Hae
VillaNanna

Ilmaisosaston mekon modaus

Ilmaisosaston mekon modaus

Ilmaisosaston laarit sulkee sisäänsä erikoisia asioita ja useasti löydän laareista kaikenlaisia mielenkiintoisia juttuja. Kesällä tein muutaman syksyisen löydön, joista aloitin uuden syyspuvuston suunnittelun. Mutta tulinkin sitten uusiin aatoksiin yhden vaatteen kohdalla.

Ilmaisosaston mekon modaus

Kun vaatteet on pesty, käyn yleensä läpi kaikki ja katson mitä pitää korjata, miten huoltaa yms. Ryhdyn hommiin ja saan ihania uusia juttuja kaappiin ihan ilmaiseksi. Tämän tumman harmaan neulemekon kohdalla kuitenkin tilanne oli se, että en ollut ihan varma, että haluanko sittenkään tätä käyttää. Näin mekko jäi pinojen alimmaiseksi moneksi kuukaudeksi, en halunnut edes miettiä koko mekkoa koko kesänä. Syksyllä otin jälleen mekon esiin ja totesin, että tällaisena se ei minulle käyttöön tule mitenkään. Jotain on sille tehtävä.

Aloin miettiä ja suunnitella, kirjoittelin ideoita ylös, mutta mikään ei oikein tuntunut oikealta, ei omalta jutulta, ehkä myös liian monta kertaa useampi ajatus nähty. Halusin jotain ihan muuta. Enkä välttämättä mitään kauhean yliampuvaakaan, mutta kuitenkin minulle toimivaa, minun juttuani. Kun tuunasin yhtä toista juttua, niin välähti. Välähti kuulkaas niin, että silmätkin häikästyi.

Langat käteen ja hommiin

Mietin hetken, että mitä käytän tässä modauksessa ja muistin, että olen aikanaan ostanut Kierrätyskeskuksesta villalankoja, hyvin murrettuja värejä. Kaivoin langat esiin ja valitsin värit, joita pääasiassa haluan käyttää. Lisäksi kaivoin joitain jämiä eri koreista. Näin sain hiukan eri sävy sinne tänne mekkoon. Sitten pyörin jonkin aikaa Pinterestissä etsimässä sopivia kirjontamalleja ja lopulta valitsin neljä erilaista mallia. Yksi valikoitui ja aloin hommiin.

Ilmaisosaston mekon modaus

Mitä enemmän kirjailee, sen enemmän oppii

Minulla on naurettavan huono käsiala kun puhutaan käsin ompelusta. En ole koskaan oppinut sitä hommaa kunnolla ja lopputulos on aina vähintäänkin koominen. Siitä huolimatta haluan harjoitella ja jatkaa jotta oppisin homman kunnolla. Olenkin todella innostunut tekemään erilaisia kirjonta juttuja, en niinkään sisustukseen, vaan juurikin vaatteisiin. Tätä olenkin suunnitellut ensin kolme neljä vuotta, ennen kuin vuosi sitten otin itseäni niskasta kiinni ja lähdin kokeilemaan. Kokeilu tuotti yhden hassun työn ja homma jäi hetkeksi muhimaan. Monen kirjonta kirjan jälkeen uskalsin lähteä jälleen testaamaan hommaa ja nyt sain aikaan kivan mekon. Tätä minä ainakin tulen käyttämään.

Olen jopa sitä mieltä, että käsialani on parantunut tässä yrittämisten aikana. Olen yllättynyt. Kun tehdessä sitä ei oikein edes huomannut mutta kuvista näkee, että käsiala on parantunut. Tämä innostaa kokeilemaan koko ajan uutta. Nyt onkin vuorossa takki, jota kirjailen parhaillani. Saa nähdä koska kyseinen takki on valmis ja miten paljon innostun siihen asioita laittamaan.

Ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

2 kommenttia

  1. Nora kirjoitti:

    Hieno mekko, hienosti kirjailtu =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *