Hae
VillaNanna

Bermudat jalkaan laivalle

Bermudat jalkaan laivalle

Bermudat jalkaan laivalle, kyllä luit ihan oikein bermudat. Nämä ihanat pöksyt ovat tulleet takaisin. Ja tietenkin minun on saatava täksi kesäksi yhdet bermudat jalkaani, ihan pakko. Onneksi ennen reissua alkoi UFF:in tasarahapäivät ja sieltä teinkin pari hienoa löytöä. Täydellistä löytöä, joita olen etsinyt kauan.

Bermudat jalkaan laivalle

Nyt en kuitenkaan puhu noista tasarahapäivistä, vaan keskityn ihan näihin ihaniin bermudoihin. Nämä löytyi siis UFF Fredan vintage liikkeestä ja ovat ihanan leveät, korkeavyötäröiset ja rennot. Eli täydelliset minulle. Koska keli oli aika kolea, niin bermudoihin yhdistin neuleen, jonka olen aikaa sitten löytänyt Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta. Toimii kyllä hyvin, mukana oli toinenkin paita, jonka olisin voinut laittaa päälle, jos keli olisi ollut hiukan parempi, mitä se oli menomatkalla.

Bermudat ovat valkoiset, joissa on tiheästi kapeita raitoja. Näin ne näyttävät kuin olisivat harmaat, mutta eivät kuitenkaan ole sitä. Vielä on etsinnässä beiget, tumman siniset ja lohenpunaiset. Toivottavasti ensi kesänä olisi kirppareilla näitä enemmänkin. Nämä jalassa oli todella merellinen fiilis…Miten sitä haluaakin pukeutua merelle niin merellisesti? Tai minä ainakin teen niin.

Silja Galaxy

Seilasimme Silja Galaxylla Turusta Ahvenanmaalle. Laiva ei nyt kauheasti ollut meidän juttu. Poika oli todella pettynyt laivaan ja varsinkin hyttiin. Otimme siis mahdollisimman halvan hytin, koska eihän hytissä nyt olla kuin lepäämässä. Matkahytti siis. Poika on vain tottunut liian hyvään.

Laivaraha

Mies oli ennen matkaa ostanut laivalle laivakuponkeja, joilla kykeni ostamaan laivalla kaikkea muuta mutta niillä ei voinut pelata. Laivakupongit on muuten tosi hyvä idea budjettimatkailuun. Ne on käytettävä sillä reissulla kaikki, mutta pysyy kivasti budjetissa. Se ainakin auttoi meillä. Yhdestä tavarasta maksoin 0,45€ omalla rahalla kun meni hiukan yli.

*****

Happy Lobster brunssi

Vaikka laivamatka kestää sen 6 tuntia, niin tekemistä on keksittävä ja syöminen kuuluu siihen meillä, myös Tallinnan reissuilla. Näin saa hienosti aikaa kulumaan. Olemme monet kerrat yrittäneet päästä syömään Happy Lobsteriin, mutta joka kerta aamiaiset ovat olleet täynnä, mutta nyt vihdoin päästiin nauttimaan hiukan toisenlaisesta brunssista.

Itse valitsin kanan ja mies ja poika lohen lämpimäksi ruoaksi. Tosin poika ei tykännyt lohesta ja vaihdoin pojan kanssa lautasia. Tämä oli vähän erikoista, sillä lohi on pojan lemppariruokaa, eikä siinä lohessa ollut mitään vikaa edes. Uskoisin, että se liittyi ylipäänsä pettymyksen kokemukseen. Härdelli nyt vain ei päässyt irti tunteestaan. Kovasti yritti kyllä ja oli iloinen siitä, että sai ostaa pikkuautoja. Hänellä on jokin oman varhaislapsuuden aika nyt kun on siirtymässä kuudennelle luokalle. Vähän jännittää.

Kaupat

Kaupat aukeni todella myöhään ja aamulla oli vähän tekemistä laivalla. Tämä oli meille iso yllätys, kun olemme tottuneet Serenadella hiukan toisenlaiseen kauppojen aukioloihin. Sekin oli vähän jännää, kun aukiolot ilmoitettiin vähän eri tavoin. Sai veikkailla, että onko aukiolot Ruotsin aikaa vai Suomen aikaa. Siinä sitten ihmeteltiin asiakkaiden kanssa kaupan edessä, että miksi tämä ei ole auki, vaikka netissä oli aukioloaika, sitten selvisi, että kauppa aukeaakin vasta tunnin päästä siitä mikä on ilmoitettu laivan nettisivuilla.

Brunssin jälkeen oli hivenen kiire käydä tekemässä tietyt ostokset ennen kuin laiva saapuu satamaan. Meillä oli brunssi varattu kello 11.00 ja tätä ennen oli vain kaksi kauppaa auki, fashion street ei siis olut avoinna kuin vasta 11.00, joten kun me syömme aika pitkään, niin ei ehditty kunnolla kiertää kauppaa. Se oli vähän harmillista.

Matkustaisinko uudelleen Galaxylla?

Kyllä, uskoisin niin. Laivalla on näppärä mennä Ahvenanmaalle, laivamatka on lyhyt ja maihinnousu järkevään kellon aikaan. Nyt myös osaa varautua näihin asioihin, joihin ei osattu varautua nyt ensimmäisellä kerralla. Eikä ne nyt lopulta kauheasti edes haitannut, ei poikakaan niitä miettinyt enää kun päästiin maihin. Henkilökunta oli myös todella mukavaa ja avuliasta. Vaikka harmitti jotkin asiat, niin toiset taas paransi fiilistä. Poikakin osasi lopulta rentoutua ja nauttia olostaan.

Osa kiukuttelusta toki johtui aikaisesta noususta ja siitä, että vaikka alkumatkasta levättiinkin hytissä ja kerättiin voimia, niin Härdelli nyt vain oli todella väsynyt ja kiukkuinen kuin ampiainen. Mutta voin luvata, että meidän sähläily jatkui vielä Maarianhaminassakin, mutta siitä kerronkin vasta huomenna.

Bermudat jalkaan laivalle

Ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Serenadella Riikaan

Tuunatut farkut ja vanha ”tunika”

Kertomus joulusta – Silja Europa

 

8 kommenttia

 1. Jasmin kirjoitti:

  En ookkaan koskaan mennyt tuollaisia reittimatkoja, aina vaan Helsinki-Viro 😀 Voisi olla silmiä avartava kokemus!

  Viime aikoina oon hirveesti miettinyt laivalla käymistä koska siellä myydään Kalev-suklaata ja se on suuri himo!

 2. riitta reissaa kirjoitti:

  Minäkin kävin keväällä laivalla Ahvenanmaalla! Oli kiva käydä välillä vähän pidemmälle, ja Ahvenanmaa on riittävän erilainen tuntuakseen reissulta pois tutuista ympyröistä. Minulle laiva on kulkuväline. En juuri välitä muuta kuin siitä, että on puhdas ja kunnossa.

  • villananna kirjoitti:

   Olet oikeassa, siksi mekin lähdettiin sinne, tuntui kuin oltaisiin ulkomailla, vaikka ei oltu. Meille myös tuon mittainen matka laivalla on vain kulkuväline mutta pienelle lapselle se on vähän enemmän. Tulo matkalla Turkuun itse vain lähinnä nukuin laivalla, mutta lapsi tarvitsee tekemistä.

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Oi olipas ihana päästä pitkästä aikaa laivalle! Söpöt housut sulla ja vielä söpömpi tuo poikasi Sponge Bob huppari 😀

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Useampaan vuoteen ei ole tullutkaan käytyä risteilyllä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *