Hae
VillaNanna

Rikkinäisistä koruista seinäkoriste

Rikkinäisistä koruista seinäkoriste

Koskaan ei pidä heittää mitään pois, tai osan voi mutta ei kaikkea. Tänään tehdään rikkinäisistä koruista seinäkoriste. Idea tähän lähti ihan kirjasta, jonka löysin Tammiston Kontista. Kirja on Sarah Moore: Eilispäivän aarteet, Lahjoja omin käsin. Kirja on monin tavoin suloinen ja ideoita saa pelkästään kuvistakin, ei siis välttämättä ollenkaan siitä itse ideasta, joka sinne on kirjoitettu. Tykästyin siis kirjaan monella tavalla, visuaalisuuteen sekä ideoihin. Uskon, että tämän kirjan parissa vietän pitkään aikaani.

Tämä seinäkoriste on kirjassa tehty napeista, mutta koska minulla on valtava määrä rikkinäisiä koruja, sekä helmiä, niin oli aika itsestään selvää, että lähden toteuttamaan tätä vinkkiä sen mukaan mitä itselläni sattuu olemaan. Todellisuudessa en likenut ohjeita ollenkaan, vaan katsoin kuvasta ja tein miten halusin. Lopputulos on kyllä hauska ja sopii meidän asuntoon suloisesti. Tätä haluan lisää.

Rikkinäisistä koruista seinäkoriste

Tämä seinäkoriste on todella helppo tehdä ja jokaisen mallinen koriste on hyvä, itse halusin nyt tuon sydämen -mallisen. Koska itselläni oli hyvin haperoa, niin homma ei käynyt niin helposti. Mutta hyvin sydän pysyy koossa, kun laitoin ylimääräisen koukun siihen. Kaikkea kannattaa siis testata ja miettiä kun tekee. Se onkin se syy, miksi välillä ei oikein voi tehdä ohjeita, kun itsekkin testailee ja kokeilee.

Tarvikkeet:

 • rikkinäisiä koruja ja helmiä
 • rautalankaa
 • pihdit

Tee näin:

 • Leikkaa rautalangasta itsellesi sopivan mittainen pätkä.
 • Pujota helmiä ja koruja rautalankaan.
 • Kun rautalanka on suht täynnä, kiinnitä päät yhteen.
 • Tämän jälkeen voit alkaa muotoilla seinäkoristetta mieleiseen muotoon.
 • Jos rautalanka on ohutta, voit kiinnittää koukkuosan leveästi, kuten minulla. Näin kuvio pysyy hyvin paikallaan

Huom! Jos haluat, voit laittaa seinäkoristeeseen myös koristenauhanpätkiä. Itse halusin laittaa hiukan rautalankaa piiloon ja muotoilla sitä pikkaisen, joten laitoin pikkuisen rusetin kiinni rautalankaan.

Itse rakastan tämän tyyppisiä sisustushärpäkkeitä. Nämä tosiaan ovat härpäkkeitä, eivätkä kaikille tämä homma sovi, mutta minulle todellakin. Unelmana on, että koko huusholli olisi pikkuinen satumaa, jossa on paljon kaikenlaista suloista ja söpöä. Sellaista hyvin runsasta ja romanttista.

Rikkinäisistä koruista seinäkoriste

Rikkinäisistä koruista seinäkoriste

Ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Korjataan tuolit

Ompelujätteestä viirit

Tilkkutyyny farkusta

10 kommenttia

 1. Henna kirjoitti:

  Hieno! Eikä varmasti ole toista samanlaista missään.

  • villananna kirjoitti:

   Se tässä hommassa on parasta, koskaan ei tule ihan samanlaista vastaan 🙂

 2. Jael kirjoitti:

  Tosi hieno seinäkoriste:) Mulla on kerättynä kaikenlaisia siemenkotia, ja voin kuvitella mitä voisit tehdä niistä.

 3. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Heh, juuri tuossa keväällä kun korona sai kait monet muutkin siivoamaan kaappejaan, niin siivosin nappivarastoni 90-prosenttisesti roskiin! Ehkä olisikin pitänyt lahjoittaa ne vaikka Sinulle.

  • villananna kirjoitti:

   Napit on niin kivoja, kun niitä voi hyödyntää vaikka ja missä.

 4. Marjut kirjoitti:

  Ihanan omanlainen. Täytyy taas tonkia omia kaappeja, josko sieltä löytyisi aarteita. 🙂

 5. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Yksinkertaisesti niin kaunista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *