Hae
VillaNanna

Pöytäliinoista mekko

Pöytäliinoista mekko

Pöytäliinoista mekko, niistä käsin kirjailuista pöytäliinoista. Ihana mekko, jossa käytin Burda 8/08 tunikan kaavaa. Muokkasin kaavaa aika paljon, jotta sain siitä sopivanlaisen itselleni. Isot pöytäliinat taas hankin viime kesänä Tammisaaren kirpparilta, maksoivat vaivaiset 1€. Toki olivat tahrojen peittämät, mutta ne lähtivät hienosti sappisaippualla.

Pöytäliinoista mekko

Olen super pitkään jo suunnitellut tätä mekkoa, mutta täältä Helsingistä ei ole kannattanut hankkia kirppareilta tällaisia pöytäliinoja, sillä ovat sen verran arvokkaita. Huonokuntoiset taas ovat sitten oikeasti niin huonokuntoisia, ettei mitään mekkoja kannata niistä alkaa tekemään. Onneksi löytyi nämä halvat liinat, jotka vielä tuli hyvin puhtaaksi pesussa.

Miksi en käytä näitä pöydällä?

Ihan siitä syystä, että olen äidiltäni saanut hänen tekemiään pöytäliinoja, ja käytän tietenkin niitä, sukukalleuksia pöydillä.

Enkö arvosta käsityötä, kun tuhoan näin liinat?

Tietenkin arvostan ja siksi olen mekon tehnyt, että kaikki näkisivät upean käsityön mutta toisessa käytössä, onhan tämä mekko nyt aivan ihana.

Vielä etsin seuraavaa satsia pöytäliinoja, joista tulee taas jotakin ihan muuta, mutta lupaan, että tulossa on jotakin ihanaa, niin kuin tämä mekkokin. Mutta ehkä se on sitten ensi kesän juttu, ehkä. Nyt keskityn ihastelemaan tätä minun mekkoani.

Kestävää puuvillaa

Useasti nämä isot pöytäliinat on valmistettu laadukkaasta puuvillasta, jota voi pestä ja pestä ja pestä, eikä se mene miksikään. Kauniit käsin kirjaillut kuviot pysyy kauniisti esillä, vaikka liinan leikkaa paloiksi ja ompelee mekoksi. Näin kestävää puuvillaa on vaikea löytää ihan vaatetuskankaaksi. Vaikka kangas on jämäkkää, niin se toimii silti oikein hyvin tässä mekossa. Uskon, että mekko säilyy minulla monia vuosia.

Vaikka malli on hyvin tyttömäinen, niin kyllä vanhempikin nainen voi pukea mekon päälleen ja letittää hiuksensa. Kyse on asenteesta, toki myös tyylistä. Olen kuitenkin sitä mieltä, että nainen voi laittaa päälleen ihan mitä ikinä haluaa ja se sopii hänelle, jos asenne on kohdillaan. Oletko samaa mieltä?

Itse pidän kovasti tyttömäisistä ja romanttisista vaatteista, joissa on paljon pitsiä ja röyhelöä ja puhvihihaa. Mitä enemmän härpäkkeitä, sen parempi. Vaikka kaapista löytyy montaa muutakin tyyliä, niin tämä tyyli on minulla se voimauttavin, ihanin ja suloisin. Tunnen itseni prinsessaksi, kun päälläni on kaikenlaisia härpättimiä.

Pöytäliinoista mekko

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Keskikesän aurinkoinen mekko

Kukkahattutäti Suomenlinnassa

Tuunattu mekko tuunataan uudelleen

10 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Hieno mekko, sopii sulle. Itse en kauhean kapeista hihoist välitä, ne aina jotenkin ahistaa mua. Mieluummin enemmän tai vähemmän väljemmät hihat, holkkihihat tai ei hihoja ollenkaan.

  Kyllä aikuinen nainenkin voi pistää päälleen sellaista mistä pitää. Ajatellaan nyt vaikka esim. Aira Samulinia tai 99-vuotiasta yhdysvaltalaista liikenaista Iris Apfelia.
  https://fi.pinterest.com/pin/29836416259613144/

  Oletko koskaan tutustunut sivustoon ”Advanced style”? Siellä esitellään vanhempia ihmisiä ympäri maailmaa ja heidän pukeutumistyyliään. Yhteen aikaan katselin sivuston kuvia aika paljon, nyt en ole aikoihin. Kerran taisi tv:stä tulla samanniminen dokumenttikin, jossa esiteltiin muutama vanhempi nainen ja heidän tyyliään.
  https://www.advanced.style/

  Itse en laittaisi enää näin aikuisena päälleni tosi lyhyitä sortseja enkä todella miniä hametta ja mekkoa. En myöskään tunne oloani kotoisaksi, jos mulla on päällä vaate, jossa on tosi paljon röyhelöitä. Vaatteessa pitää pystyä liikkumaan eikä se saa mun mielestä olla liian hieno mitä kukin tuolla hienolla nyt tarkoittaa. Mieluiten sellainen vaate, ettei tartte koko ajan aatella, että se likaantuu ja että koko ajan kiristää ja puristaa ja hiostaa.

 2. Nora kirjoitti:

  Tarkoitan, että en todella miniä mekkoa. Mekon voin toki pistää joskus päälleni (noin polveen asti oleva tai hieman polven yläpuolella paras mitta mulle). Tällä hetkellä mulla vaan ei ole mekkoja, mutta ehkä tulevaisuudessa. Pidän myös erilaisista tunikoista ja pitkistä puseroista.

 3. Nora kirjoitti:

  Mun kommentit jotenkin hävisi tästä. Mihin lienee menneet.

 4. Nora kirjoitti:

  No, oli tuossa tuo toinen kommentti, mutta sitä ennen oli kans toinen kommentti, mihin lienee hävinnyt.

  Oletko katsonut koskaan sellaista sivustoa kuin ”Advanced style” ? Siellä esitellään vanhempien ihmisten tyyliä ympäri maailman. Yhteen aikaan kävin katselemassa sivuston kuvia.

  Aikuinen nainen voi pistää päälleen mitä mieli tekee, jos vain asennetta ja uskallust löytyy. Esimerkkejä tuon Advanced style -sivuston ihmisten lisäksi näyttävät esim. yli yhdeksänkymppiset liikenaiset Aira Samulin ja Iris Afel.

  Itse en enää näin aikuisena pistäisi päälleni tosi lyhyitä sortseja ja tosi minimittaista hametta ja tosi minimittaista mekkoa.

 5. Nora kirjoitti:

  Iris Apfel.

 6. Nora kirjoitti:

  Olikin tullut toi mun alkuperäinenkin kommentti tähän. Luulin, että se oli kadonnut johonkin ja siksi kirjoitin vähän samoja asioita uudestaan kuin tuossa mun ekassa kommentissa jo oli.

 7. Sanna kirjoitti:

  Aivan ihana mekko ja sopii sulle tosi hyvin, kiitos inspiraatiosta!
  Mun mielestä pukeutumistyyli ei ole iästä kiinni, vaan siitä mikä tuntuu itselle hyvältä päällä.

  • villananna kirjoitti:

   Totta, pukeutuminen on jokaisen henkilökohtainen asia, kukaan ei voi sanoa mikä on oikein ja mikä on väärin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *