Hae
VillaNanna

Talvinen piknik – Kohtaaminen Vantaanjoen varrella

Hiihtolomalla on hyvä ladata akkuja, aina ei tarvitse lähteä matkalle, vaan voi ihan rauhassa olla ja nauttia lähiympäristön mahdollisuuksista. Näin teimme eilen, kahvi tuokiomme siirtyi ulos, pirteään pakkaseen. Kaiken ei tarvitse myöskään mennä niin kuin Strömsössä mutta sekään ei haittaa. Kaikesta huolimatta kuvasin nämä Melissamaisesti räjähtäneet bebe leivokseni ja nautimme niistä nauttien ihanasta auringon paisteesta ja jäätyneen joen hiljaisuudesta.

*    *    *    *    *

Meidän touhumme rikkoi ainoastaan eräs vanhempi rouva, joka oli päiväkävelyllään. Hän oli aivan tohkeissaan kun näki meidän katetun pöydän, kynttilät ja muun rekvisiitan. Hän halusi ehdottomasti kuvata meitä. Rouva ihasteli ja napsi kuvia minkä ehti ja palkaksi sai bebe leivoksia ja kahvia. Näin me kolme höpsähtänyttä otusta istuimme joen rannassa nauttien leivoksia ja kahvia, höpötellen alueen rakennussuunnitelmista. Mikä ihana ja odottamaton kohtaaminen, se sai todella hyvälle mielelle varmasti meidät kaikki kolme.

*    *    *    *    *

En ole koskaan ennen tehnyt bebe leivoksia ja olenkin monessa postauksessa kertonut, etten ole sokerileipuri, se homma ei vaan luonnistu meikäläiseltä ollenkaan. Mutta niin paljon teki mieli bebejä ja vaikka omani eivät onnistuneet ulkonäöllisesti ollenkaan, olivat ne siitä huolimatta valtavan herkullisia. Kannattaa siis kaikkien kokeilla tehdä niitä. Reseptin löydät linkistä. Resepti on helppo mutta monivaiheinen, joten aikaa menee aika reippaasti kun näitä tekee mutta herkuttelu on taattu.  Vaikka bebet eivät onnistuneet, niin sai niistä silti suloisia kuvia ja ohi kulkevilla ihmisillä oli hymy korvissa, kaikkia kiinnosti meidän puuhat ja luulempa, että muutamat tulee talvi piknikille meidän tavoin ja lupaan, että me pikniköidään tulevaisuudessa lisää talvisinkin.
Rakastan Helsinkiä, täällä on niin paljon kaikenlaista nähtävää ja koettavaa vaikka ollaankin jälleen kiertämässä tutussa ympäristössä mutta kun tekee asioita välillä eri tavoin, niin maailma aukeaa toisella tavalla.

Kun näitä bebejä kerran tultiin joenrantaan kuvaamaan, niin samalla reissulla on helppo kuvata myös seuraava lumppis-projektin tuotos. Tein nimittäin ranteenlämmittimet paidan hihan jämäosasta. Reunalle rypytin pätkät jotain kankaan jämää (näissä siis loput suirot mitä kankaasta oli jäljellä ), tulee hiukan romanttisemmat kun laittaa vähän hörhelöä. Tällaiset lämmittimet on erittäin helppo tehdä. Huolittele ensin peukalon aukko, sen jälkeen koristeet, sivusauma kiinni, päärmää reunat (jos on pakko) ja valmiit ovat. Tällä tavoin olen tehnyt ison määrän ranteenlämmittimiä.

Vinkki:

Jos ei ole penkille mitään suojaa, voi erilaisia istuimia tai taljoja tehdä ilmaisosaton vanhoista turkeista, niitä on useasti odottamassa ottajaansa. Valitettavasti turkit ovat useammin sellaisessa kunnossa, että talja, matto tai istuinalusta on ainoa mitä voi edes ajatella tekevänsä.

Oli tavallisesta päivästä huolimatta kiva pukeutua romanttisesti, keli ei ollut kovin kylmä vaikka talvi onkin, en ollut yhtään kylmissäni missään vaiheessa vaikka päälläni oli vain kesäinen mekko. Mekko on löydetty yhdessä virkatun jakun kanssa Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta. Mekko on minulle iso ja tämän reissun jälkeen menee tuunaukseen, pakko etumukseen lisätä pitsiä kun muutoin vilkkuu tisukat pitkin pitäjää. 
Kelsitakki on ostettu Kierrätyskeskuksesta ja huivi on löytynyt Kontista ( Tammisto). Ankean mustan pipon olen tuunannut aikaa sitten vanholla hiuskoruilla. Helposti näyttävää ja erilaista. Muuten…Nuo pitsileggarit, jotka on useasti nähty blogissani on 80- luvulta säilyneet tähän päivään asti. Ja kyllä, käytän edelleen. 

Ihanaa päivää kaikille!
-Melissa-

16 kommenttia

 1. Tämä matka -blogi kirjoitti:

  Bebe leivokset, olivat räjähtäneitä tai eivät, maistuisivat aina minulle. Vaikka paljon leivonkin, en jostain syytä ole koskaan yrittänyt niitä itse tehdä. Nytpä asia korjaantuu. Kiitos reseptilinkistä ja rohkaisusta.

 2. isivuosi kirjoitti:

  Upeita kuvia!

 3. Sesse kirjoitti:

  Hienoja kuviaja kiva tunnelma, vaikka en itse tykkää kylmästä. Ihanan aurinkoista on tosin nyt ollut! Tutun näköinen kuppi, minullakin on noita samoja sinivalkoisia 🙂

 4. Sartsa kirjoitti:

  Kauniita tunnelmakuvia ja kerrassaan luova idea kahvihetkeksi.

 5. Elisa Lpp kirjoitti:

  Mä olen suunnitellut vastaavaa myös joskus, mutta aina se vaan jää ideatasolle 😀
  Ihanaa, että kävitte <3

  Ja mahtava idea toi taljojen teko!!

 6. tuulanneli kirjoitti:

  Aivan ihania räjähtäneitä bebe-leivoksia! Makuhan on se tärkein.

  Ihania kuvia ja todellakaan sitä ei aina tarvitse lähteä reissuun.

 7. Melissa L kirjoitti:

  Kannattaa tehdä, ovat meinaan niin hyvän makuisia <3

 8. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos 🙂

 9. Melissa L kirjoitti:

  Kylmästä en tykkää minäkään mutta siitä huolimatta haluttiin tehdä jotakin ihan eri tavalla mitä ennen 🙂 Nuo kupit on ihania, itselläni on vain tuo yksi :/

 10. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos, me ollaan vähän hölmöjä 😀

 11. Melissa L kirjoitti:

  Rakastan taljoja ja jouduin pitkään miettimään mikä olisi kaikkein eettisin ja ekologisin vaihtoehto ja tämäpä se sitten on.

 12. Melissa L kirjoitti:

  Maku todellakin on tärkein ja näissä se oli kyllä täydellinen 🙂 Vaikka en sokerileipuriksi ryhdy niin näitä teen kyllä uudelleen.

 13. Seija Taipale kirjoitti:

  Aivan ihana postaus – hymyilytti 🙂 Nuo leivokset on söpön symppiksiä ja kaunis tunnelma kuvissa. Nam ja aurinkoisia talvipäiviä!

 14. Mama Lina kirjoitti:

  Nam! Ihania leivoksia ja tällainen postaus on kiva!
  Ihanaa viikonloppua! 🙂

 15. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos 🙂 Oli lähestyttävä räjähtäneitä leivoksia hiukan eri tavoin…

 16. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos paljon <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *