Hae
VillaNanna

Söpön uudet paidat

Söpön uudet paidat

Söpön uudet paidat valmistui pojan vanhoista housuista ja tyttären vanhasta paidasta. Kaavat löytyy Ompele koiralle kirjasta. Kirjassa on helppoja ja ihania vaatteita eri kokoisille koirille. Suojavaatteita, sekä lämpövaatteita. Suosittu kirja, joka aikanaan loppui joka puolelta hetkessä.

Söpön uudet paidat

Meidän koirat ovat tiibetinspanieleita ja niiden pitäisi kestää hienosti talvella ilman rihman kiertämää. Ovathan ne kotoisin Tiibetistä. Mutta totuus on toinen, todellisuudessa. Nuppu esimerkiksi pärjää hienosti talvella, mutta jos on kylmä viima, on hänelle laitettava tuulensuojaa. Myös erittäin herkkäihoisena on kurakelillä laitettava Nupulle kuravaatteet päälle, ettei lika hajota ihoa.

Söpö sitä vastoin on aina viluinen. Nukkuu peiton alla ja tärisee ja vapisee pienestäkin lämpötilan vaihtelusta, varsinkin kun mittari alkaa painua alaspäin. Siksi Söpöllä on monen monta pikkuruista paitaa kaapissa, joita tarpeen vaatiessa laitellaan päälle. Paukkupakkasille olisi tarkoitus tehdä omasta vanhasta takista Söpölle toppatakki, kun ei tunnu pärjäävän enää villapaidalla.

Molemmat paidat on tehty samalla kaavalla, mutta koska housujen materiaali oli hyvin joustamatonta, niin toinen paita ei ihan mennyt niin kuin Strömsössä ja paita tullaan purkamaan ja siitä tehdään jotakin muuta toisella kertaa, mutta raidallinen paita onnistui oikein hyvin ja sitä onkin sitten tullut jo jonkin verran käytettyä. Kahdet rikkinäiset ulkohousut odottaa seuraavana, niistä tulee tytöille kuravaatteet.

Onko koirien pukeminen eläinrääkkäystä?

Eläin tuntee kylmää sekä lämpöä ja sen mukaan myös pitää koiraakin suojata. Kun on helteet, koiran tassut voi palaa asfaltilla ja taas pakkasella tassut voivat helposti jäätyä. Siksi jalat on hyvä suojata, esimerkiksi tossuin. On olemassa myös erilaisia suojarasvoja. Meillä käytetään molempia. Todella paukkupakkasella koirat saavat ne tossut ja muulloin suojataan pakkasrasvalla. Kesällä tytöt eivät kävele asfaltilla ollenkaan.

Viime kesä oli todella kuuma ja tytöt kannettiin aina kuumalla asfaltilla, saivat kävellä kuitenkin nurmikolla sekä hiekalla. Tietenkin pyrimme siihen, että ulkoilut tapahtui aina sellaiseen aikaan, ettei ollut kaikkein kuumin aika. Mutta välillä oli pakko mennä hoitamaan asiat, vaikka aurinko porotti taivaalla kuumaakin kuumemmin. Hätä ei tunne lakia.

Joten ei, eläimen suojaaminen vaatteilla ei ole eläinrääkkäystä!

Söpön uudet paidat

Nautinnollista sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

 

2 kommenttia

  1. Heta Rytilä kirjoitti:

    Tämä on just niin täydellisen oikein, että koirille ommellaan vaatteita vanhoista vaatteista. Ihan hirvittää, jos ostetaan uutta.

    • villananna kirjoitti:

      Kiitos. Kun ei näitä oikein muualle voi laittaa kun ovat aika kauhtuneita. Koira saa sitten vetää perässään viimeiselle matkalle 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.