Hae
VillaNanna

Leikkuujätteestä hauska tunika

Tällä kertaa kassiprojektin tiimoilta valmistui leikkuujätteestä hauska tunika. Kuvittelin, että tämän tunikan jälkeen ei mitään ole enää jäljellä mutta toisin kävi ja lisää pääsin ompelemaan näistä jämistä. Mutta se ei haittaa, sillä en tiedä mitään niin antoisaa, kuin se, että saan omin kätösin luotua jotakin hauskaa tähän maailmaan. Kerään tarkoituksella leikkuujätettä talteen ja jossakin vaiheessa alan miettiä mitä kaikkea näistä paloista voikaan saada aikaan. Välillä tulee luomisen tuskaa, mutta siitä huolimatta on mahtavaa nähdä mitä saa aikaan ja se tunne saa keksimään uutta koko ajan.

Ihana leikkuujäte

Kyllä, leikkuujäte on ihanaa, roskasta saa vaikka mitä aikaiseksi kun vaan vähän näkee vaivaa. Leikkuujätteestä hauska tunika, kyllä, se on mahdollista. Yhdistää vain kaikki palaset toisiinsa ja tekee paidan, mekon tai mitä nyt ikinä haluaa. Tähän tunikaan lisäilin myös kaikki mahdolliset pitsin pätkät ja muut koristeet, joita olen tehnyt muihin juttuihin ja ne ovat jääneet yli. Mitä sekaisempi, sen parempi. Kunnon Peppi Pitkätossu -lookki. Näin huolehdin myös siitä, että leikkuujätettä ei mene roskiin, yritän siis päästä zero waste -ajatteluun ja hyödyntää itse jätteeni. Kyllä, leikkuujäte on jätettä…

Leikkuujätteestä hauska tunika

Onko minulla pakonomainen tarve tehdä käsitöitä?

Tiesitkö, että käsityöt hoitaa aivoja? Kyllä, käsityöt ovat aivoille erinomaista jumppa, jolla pidetään aivosumu hallinnassa, sekä hidastetaan muistisairauden puhkeamista. Käsitöiden merkityksestä kertoo Ylen ohjelmassa aivotutkija Minna Huotilainen. Ylellä on hyvä aivojen terveyteen liittyvä kuuntelusarja ja kannattaa se kuunnella. Aivot tarvitsevat siis muutakin kuin ravintoa ja liikuntaa. Kädentaidot eivät ole ainoa aivojumppa, vaan voi myös tehdä ristikoita, sudokuita, opiskella yms. Eli jos suvussa on muistisairautta, kannattaa huolehtia aivojen terveydestä jo nuoresta lähtien.

Pakonomainen tarve ei ole, mutta kädentaidot kuuluvan minun hyvinvointiini. Mielenterveys, stressi, hyvänolontunne. Kaikki se liittyy käsitöihin minulla. Ja kyllä, se hyvänolontunne on minulle tärkeää ja se ei ole vain se, että tunnen mielihyvää kun teen jotain, vaan myös tunnen mielihyvää kun sain homman valmiiksi ja se, että siitä tuli hyvä. Kädentaidot ovat siis minulle hyvin kokonaisvaltainen asia, josta on hyötyä ja iloa meille kaikille, perheelle.

Leikkuujätteestä hauska tunikaLeikkuujätteestä hauska tunika

Kassiprojekti

Minun tämän kesän leikkuujäteprojekti, on nimeltään kassiprojekti. Kaksi kummallista kassia, joissa toki oli isompiakin kankaita mutta isot siirsin kasaprojektiin, joka taas on koko vuoden kestävä projekti. Kassiprojekti on vain osa kokonaisuutta. Kassit sisälsi sekaisen määrän pitsejä, viskoosipalasia, vaatteiden palasia, puuvillaa eri muodoissaan ja läjän muita vaatekangaspalasia ja pitsiverhoja. Kaikesta en nyt valitettavasti saa puuhattua mitään, joten ne siirtyvät seuraavaan leikkuujätepussukkaan.

Olen todella ylpeä itsestäni, miten paljon olen saanut näistä jämistä tehtyä ja osa on vielä kesken. Toivon kuitenkin, että kaikki valmistuu tämän kuukauden aikana, jotta voin aloitella rauhassa syksyn ihanuuksien tekemisen ja saan tehtyä näistä yhteisen kivan postauksen. Näitä koosteita on toivottu, joten niitä alkaa tulla pikku hiljaa!

Leikkuujätteestä hauska tunika

Huom!

Koska minulla on paljon näitä tunikoita kaapissa, niin osa tulee myyntiin tämän syksyn aikana. Linkit ja kuvat ilmestyy facebookissa olevaan ryhmään. Tähänkin annan linkin vasta kun kaikki myyntiin menevät vaatteet on valittu. Näissä tunikoissa kyse ei ole siitä, että ne eivät olisi mun lemppareita, vaan niitä alkaa olla liikaa, voisin hyvin vaihtaa johonkin muuhun malliin, mutta mielestäni tilkkutyöt sopii tähän malliin todella hyvin. Siksi siis käytän tätä luottokaavaani paljon.

Joten, jos kiinnostusta on ostaa näitä vaatteita, niin kannattaa pitää silmät ja korvat auki!

Ihanaa päivää kaikille!

-Melissa-

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Upeaa jätteen hyötykäyttöä! 🙂

 2. Marjo kirjoitti:

  Taas on luovuus kukkinut – kiva tunika! Tuo on muuten niin totisinta totta, että voidakseen hyvin kokonaisvaltaisesti ihmisen on hyvä tehdä myös jotain käsillään auttaakseen myös aivojaan. Olen ollut intohimoinen käsitöiden tekijä joskus. Neulonut, kutonut mattoja, virkannut jne. Em. ovat jääneet mutta itse pidän aivoja virkeinä ratkomalla erilaisia pulmajuttuja ja tekemällä myös ristikoita. Myös isot – siis todella monen palan ” palapelit ovat koukuttavia. Sitten on kaikkea muuta näpertelyä kuten joka jouluiset ”joulukalenterit”, joita väsään ja kuvaan Facebookiin ja blogiin.

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä, kaikki mikä stimuloi aivoja on aivojen hyvinvointia. Juurikin nuo mainitsemasi ristikot ja palapelit ovat yksi erittäin hyvä vaihtoehto.

 3. Mari kirjoitti:

  Nää sun tuunaukset on aina niin ihania ja kekseliäitä 🙂

 4. Anne kirjoitti:

  Mikä se fb sivu on mihin tulee myyntiin ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *