Hae
VillaNanna

Farkun jämistä kotitossut

Olen tällainen tossuihminen, kaikenlaisia tossusia pitää olla, että pysyn lämimänä. Minulla on myös monen monta työtä, jotka eivät syystä tai toisesta ole päätynyt blogiin, vaikka ovat käytössä. Jostain syystä ei vain ole tullut otettua kuvia kertaakaan. Nyt olen päättänyt korjata tämän vääryyden ja kuvaan pikku hiljaa näitä ihanuuksia teille esiin.
Nämä farkkuiset töppöset on tehty jämämateriaaleista ja olen käyttänyt Suuri Käsityölehden tossulehtisen kaavoja (11-12/08). Kyseisessä lehtisessä on iso määrä kaikenlaisia tossuohjeita ja tossun kaavoja on helppo muokata tarpeeseen, kuten nämä on muokattu. Olen tosin lisännyt vain tuon varren tossuun. Varsi on tehty farkkulaukun ylijäämästä 

Tossuja on kiva tehdä kaikesta jämästä, ei siis riitä, että niitä voi tehdä minkälaisia tahansa, vaan myös voi tehdä mistä tahansa. Farkku tosin on kestävä ja kaunis materiaali ja sen kanssa sopii niin karva, nahka kuin pitsikin. Joten farkuista saa todella erikoisia ja upeita tossuja halutessaan.

On muuten erittäin vaikea keksiä juttua tossuista…Haastavaa, jotten sanoisi. Vaikka olen tehnyt paljon tossuja ja niitä löytyy vino pino kaapista, niin siitä huolimatta on niiden sielunelämä jäänyt meikäläiselle hiukan pimentoon. Osa tossuista näyttää lämpimille mutta jalat ovat toista mieltä ja päin vastoin. Välillä käteen joku materiaali tuntuu niin ihanan pehmeälle mutta jalat ovat jälleen toista mieltä. Tai sitten on niin, että jalat kapinoi tai ovat vääränlaiset. 
Nämä tossut ovat päässeet kovaan kouluun ja ovat varsinkin Härdellin kovassa käytössä, toki itsekkin pääsen näitä välillä käyttämään mutta Härdelli on aivan rakastunut näihin, joten kun pojan jalka tuosta kasvaa, on minun tehtävä hänelle saman tapaiset isommassa koossa.


Mukavaa päivää kaikille!

-Melissa-

12 kommenttia

 1. Sesse kirjoitti:

  Söpöt tossut ja karva tekee niistä lämpimän näköiset!

 2. Nyyti kirjoitti:

  Minullakin on tuo Suuren käsityön "tossunumero" tallessa! Ihanat tossut, ihan tekee mieli pitkästä aikaa alkaa väkertää itselleenkin uusia!

 3. Melissa kirjoitti:

  Nää on super lämpimät.Farkku pitää hyvin lämmön sisällään.

 4. Melissa kirjoitti:

  Toi tossunumero on mulla kovassa käytössä ja on helppo muokata kaavaa jos haluaa hiukan erilaisia tossuja.

 5. Mere kirjoitti:

  Söpöt tossukat! Ja kierrätys, parasta.

 6. Johanna / P.S. Never Stop Smiling kirjoitti:

  Tossut on ihania! Mulla on ehkä aavistuksen liian monta paria tossuja, mutta kun haluan pitää jalat lämpimänä 😀

 7. Sorakukka kirjoitti:

  Vilukissoille aivan loistava tuote. Me asutaan talossa missä ilma kiertää vähän turhankin hanakasti niin kylmämeinaa tulla.

 8. Melissa kirjoitti:

  Kierrätys on parasta <3

 9. Melissa kirjoitti:

  Ei voi olla koskaan liikaa tossukoita 🙂

 10. Melissa kirjoitti:

  Kyllä, vilukissojen salainen ase 😀

 11. Hengittävää elämää etsimässä kirjoitti:

  Ihanat tossukat ja lämpimän näköiset =) Oletko ajatellut tossujen tai muiden käsitöiden tekemistä tilaustyönä?

 12. Melissa kirjoitti:

  Olen aikanani tehnyt tilauksia, ei ole mun homma kyllä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *