Hae
VillaNanna

Erilainen Marketanpuisto

Erilainen Marketanpuisto

Erilainen Marketanpuisto avautuu Järvenperässä, puisto on siitä erilainen puisto kuin monet muut, sillä se on näytteilleasettajien puisto. Alue on seitsemän hehtaarin kokoinen ja ihmeteltävää löytyy paljon. Puiston vieressä on puutarhaoppilaitos.

Erilainen Marketanpuisto

Jos haluaa etsiä vinkkejä ja ideoita omaan puutarhaan sekä pihan rakentamiseen, niin täältä se löytyy. Monenlaiset mielenkiintoiset ideat avautuu silmien eteen ja vaikka ei olisi puutarhanhoidosta tai muistakaan piha asioista kiinnostunut, niin jostain syystä sitä kulkee ja tutustuu niin eri ideoihin kuin kasveihinkin.

Puistossa on yli 100 näytteilleasettajaa, esimerkiksi yrityksiä, yhteisöjä sekä kaupunkeja. Esittelyssä on kasveja ja kasvihuoneita, valaisemia, piharakenteita ja leikkitarvikkeita. Paljon kaikenlaista siis. Marketanpuistossa on myös erilaisia tapahtumia kuten joulumarkkinat.

Kuvauspaikkana alue on mitä mainioin. Puisto ei ole siis yksi yhtenäinen, vaan jokainen näytteilleasettaja on rakentanut oman alueen ja näin siellä on mahtavaa käydä kuvaamassa. Ihanan ruskan aikana saatiin suloisia ruska kuvia, kesällä saa sitten aivan erilaisia kuvia. Talvella taas kuvat riippuu lumitilanteesta. Jos lunta on paljon, puisto on suljettu.

Meidän seikkailu puistossa

Koska olemme käyneet lähes kaikissa Helsingin puistoissa, niin on pakko laajentaa tätä tutustumista ja siksi oikeastaan tuon Marketanpuistonkin löysin. Ihan ensin halusin päästä näkemään tämän eriloisen puiston, mutta myös varautua kuviin, joten päälle puin itse tehdyn vaatteen, jota en vielä ollut pääsyt kuvaamaan.

Varaudun siis aina, kun mennään johonkin, että kuvia voidaan ottaa ja paljon. Miksi puistoa ei sitten kuvata, vaan minua? Koska jokaisen pitää itse mennä tutustumaan ja kokemaan tämä puisto. Me tutustuttiin hyvin pieneen osaan tätä paikkaa ja toivonkin, että ensi kesänä mennään uudelleen ja tutustutaan koko alueeseen. Uskon, että kesän kukkaloisto on yhtä henkeä salpaavaa kuin oli ruskan loistokin. Tämä puisto on kyllä mielenkiintoinen kohde.

En tiedä olenko sitten tullut vanhaksi vai mistä johtuu, että kaikenlaiset puistot ovat alkaneet kiinnostamaan minua todella paljon. Vai liittyykö asia johonkin muuhun. Tosin Pääkaupunkiseudulla on paljon erittäin mielenkiintoisia puistoja, joita ollaan nyt kierrelty monta vuotta. Osa on päätynyt tänne blogiin ja osa taas on kuvattu vain Instaan tai ei mihinkään. Onhan tämä ollut hyvin mielenkiintoinen aihe ja paljon on opittu historiasta myöskin. Tällä linjalla jatketaan.

Erilainen Marketanpuisto

Rentoa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

14 kommenttia

 1. Lohkare kirjoitti:

  Ihminen kuuluu luontoon. Vaikka edes puiston verran ?

 2. Suvi kirjoitti:

  Oi näyttää kivalta puistolta ja näkisin mielelläni lisää täältä puistosta kuvia ☺

 3. Anne kirjoitti:

  Vaikuttaa mielenkiintoiselta paikalta, ihan mun juttuja! 🙂

 4. I don´t speak Polish kirjoitti:

  Ihania syksyn ruskakuvia!

  Voi olla, että myös minä olen tullut vanhaksi, koska myös itse viihdyn puistoissa, juuri tänään vietin eräässä puistossa muutaman tunnin opiskellen. Ajatus kulki raikkaassa ilmassa paljon virkeämmin kuin sisätiloissa:)

 5. Jonna kirjoitti:

  Puistot on kaupunkien happireikä =D Ihania kuvia!

 6. Nadine kirjoitti:

  No, sinä olet varsin kuvauksellinen, niin puisto tarjoaa aika hyvän taustan.
  Täällä päin maailmaa pusístot ovat kyllä hienoja, mutta suhteellisen pieniä. Tilan puutetta. Yritetään sitten saada ilot irti siitä, mitä on.

 7. Eila kirjoitti:

  Kiitos vinkistä! En ole koskaan kuullutkaan paikasta aiemmin, mutta käyn säännöllisesti Järvenpäässä Keudassa opiskelemassa ja pitää lisätä puistojen ystävänä tämäkin paikka listalle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.