Hae
VillaNanna

Viitta vanhasta villapaidasta ja kierrätyskankaasta

Viitta vanhasta villapaidasta ja kierrätyskankaasta

Viitta on aina ollut yksi lempivaatteistani, samaan sarjaan kuuluu myös erilaiset ponchot. En ole koskaan oppinut itsestäni sitä, että mikä niissä vetoaa minuun niin paljon. Mutta joku niissä vain on. Viitankin voi heittää takin päälle ja saa näin lisälämpöä itselleen tai sitten heittää ponchon. Nyt onkin se aika vuodesta kun näitä ihanuuksia tulee käytettyä ja paljon.

Viitta vanhasta villapaidasta ja kierrätyskankaasta

Välillä tekee mahtavia kangaslöytöjäkin Kirpputoreilta. Kankaat eivät välttämättä ole isoja paloja, vaan voivat olla hyvinkin pieniä, joista saa aika kivoja juttuja siten, että laittaa mukaan jotain muuta materiaalia. Näin tein tämän työn kanssa. Ilmaisosaston villapaita pääsi osaksi villakanganviittaani ja tuli kyllä aika kiva. Kaivoin tilkkulaatikosta keinoturkista hupun reunukseen ja irroitin vanhan ja rikkinäisen duffelin napit hyötykäyttöön tähän työhön. Koska villakangasta oli hyvin vähän, enkä halunnut mitään super lyhyttä viittaa, niin löysin laatikosta vielä lisäksi huolittelunauhaa helmaan.

Keinoturkista oli pieniä palasia, joten ompelin paloja yhteen käsin, jotta sain sellaisen pitkulaisen madon, joka oli helppo ommella tulevan hupun reunaan. Keinoturkiksesta voi siis tehdä mitä tahansa pienimmistäkin palasista, kun ne ompelee yhteen. Halusin ommella nyt käsin, koska sain mahdollisimman kapean saumanvaran näin ompelemalla ja silloin ei tule myöskään epätasaisia kohtia matoseen.

Mitä viitta lopulta maksoi?

Kangas löytyi Kierrätyskeskuksesta ja maksoi 3€ ja loput materiaalit löytyi joko ilmaisosastolta tai sitten olivat omia jämiä, joiden hintaa ei voi edes muistaa sillä iso osa materiaaleista on monen vuoden takaa. Joten voisin sanoa näin, että viitta tuli maksamaan 5€ kaikkinensa. Työaikaa en laskenut tähän ollenkaan. En näe sitä nyt tarpeelliseksi. Joskus voin toki laskea työn hinnankin.

Eli ompelemalla saa myös halvalla vaatteita. Aina ei tarvitse ostaa kalliita kankaita, vaan voi hyödyntää kirppareiden valikoimia. Vanhoista vaatteista saa vaikka mitä kaunista ja ihanaa ja vanhojen vaatteiden osia voidaan myös käyttää yhdessä kankaiden kanssa. Se ei ole kiellettyä. Onkin aina kiva nähdä miten kangas ja vanha vaate muokkautuu ihan toiseksi. Viittoihin löytyy kaavoja Burdalta niin Easy fashion -lehdistä kuin ihan Style -lehdistäkin. Kannattaa siis selata esimerkiksi vanhoja Burdan lehtiä kirppareilla. Sieltä itsekin nappailen lehtiä mukaani.

Viitta vanhasta villapaidasta ja kierrätyskankaasta

Housut

Kuvan housut ovat löydetty muutama vuosi sitten UFFista. Housut on yhdistelma kaksia housuja, joissa on vielä jotakin kolmatta materiaalia, ehkä myös housun osia. Ostan mielelläni muiden tuunauksia tai tekemiä vaatteita kirppareilta, sillä niissä on enemmän syvyyttä kuin ihan tehdasvalmisteisissa. Nämä housut ovat tosiaan aivan mielettömän ihanat, vaikka näissä on matala vyötärö, jonka tulen jossakin vaiheessa korottamaan mutta muuten todella kiva idea kaikin puolin. Kahdet erilaiset housut vain, edessä nahkahousut ja takana joustavaa ja kiiltäväpintaista housua. Toimii todella hyvin ja olenkin suunnittelemassa toisenlaisia samalla ajatuksella kuin nämä.

Viitta vanhasta villapaidasta ja kierrätyskankaasta

Rentoa sunnuntaita kaikille! 

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Syksyksi villakangasviitta

 

2 kommenttia

  1. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Kankaita todellakin löytyy joskus halvalla. Kirppikselle usein viedään varsin kelpo, mutta itselleen tarpeettoman kangaspalan.

    Olisi muuten kiva tietää, mitä näissä vaatteissa maksaa työ. Ihan ilmainen sekään ei taida olla 😉.

    • villananna kirjoitti:

      Työ ei tosiaan ole ilmaista. Itse tosin en ole vuosiin enää työtä laskenut kun en ole aikoihin tehnyt asiakastöitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *