Hae
VillaNanna

Miss B

Miss B

Miss B on yksi kaavalehti, joka on ilmestynyt 80- ja 90-lukujen taitteella. Lehti sisälsi nuorisomuotia ja oli Burdan lehtiä. Tämän lehden tilalla on nykyään Burda easy fashion. Tosin en ole kyseistä lehteä oikein missään enää nähnyt. Muitakin nuorten kaavalehtiä löytyi, kuten Bonnie ja Nanet.

Miss B

Miss B olikin aikanaan lempilehteni ja ompelu oli kivaa ja sai todella erilaisia ja näyttäviä vaatteita näillä kaavoilla. Olenkin ollut nyt todella iloinen, kun olen alkanut löytämään näitä lehtiä kirppareilta ja pääsen jälleen ompelemaan näistä kaavoista. Ja kyllä, olen sitä mieltä, että kaavat toimivat nykyäänkin ja vanhemmille ihmisille. Itseltäni löytyy jo aikanaan ostettuja lehtiä aika monta, mutta osa puuttuu ja niitä olen innoissani ostanut kun olen sattunut bongaamaan Kierrätyskeskuksesta.

Eli jos mietit minne laittaisit juuri kasari ja ysäri kaavalehdet, niin älä laita mihinkään, vaan avaa lehti ja valmista niistä ihania vaatteita. Minulla on myös etsinnässä yksi lehti Burdan, jossa kannessa näkyy paita, jossa on iso kaulus mutta olkapäät näkyvät sekä korkea vyötäröinen hame. Vaikea selittää, että mistä kyse. Omasta mielestä minulla on se lehti, mutta en sitä vain mistään löydä ja se harmittaa. Haluaisin ommella juuri kannessa olevan asun itselleni. Lehti on vuodelta -88.

Ysäriluvun kaava

Kun aloitin tämän projektini, jonka tarkoitus on valmistaa kaapin kankaista vaatteita, satuin löytämään pari trikookangasta. Ompelen nykyään aika harvoin trikoota, joskus toki teen, jos tarvitsen esimerkiksi poolopaitoja, mutta muutoin tykkään tehdä joustamattomista kankaista vaatteita. Mutta joka tapauksessa, asiaan. Kaapissa oli pätkä punavalkoraidallista trikoota ja tiesin heti mitä siitä teen. Sain nippa nappa kaksi toppia, erilaisia. Toinen ihan perus hihaton ja toisen ompelin sitten ysäriluvun Miss B lehden kaavalla. Näistä kahdesta topista haluan esitellä teille juuri tämän kaavalla tehdyn topin. Toisessa kun ei ollut kaavaa, vaan leikkelin summissa. Siinäkään ei ole kyllä mitään vikaa ja toppi on vilahtanutkin tuossa muutama postaus sitten. Mutta en ole sitä kuvannut ollenkaan.

Topin kaava: Miss B 1/91

Tämä malli sopii kaiken ikäisille ja topin ulkonäkö muuttuu helposti kuosia vaihtamalla. Tämä malli on ollut pitkään suosikki malli, vaikka minulla ei tällaista toppia ole ollut vuosi kausiin. Joskus nuorempana oli kyllä. Juuri silloin ysärinä, kun opiskelin alaa ja ompelin kotona trikoota tavallisella ompelukoneella. Minulla kun ei ollut saumuria siihen aikaan. Ehkä se on se syy miksi en juurikaan trikoota halua ommella, kauhukuvat ajasta kun ei saumuria ollut.

Housujen tarinan löydät alla olevasta linkistä, että klik sinne jos pöppylät kiinnostaa!

Paita ja housut

Minulle oli valtavan tärkeää tällä road tripillä, että minulla on hyvä olla kun istun autossa, mutta myös hyvä olla silloin kun en ole autossa. Siksi Raumalla minulla oli päällä vaatteet, jotka oli rennot, kesäiset sekä sen verran ohuet, että en paistu auringossa. Ilma kun oli aika kummallinen, tuuli oli kylmä ja lämpötila pudonnut reilusti mutta aurinko oli lämmin ja välillä tuli takilla hiukan kuuma. Tämä asu oli sitten ihan paras.

Miss B

Ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

2 kommenttia

  1. Nadine G kirjoitti:

    Road tripeillä vaatetus onkin erittäin tärkeä, vaikka usein se tuppaa unohtumaan. Autossa on lämmin (tai kuuma), ulkona voi olla viileä. Tai toisin päin 🙂 Ja kuitenkin haluaa näyttää siedettävältä ihmisten ilmoilla tai vaikka kahvilassa.
    Tämä oli todellakin hyvä tähän tarkoitukseen, mukava ja tyylikäs.

    • villananna kirjoitti:

      Kyllä, vaatteet on tärkeät, varsinkin jos haluaa nähdä muutakin kuin karavan alueita. Siksi on hyvä, että mukaan pakkaa myös jonkin katu-uskottavan vaateparren myöskin mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.