Hae
VillaNanna

Liian pieni essumekko

Liian pieni essumekko

Liian pieni essumekko muokkautui hameeksi, jota tulee muutenkin käytettyä enemmän mitä essumekkoa. Essumekko on myös erittäin helppo tehdä. Laita vain mekko vyötärölle ja arvioi mikä kohta on paras ja leikkaa mekko puoliksi. Sen jälkeen on hyvä rakentaa hameen vyötärökaitale ylijääneestä materiaalista.

Liian pieni essumekko

Kaapissa on pyörinyt pitkään essumekko, jonka olen vuosia sitten kaivanut ilmaisosastolta. Essumekkoa olen käyttänyt pitkään ihan esiliinana keittiössä, mutta nyt vuoden aikana se on kutistunut niin paljon, ettei se enää toimi niin kuin se on tarkoitettu. Oli aika muuttaa mekon käyttötarkoitusta sekä ulkonäköä. Essumekoksi en sitä enää halunnut, joten ainut vaihtoehto oli, että leikkaan sen puoliksi ja teen siitä hameen, jota tulee käytettyä enemmänkin.

Ei muuta kuin hommiin. Katkaisin mekon sopivasta kohtaa, tein jämistä vyötärökaitaleen, jonka sisään sujautin kuminauhan. Koska nepparit hameessa ovat aika hentoiset kovan käytön vuoksi, niin tein napinlävet ja kiinnitin napit neppareiden väliin. Näin hame pysyy kiinni vaikka nepparit aukeasikin. Tosin napit tukee nyt sen verran hyvin neppareita, etteivät ne pongahda auki. Tykästyin hameen ulkonäköön ja siihen miten monella eri tavalla sitä voikaan käyttää. Valmistumisen jälkeen sitä onkin tullut käytettyä ja paljon.

Ehdinkö käyttämään kaikkia vaatteitani?

Minulta välillä kysellään, että ehdinkö pitää näitä vaatteitani, kun ompelen niin paljon. Ehdin toki, sillä suurin osa omista vaatteistani on niitä, joita muokkaan itselleni käyttöön. Eli hyvin pieni osa tulee ulkopuolelta sisälle. Useimmiten ne on kirppareilta ostettuja, harvoin heti niitä tuunaan. Mutta muita omia vanhoja tulee tuunattua ja paljon. Näin ehtii hyvin pitämään vaatteitaan.

Ja todellisuudessa ompelen hyvin vähän, todella vähän. Tällä hetkellä kuvaan myös paljon niitä vaatteita, joita olen ommellut vuosia sitten, joita en ole täällä esitellyt. Näin tuntuu sille, että minulla on valtavat määrät vaatteita. Toki niitä on muttei nyt mitenkään hullumaisesesti. Sopivasti minulle, joka tykkää vaatteilla leikkiä. Harrastus sekin…

Kesä jatkuu ja ihanat hellevaatteet koputtelee kaapissa ja ilmoittelee, että täällä minä olen, pue minut. Joten nyt siirryn siis kaapille ja valitsen tämän päivän ihanan asun.

Aurinkoista päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Jasmin kirjoitti:

  Kiva että vastasit tuohon kysymykseen, olen miettinyt välillä ihan samaa! Hienoa että vaatteet säilyy pitkään käytössä ja niistä voi keksiä uusiakin vaatteita!

  Postauksista huokuu taito ja innostus tehdä käsitöitä!

 2. Nadine kirjoitti:

  Ihana idea ja sydänkuosi! Joskus vaatteen joutuu tuunaamaan, vaikka se ei olisi pieni tai iso alun perin, muuten vaan tekee mieli tehdä siitä omannäköisemmän.

 3. Henna kirjoitti:

  Hienosti keksitty jälleen kerran 🙂 Snadisti kadehdin tota sun ajatuksen muovaantumiskykyä miten aina keksit kaikkea tällaisia!

 4. Marjut kirjoitti:

  Hieno idea, ei olisi kyllä tullut itsellä mieleen tällainen oivallus. 🙂 Kuosi on ihana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *