Hae
VillaNanna

Hellepäivän rapupiirakka

Hellepäivän rapupiirakka

Hellepäivän rapupiirakka valmistetaan jo edellisenä päivänä, sillä seuraavana päivänä sitä voi syödä kylmänäkin. Kesällä tulee syötyä vähän mitä sattuu mutta se ei oikeastaan edes haittaa, sillä nälkää ei juurikaan tunne, helteellä harvemmin liikkuu niin paljon, että nälkä ehtii alkaa kurnia vatsassa. Siksi tämä rapupiirakka on oiva valinta kun ei mieli tee kokkailla.

Hellepäivän rapupiirakka

Piirakat ovat siitä kivoja, kun niihin voi laittaa ihan mitä tahansa täytteeksi. Samalla pojalla voi tehdä jos minkä makuisia herkullisia suolaisia piirakoita, itse teen lähinnä mitä kaapista sattuu löytymään ajatuksella, niin kävi tämänkin piirakan kanssa. Samalla tavoin kuitenkin oli tarkoitus mitä teen useastikin.

Pohja

 • 100g voita
 • 2dl vehnäjauhoja
 • 1/2tl leivinjauhetta
 • 1/2tl suolaa
 • 3rkl kylmää vettä.

Sekoita pohjaa varten margariini, jauhot, suola ja leivinjauhe. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti sekaisin. Taputtele taikina piirasvuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Täyte

 • 200g katkarapuja
 • kevätsipulia
 • kaksi munaa
 • 1dl ranskankermaa
 • sitruunapippuria, suolaa, tuoretta tilliä
Valuta katkaravut, levitä pohjalle. Silppua kevätsipuli ja paista pienessä tilkassa oliiviöljyä. levitä katkarapujen päälle.
Riko munien rakenne rikki, sekoita ranskankerma joukkoon, lisää mausteet ja silputtu tilli. Kaada katkarapu-kevätsipuli täytteen päälle. Kypsennä piirasta 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 35min.

Blogi hiljenee viikoksi

Koska lähden tänään eläinleirille, ei aika eikä kiinnostus bloggailuun ole ensimmäinen asia, jota haluan leirillä tehdä. Lapset sekä eläimet vievät kaiken huomion aivan täysin, elän siis toivossa, että kun juhannukseksi palaan kotiin ehdin teitäkin moikkailla jollakin tavoin edes hetkisen. Instagram päivittyy ainakin muutaman kerran viikon aikana, jos aikaa siihen vain jää. Mutta tältä istumalta toivotan kaikille ihanaa juhannusviikkoa, juhannusta en vielä toivota, sillä toivon saavani ne toivotukset sitten seuraavaan postaukseen.

Blogitauko tulee tarpeeseen, sillä minulla on ollut jo pidempään suuria hankaluuksia saada kirjoitettua yhtään mitään tänne. Vaikka blogi päivittyy tasaisen sekalaisesti, niin joka kerta on sama ongelma…Mitä ihmettä haluan teille kertoa. Uskon siis, että tämä viikko tuo hiukan muutoksia siihen, kun on hetken poissa kuvioista.

Ihanaa juhannusviikkoa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

 

LUE MYÖS:

Farkuista pöytätabletit ja verhosta servetit

Herkullinen nopea piirakka

Kukkakaalilehtipiiraset

4 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Ihanaa herkkua olet tehnyt,nam, nyt tuli nälkä:)

 2. Nora kirjoitti:

  Piirakka näyttää herkullisen näköiseltä =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *