Hae
VillaNanna

Lempi kirpparit

Minulta on nyt aika paljon pyydetty erilaisia postauksia ja koitan kovasti miettiä ja vastata näihin toiveisiin. Jos kestää niin älkää hermostuko kyllä niitä toiveita toteutan sitä mukaa kun keksin tavan miten ne postaan. Se on välillä vähän hankalaa saada ajatusta kiinni ja ideoita asiaan voi olla niin monta, että menee hetki valita se itselle sopivin tapa. Toki jos toiveen kanssa venyy niin saa muistuttaa asiasta myöskin tai kysellä, että missä viipyy.

Minulta on jo jokin aika sitten pyydetty listaa omista lempi kirppareistani ja nyt voisi olla se hetki kun voisin listata ne paikat, joissa käyn eniten ja joista on tullut ne minulle tärkeät aarremestat. Käyn toki paljon muissakin paikoissa mutta näihin menen aina kun lähden kierrokselle ja pitää muistaa, että Pääkaupunkiseutu on väärällään erilaisia kirppareita ja en todellakaan ole kaikissa paikoissa käynyt. Varsinkin tuo Kallion alue on nyt tarkastelun kohteena meillä. Listalta puuttuu pari paikkaa, joista haluan jossakin kohtaa kertoa ihan erikseen.
Kierrätyskeskus on aina minun ensimmäinen valinta jonne menen, ei pelkästään sen vuoksi, että siellä on ilmaisosasto vaan myös siksi, että sieltä löytää kaikenlaista jota voi hyödyntää niin kuvissa kuin missä muussa tahansa. Nyt olen aika paljon vähentänyt kirppiskierroksiani ihan tarkoituksella, koska minulla ei oikein ole aikaa käydä, eikä aikaa tyhjentää vaatekaappia tehokkaasti monta kertaa vuodessa Hope- yhdistykselle. Ja kun olen erittäin huono hoitamaan tuota omaa kirppistäni. On parempi koittaa tulla toimeen niillä lumpuilla mitä kaapissa on kuin hankkia koko ajan uutta, varsinkin kun vielä ompelee paljon.

Minun lemppari kirpparit:

– Kierrätyskeskus, Nihtisilta
– Kierrätyskeskus, Itis
– Kierrätyskeskus, Suomenoja
– Kierrätyskeskus, Porttipuisto
– Kontti, Itis
– Kontti, Tammisto
– Lanttila, Vantaa
– Patina, Tikkurila
– Hesyn kirppis, Hakaniemi
– Zirppari, Kallio
– Fida, Maunula
– Fida Outlet

Miksi nämä ovat minusta parhaat paikat? Ihan siitä syystä, että olen tehnyt parhaat löytöni juuri näistä paikoista. Aina kun näihin suuntaan, lähtee mukaan kotiin jotain. Kierrätyskeskuksesta tykkään myös Plan B- osaston vuoksi. Jään aina ihastelemaan varsinkin huonekaluja ja sisustustuotteita. Vaatteet ovat myös aivan ihania mutta nuo huonekalut puhuttelee minua todella paljon. Voisin sisustaa koko kotini pelkillä Plan B:n huonekaluilla. 

Millaisia juttuja etsin tällä hetkellä? 
Kaikkea mahdollista, en ole eritellyt mitään mutta olen huomannut, että useimmin mukaan lähtee vaatteita, jotka ovat romanttisia tai sitten ihan hippi vaatteita. Oma vaatekaappini on täynnä tämän tyyllisiä vaatteita ja niitä on helppo myös yhdistää toisiinsa. Työvaatteet on sitten erikseen. Eniten on lähtenyt mukaan nykyään erilaiset helmet, pienet kahvikupit, vanhat lehdet ja huivit. Kenkiä on löytynyt tällä hetkellä niin huonosti, että kenkävarasto ei ole kasvanut sitä mukaa mitä olen laittanut kenkiä pois. 
Materiaalia haen yleensä Kierrätyskeskuksesta, ilmaisosastolta sekä Fida Outletista. Tosin, Outletista löytyi viimeksi niin makeita juttuja, että esittelen ne ihan erikseen jossakin kohtaa teille. Vain pari juttua tuli tuonne tuunauskasaan avuksi ja loput sitten ihan käyttöön. Aina muutama juttu sieltäkin jää käyttövaatteeksi vaikka haenkin vain materiaalia. Mutta niistä sitten enemmän myöhemmin.
Olen kirjoittanut myös vinkit kirpparikierroksille, mitä kannattaa huomioida ja siihen vinkkipostaukseen pääset tästä. Kerron postauksessa omat huomiot ja vinkit miten jokainen pääsee tekemään parhaat mahdolliset löydöt. 

Kuvat:

Löytöjä listassa mainituista paikoista. Mukana myös tuunatut farkut ja 60-70 lukujen taitteen neulelehdet olen ostanut kösityöryhmän kautta, sekä kamerat ovat omiani, vielä toimivia kameroita. Kuvissani siis vilahtelee saatua, tuunattua, itse tehtyä, ilmaisosaston tuotteita sekä kirppilöytöjä.

Nautinnollista sunnuntaita kaikille!
-Melissa-

14 kommenttia

 1. Mia Malmi kirjoitti:

  Hauska ja hyödyllinen idea tää kirpparilistaus, kiitos!
  http://www.indiedays.com/blog/cincinbymiamalmi

 2. Sofia I kirjoitti:

  Tässä oli aika paljon omiakin lemppareita. Parhaimmat löydöt olen tehnyt Itiksen Kontista, siellä on aina tosi hyvä valikoima 🙂 Kannattaa kurkata myös Hkin keskustasta Kaivarin Kanuuna, vaikka siellä myydäänkin paljon merkkiä ja kalliimpaa tuotetta, seasta löytää usein siistejä ja trendikkäitä vaatteita hyvillä hinnoilla.

 3. Marjo kirjoitti:

  Kiitos vinkeistäsi! Meillä oli joukossa muutamia samojakin paikkoja kuten Nihtisillan ja Suomenojan Kierrätyskeskukset.

  Fidassa taidan käydä eniten. Pidän erityisesti Niittykummun Fidasta ja sieltä olen tehnyt myös parhaat löydöt. Leppävaaran Fidassa käyn useimmin koska on lähinnä. Sieltä lähti viime kesänä mukaan lehmäntalja kun oli kanta-asiakaspäivä ja -50%. Jotta sain sen piti toki olla aamulla jonottamassa oven edessä ennen aukeamista. Fida Myyrmäki kannattaa aina käydä myös tarkistamassa vaikka se onkin pieni.

  Konttikirppis kesäisin Vermossa on kiva paikka. Jäähallin kirppiksellä kävin aikoinaan lähes joka viikonloppua mutta en ole aikoihin piipahtanut. Kesällä sitten Hietsu ihan fiiliksen takia 🙂

  Aurinkoista sunnuntaita Melissa!

 4. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos 🙂

 5. Melissa L kirjoitti:

  Kyllä, Kaivarin Kanuuna on yksi paikka jonne olisi tarkoitus mennä käymään.

 6. Melissa L kirjoitti:

  Jäähallin kirppis oli se ihan ensimmäinen, jossa olen täällä Helsingissä koskaan käynyt. Ja tietenkin Hietsu aina kesäisin, sekä muut Korttelikirppikset, joita on ympäri ämpäri joka puolella kesällä. Noista kesäkirppiksistä ajattelin tehdä erikseen postauksen kesällä.

 7. Vaateviidakon Pirjo kirjoitti:

  Minäkin pidän erityisesti kierrätyskeskuksista täällä Tampereella, isot valikoimat, hinnat kohdallaan 🙂

 8. Melissa L kirjoitti:

  Hyvä kuulla 🙂

 9. Jani / Kaikki Paketissa kirjoitti:

  Minä annan myös ääneni pk-seudun kierrätyskeskuksille. Niissä parempaa tavaraa usein kuin kirppareilla ja hinnatkin inhimilliset.

 10. Souliina S kirjoitti:

  Nihtisillan ja Suomenojan kierrätyskeskukset on tuttuja paikkoja, varsinkin Nihtisillassa tulee käyty useasti 🙂

 11. Melissa L kirjoitti:

  Kierrätyskeskus on aina ensimmäinen, jonne suuntaan.

 12. Melissa L kirjoitti:

  Nihtisillasta on tullut myös meidän se ihan ensimmäinen paikka, jonne mennään kun kierrokset aloitetaan 🙂

 13. Karoliina Kazi kirjoitti:

  Kiitos tästä – rakastan kirppareita niin laitan nämä kirppareiden nimet ylös. Mahtava idea!

 14. Melissa L kirjoitti:

  Kirpparit on niin kivoja, niistä löytää vaikka mitä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *