Hae
VillaNanna

Tilkkuhommia

Tiutiu

Työrintamalla on ollut niin kova härdelli, että ei ole ehtinyt oikein keskittyä tähän blogiin ollenkaan. Olen todella tykännyt kierrellä eri nuorisotiloja ja nähdä vähän erilaista toimintaa mitä on täällä Helsingissä. On ollut todella ihanaa palata nuoristyön pariin muutaman vuoden jälkeen. Joskus on tehtävä ratkaisuja ja hypättävä omasta turvallisesta maailmasta, jonka on luonut saadakseen asioita, joita haluaa. Paljon on muuttunut nuorisotyö parissa vuodessa mutta nopeasti on päässyt kuvioihin mukaan. Postaus meni kyllä nyt pikkuisen aiheen viereen…

Ennene joulua minulla oli kova kiire saada tilkkuja pois pöydältä pyörimästä ja muutama tilkkutyö pääsee nyt blogiinkin. Aina ei tarvitse tehdä tilkuista sukkia, vaan niistä voi tehdä myös alushousuja ja rintsikkatoppeja, vai miksi niitä sanoisi. Tilkkuja voi myös yhdistellä ja tehdä vaikka leggareita. Leggarit ovat olleet esillä blogissani aikaisemminkin mutta niistä ei ole sen enempää puhuttu.

Mitä sanotte?

Meillä oli marraskuussa työporukan pikkujoulut ja tietenkin minun oli palkko saada jotkin ihanat vaatteet päälle. Kaapista löytyi tekonahkaa, joista tein itselleni leggarit ja kirpparilta löytyi valkoinen paita, joka muistuttaa lähinnä isoäidin vanhaa pöytäliinaa mutta sopii tyyliini ja sopi myös leggareiden kanssa täydellisesti. koko asun kruunasi ilmaisosastolta kauan sitten löytynyt keinoturkki. Tätä asua ei valitettavasti ole koskaan esitelty blogissa vaikka suunnitelmissa se olikin.
Tuosta keinonahasta jäi yli pieni määrä materiaalia ja mikään ei sovi mustan muovin kanssa niin hyvin yhteen kuin kirkas monivärinen kangas. Tätä löytyi tilkkulaatiksota myöskin. Hauskaa paksuhkoa trikoota, jossa monen värisiä pelinappuloita. Näin sain loihdittua yhdet lempileggarit itselleni. Näitä on ostettu päältäni useaan kertaan mutta vielä ei ole aika luopua näistä.

Alushousut voi tehdä myös niistä omista täydellisistä pöksyistä, jotka ovat ajan saatossa kulahtaneet. Leikkaa osat irti ja tee kaavat niistä. Saat helposti ja nopeasti sopivat ja istuvat alushousut. alushousujen kaavojakin kyllä myydään paljon ja löytyy niitä myös käsityölehdistäkin. Helppo tapa tuhota tilkkulaatikon jämiä. Myös trikoopaidoista voi tehdä, jos sukkien ompelu ei miellytä itseään. 
*    *    *    *    *

Tästä postauksesta tuli hiukan kummallinen mutta kummallinen se olen minäkin ja aina höpisen kummallisia asioita. 
Ihanaa viikonloppua kaikille!

12 kommenttia

 1. Anna | Tämä matka -blogi kirjoitti:

  Onpas hauska idea!

  Itselläni on monetkin legginssit, jotka on tosi tylsät. En ehkäpä ihan noin isoja paloja uskaltaisi niihin laittaa, mutta joku koriste lahkeensuuhun kyllä piristäisi paljon.

  Kiitos ideasta.

 2. Tiia/Lasten tapaan kirjoitti:

  Ihanat leggarit, voi vitsi! Hyviä tilkkuvinkkejä, melkein kaduttaa, kun olen heittänyt suuren kasan tilkkuja pois.

 3. Marika kirjoitti:

  Huippuhauskat leggarit! 🙂 Meillä tilkuista tehdään aina hernepusseja, mutta vois kokeilla jotain muutakin välillä 😀

 4. Jael kirjoitti:

  Nuorison kanssa on varmaankin mielenkiintoista ja haasteellista tehdä työtä:)

 5. Melissa L kirjoitti:

  Pienikin muutos on iso 🙂

 6. Melissa L kirjoitti:

  No mutta ensi kerralla sitten kun tilkkuvuori alkaa taas hipoa reunoja.

 7. Melissa L kirjoitti:

  Tilkuista saa vaikka mitä kivaa 🙂

 8. Melissa L kirjoitti:

  Kyllä. On ihanaa palata takaisin puolentoista vuoden tauon jälkeen.

 9. DiaryOfShopaholic kirjoitti:

  Ihanat leggarit! 🙂

 10. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos 🙂

 11. Hanna-Mari Autioniemi kirjoitti:

  Onpas kivat legginssit! 🙂

 12. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *