkin yksi asu on tuhoutunut säilytyksessä, vaikka olen ollut tarkka hommasta. Ei muovi vaan säily, minkäs teet.

Miten tutustuin muoviin?

Ensi kosketus muovisiin vaatteisiin oli kun eräs Suomen musiikkinero halusi muovista tehdyt haalarit esiintymisasukseen. Siihen aikaan ei oikein mistään löytynyt juuri siihen tarkoitukseen sopivaa muovia mutta lopulta löytyi liike, josta kyseinen henkilö sai hankittua materiaalin. Kangas oli enemmänkin kiiltävää ja silittämällä vuoritettua ohutta sadetakkikangasta ja oli kyllä iso työ tehdä kun piti opetella materiaalin toimivuutta. Eiväthän ne sitten ihan täysin priimat olleet, ei sen aikainen ompelukoneeni ihan tykännyt moisesta materiaalista laisinkaan ja liimakankaiden kiinnitys oli myös iso ongelma.

Mutta haalari tuli kuin tulikin valmiiksi ja olin aika ylpeä kun näin ne mainoksessa, jossa komeili niin muusikkonero itse kuin tanssityttösetkin. Mutta tästä lähti minun sukellus muovin maailmaan…Siksi onkin hassua, että olen niin muovia vastaan nykyään! Toki muovisia vaatteita minulta löytyy edelleen ja tulen käyttämään kaikki loppuun asti, mutta en näitä, sillä nämä eivät edes mene päälle enää. Olen ollut niin pikkuruinen aikanaan.

Olen aina sanonut, ettei minulle ole koskaan ongelma pukeutua vanhoihin muotiluomuksiin, mutta minulla on rajani myös. Tällaisiin en enää pukeudu, vaikka minulla on secondskin leggareita parit kappaleet kaapissa. Ne vain eivät ole sellaisita materiaalia mitä nämä ja ei…nämä eivät vain oikein pue enää minua, onkohan lopulta pukenut koskaan? Ysäri ja ysärin muoviset vaatteet eivät enää vain toimi, eivät todellakaan! Nämä asut menevät takaisin sinne mistä ne otettiin ja tuo yksi asu hävitetään, mutta ensin otetaan irti kaikki ne osat, joita voidaan hyödyntää vielä jossain.

Mitkä ovat sinun ”Voi jestas, mitkä vaatteet” -vaatteet?

Voit kirjoittaa omista kauheuksistasi kommenttikenttään ja ihmetellään yhdessä mitä on nuorena tullut päällä pidettyä.

Ysäri ja ysärin muoviset vaatteet

Mukavaa lauantaita!

-Melissa-

Minut löytää myös: Instagram , Facebook

8 kommenttia

 1. Satu - Tsajut kirjoitti:

  Jäin monesti muodista rannalle, teininä olin kiinnostuneempi samoamaan metsissä. Metsäretkiporukoissa muotia oli enemminkin armeijan ylijäämävaatteet 😀

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Mun kaapeista ei tuollaisia koskaan ole tainnut löytyä 😀

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Mun lempiasu nuorena oli sellainen nahkatoppi ja sitten sellaiset hirvittävät pinkit käärmehousut, joissa oli leveät lahkeet 😀

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Täytyy myöntää, että tämän muodin skippasin aikoinaan kokonaan!
  Taisinkin olla äitiyslomalla tuossa 90-luvulla juuri tämän muodin aikana 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *