Hae
VillaNanna

Minä olen kirjassa

Hei, minä olen kirjassa. Ensin naamarini näkyi muutamissa lehdissä Hesarista käsityölehtiin, mutta tämä on oikeasti the juttu mulle! Minua on haastateltu kirjaan ja tämä kirja on ilmestynyt nyt Etelä-Koreassa. Olen hiukan pyörryksissä, olen nyt globaalissa. Hih, tää tuntuu niin hyvälle!

Olenkin maininnut siitä, että nyt mennää hiukan ajassa taakse ja otetaan kiinni muutamista jutuista mitä tapahtui tuossa marras-joulukuussa, kun en päässyt näistä kertomaan kun oli näitä postaus sarjoja niin monta. Mutta nyt kerron sitten vähän mitä kaikkea on tapahtunut ja mitä kaikkea on tullut väsäiltyä.

Minä olen kirjassa

Kirja second hand -elämäntavasta

Muutama vuosi sitten nuori korealainen opiskelija keräili haastateltavia kirjaansa varten. Hän oli saanut kirjasta idean, kun oli tullut opiskelemaan Helsingin yliopistoon ja nähnyt millaista on Suomen second hand kulttuuri. Heillä Koreassa ei oikein sellaista ajatusmaailmaa ole olemassa. Vanhoja vaatteita voi lahjoittaa kyllä köyhille, mutta ne lahjoitetut ovat tosiaan sen näköisiäkin. Kirja sai alkunsa ajatuksesta, unelmasta, että myös Koreaan nousisi samanlaisia ihania pikku vintageliikkeitä, isoja Kierrätyskeskuksia, ihania kirppistoreja yms. Mitä nyt täällä meillä on.

Olin innoissani mukana tässä ja niin ovat olleet kaikki muutkin, jotka ovat lähteneet kirjaan mukaan. Minun osuus poikkeaa kuitenkin muiden sisällöstä, ihan sen vuoksi, että kirjassa keskitytään enemmän minun refashioniin kuin kirppistelyyni. Kerron toki kirjassa hiukan miten olen tullut tähän pisteeseen, milalinen rooli oli isoädilläni sekä äidilläni kädentaitojen osalta ja miten tuttua vaatteen hyötykäyttö meillä oli. Muistelin lapsuuttani, miten istuimme isoäidin kanssa rappusilla ja isoäiti leikkeli mekkoa matonkuteeksi.

Kaksi kuvaa kirjassa

Kaksi kuvaa valikoitui lopulliseen kirjaan ja olikin ihanaa nähdä juuri nämä kuvat, nämä vaatteet, sillä minun paitani on voimavaatteeni ja poika taas teki tilauksen juuri näistä shortseista, hänen visio, äidin toteutus. Nämä kaksi vaatetta ovat iso tunne minulle ja niitä oli aivan mahtava myös tehdä.

Liian pienestä paidasta sopivaksi

Olen aikanaan napannut Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta aivan ihanan paidan, se ei näyttänyt niin kovin pienelle, mutta kun olin saanut paidan pestyä, niin eihän se mennyt päälle. Kaivelin tilkkulaatikkoa hetkisen ja löysin kuviollisen kankaan ja siitä ajatus sitten lähti. Lisäilin punaista pitsiä ja koristenauhaa ja paita alkoi näyttää sille kuin pitäisi näyttääkin. Ja koska tykkään kovasti epäsymmetrisistä linjoista, niin tietenkin helma sai minua miellyttävän muodon.

Kun laitan paidan päälleni, oli sitten miten huono fiilis tahansa, niin olo nousee kohisten. Tällä mallilla olen tehnyt monen monta paitaa ja tunikaa, mutta jotenkin tämä paita on se juttu, tässä on jotain mikä on niin minun luonnettani.

Minä olen kirjassa

Pojalle shortsit farkkujämistä

Olin tehnyt aikanaan pojalle hauskat palafarkut ja poika rakasti niitä niin paljon, yhtenä kesänä hän sitten toi minulle laatikon, jossa säilytin erinäisiä farkkujen osia ja sanoi, että nyt äiti tekee hänelle shortsit samalla ajatuksella mitä tein hänelle farkut. Ja tietenkin tein työtä käskettyä. Minusta on ihanaa kun omat lapsetkin on niin mukana tässä hommassa.

Minä olen kirjassa Minä olen kirjassa

Minä olen kirjassa ja todella innoissani asiasta!

Ihanan rentoa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

20 kommenttia

 1. Taija kirjoitti:

  Vau! Onneksi olkoon!
  Sulla on hyviä ideoita!

 2. Helena kirjoitti:

  Vau! Upeeta että sinun juttujasi löytyy nyt myös kirjasta. Olethan todella taitava tekemään näitä vaatteita. Onnea paljon.

 3. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Kirjaan päätyminen jo sinänsä on hieno juttu, mutta että korealaiseen kirjaan! Wau!

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä vain. Olen ihan pyörällä päästäni tästä asiasta 🙂

 4. Anne kirjoitti:

  Oi sun täytyisi tulla opettaa minuakin miten saan jonkun lempivaatteeni muokattua suuremmaksi. Aivan ihania ideoita ?? ja onnittelut kirjaan pääsystä ??

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos paljon. Mulla oli tuossa syksyllä Työväen opistolla kurssi asian tiimoilta.

 5. Marjo kirjoitti:

  Upea juttu ja onnittelut! Ihan mieletöntä minustakin päästä korealaiseen kirjaan. Mutta kun olet niin kekseliäs ja käsistäsi taitava niin juuri sinun tähän pitikin päästä. ?

  • villananna kirjoitti:

   Tää oli kyllä mahtava juttu. Vielä kun saisi sen oman kirjan tekaistua 😀

 6. Jael kirjoitti:

  Onneksi olkoon, ihan mahtava juttu:) Onhan se kiva kun tietää olevansa kirjassa, vaikka ei osaisi tektejä koreaksi lukeakaan.Lähetettiinkö sulle kappale kirjasta? Mullekin siinä ruokakirjassa mukanaolo oli iso juttu, ja viimeksikin Helsingissä kävin hypistelemässä kirjaa kirjakaupoissa;D

  • villananna kirjoitti:

   Juu, sain oman kappaleen kirjasta kun se nyt on julkaistu tuolla Koreassa.

 7. Maryam Abuzaid-Ryu kirjoitti:

  Oi, onpa hienoa!! Ite asun parhaillaan Busanissa ja olin tosi tosi tosi positiivisesti yllättynyt, kun sattumalta törmäsin kierrätettyjä vaatteiden kauppaan keskeisellä kauppakadulla! Ja oli tosi tyylikäs kauppa, mukaan lähtikin pari tarpeellista juttua ja toistekin poikkean siellä, kirppistely on miellyttävää ja toivon omalla toiminnalla on voivani vaikuttaa second hand toimintaa täällä päin maailmaa ^^

  • villananna kirjoitti:

   Aivan mahtavaa, pikku hiljaa secon handin mahtava maailma avautuu kaikkialle 🙂

 8. tuulanneli kirjoitti:

  Aivan upea juttu! Onnea oikein paljon. Hienoa, että olet päässyt kirjaan ja vielä etelä-korealaiseen! enkä yhtään ihmettele, koska olet niin taitava ja kekseliäs materiaalin kanssa.

 9. Annika Pollari kirjoitti:

  Nyt tuli inspiraatio lähteä toteuttamaan uutta farkkulaatikon kätköistä. Onnea Korean valloituksesta kierrätys-tuunaus scenessä!

  • villananna kirjoitti:

   Mahtavaa 🙂 Haluankin nähdä sitten valmiista työstä kuvia 🙂

 10. Nora kirjoitti:

  Nyt olet siis kansainvölinen tähti =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *