Hae
VillaNanna

Nuppu ja Söpö

Nuppu ja Söpö

Harvoin ihan näin laitan postausta vain meidän tytöistä. Mutta Nuppu ja Söpö kuuluu isona osana meidän perheen elämään, niin ihan hyvä heistäkin on jotakin pientä kertoa. Pyrimme siihen, että tytöt ovat mahdollisimman paljon meidän mukana, varsinkin nyt kun Nuppu on jo vanhus. Mutta nyt on Nuppu ollut sen verran kipulainen, ettei voida ottaa ihan joka paikkaan mukaan, mutta pieniä seikkailuja toki pitää näille tytöille myös järjestää, vaikkei matkoille ja jokaiselle retkelle pääse mukaan.

Nuppu ja Söpö

Nuppu on 13 vuotias vanha rouva, prinsessa, jota palvellaan kiltisti tai palvelijan kohtalo on kurja. Nuppu valitsi meidät kun kävimme kennellistä katsomassa pentuja. Meidän piti ihan toinen pentu ottaa, mutta Nuppu päätti toisin. Kun pennut päästettiin emonsa kanssa meitä moikkaamaan, niin tyttö käveli suoraan minun syliin, eikä lähtenyt millään pois. Ja kovan neuvotteluiden jälkeen Nuppu tuli kuin tulikin meille.

Nuppu on luonteeltaan hyvin kiltti, hyvin omapäinen tosin. Nuppua ei saa tekemään temppuja mutta mielellään katselee kun me teemme temppuja. Nupulla on kissamaisia piirteitä, se hyppii pöydille, piiloutuu hyvin ja haluaa olla rauhassa. Nuppu hakee huomiota itse, jos sitä haluaa. Nakkelee niskojaan helposti ja loukkaantuu verisesti, jos hommat ei mene sen haluamalla tavalla. Mutta Härdelli on Nupun pentu, jota hoidetaan ja hoivataan. Nuppu menee aina nukuttamaan Härdelliä ja jos poika on kipeänä, Nuppu hoitaa ja vahtii. Samoin, jos Härdellillä on suruja ja murheita, on Nuppu auttamassa.

Nuppu ja SöpöNuppu ja Söpö

Söpö on 6 vuotias ja edelleen aivan pentu. Sähäkkä, suuren suuri susi, vaarallinen susi. Temperamenttia löytyy ja kahnauksilta ei voida välttyä. Tämä tyttö tuli meille Tesystä (Turun Eläinsuojeluyhdistys) ihan pentuna. Pentuaika oli jännää, mutta jo silloin huomasimme miten kiinni Söpö tarttui minuun ja kiinni se on edelleen minussa, vaikka napanuoraa on koitettu katkaista. Söpö on pikku hiljaa itsenäistynyt mutta välillä tulee voimakkaita eroahdistuksia ja en pääse edes vassaan ilman Söpöä.

Söpö on kuumakalle, jota pitää välillä todella rauhoitella. Niin söpö mutta hankala.

Nuppu ja Söpö

10 kommenttia

 1. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Kivan näköisiä koiria, vaikka omalta osaltani kotieläimen (tai -eläinten) vaatima sitoutuminen on ihan nou-nou, sillä matkustamme niin usein.
  Mutta niinhän se on – ja pitääkin olla – että kukin tavallaan, yksi panostaa koiriin, toinen matkoihin – ja kumpikin kasvattaa tahollaan sitä hiilijalanjälkeä 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Totta, että matkustelu on silloin järjestely kysymys kun on kotieläimiä tai lapsia tai molempia.

 2. Jael kirjoitti:

  Ihanat hauvelit:) Mä aina luulin että ovat sukulaisia keskenään kun ovat samaa rotua, no nyt selvisi että eivät olekaan;D
  Oi miten nättiä kuvissasi,missä olet kuvannut nuo paikat?

  • villananna kirjoitti:

   Useasti Söpöä luullaan Nupun pennuksi, mutta ei, näillä ei ole muuta yhteistä, kuin se, että molempien isät on samasta kennellistä 😀 Mutta ei sama isä 🙂
   Kuvat on otettu Vantaankoskelta, on muuten ihanan suloinen paikka ja kiva tuo pikkuinen reitti.

 3. marleena kirjoitti:

  Todella suloisen näköisiä! Tämän postauksen lukeminen ei auttanut koirakuumeeseeni ?

  • villananna kirjoitti:

   Voihan koirakuume 😀 Tiedän tunteen, itsellänikin on kova vauvakuume. Pikkuiset tassut kipittää pitkin lattioita ja huutelee perään <3

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihania söpöläisiä <3 Lemmikit antavat kyllä niin paljon, piristävät huonoakin päivää 🙂

 5. Marjut kirjoitti:

  Voi miten suloisia koiria??
  -MARJUT

  • villananna kirjoitti:

   Nää on kyllä tosi ihania ja ihana rotukin noin yleensä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *