Hae
VillaNanna

Tuunaajan starttipaketti

Tuunaajan starttipaketti

Tuunaajan tarvikepaketti on tärkeä siksi, että sillä pääsee alkuun kun haluaa alkaa opetella tuunauksen saloja. Tämänkin kaiken löytää varmasti omasta kaapista ja samalla voikin löytää myös tuunattavat vaatteetkin. Toisin sanoen aloitetaan materiaalin kerääminen omasta kaapista.

Tuunaajan starttipaketti

Jokainen rakentaa oman pakettinsa sellaiseksi millaista itse tarvitsee. Teen siitä huolimatta pienen listan, joka antaa vähän suuntaa mitä kannattaa laittaa talteen ja mitä löytää aina sieltä omasta kaapistaan. Kaikkein tärkein juttu on se, että säästää ihan kaikki ostetuissa vaatteissa olevat varanapit ja nepit. Niitä voi hyödyntää niin vaatteiden korjauksessa kuin myös tuunauksessa. Listalle kuitenkin laitan tarvikkeet, jotka voidaan purkaa rikkinäisistä vaatteista tai laukuista ja kengistä.

Starttipaketti

 • vetoketjut
 • napit
 • koristenauhat
 • pitsit
 • nyörit
 • soljet
 • erilaiset koristeet
 • vyön osat (vöistä voidaan valmistaa myös koruja)
 • ripustuslenkit (hameissa ja paidoissa olevat satiininauhat)
 • laukkujen kiinnittimet
 • rikkinäiset korut

Aloittajan lista ei ole pitkä, mutta näillä pääsee jo aika pitkälle, kun aloittaa hommat. Listan tarvikkeita voidaan käyttää niin korjauksessa kuin tuunauksessa ja kun varastoa alkaa olla jo enemmän, niin myös ihan askartelussakin voidaan käyttää samoja juttuja helpostikin. Toki joidenkin osien purkaminen on työlästä, esimerkiksi housujen vetoketjut, varsinkin farkkujen. Mutta se työ kyllä kannattaa, sillä vetoketjuihin saa uppoamaan aika mahtavan summan rahaa. Farkkujen vetoketjuja voidaan myös hyödyntää monin tavoin, esimerkiksi vaikka koristeena takeissa.

Pitääkä kaikki säästää?

Ei tietenkään, jos aikoo pitää vain korjausvarastoa. Silloin ei tarvitse kaapista alkaa etsimällä etsiä, vaan voi hyvin poistaa tarvikkeet silloin kun jokin vaate tai asusteet tulee tiensä päähän. Silloin nappaa tarpeelliset osat talteen. Itse toki fileoin farkut tai leikkaan trikoovaatteet kuteeksi. Eli itse pyrin hyödyntämään omat tekstiilijätteeni kokonaan itse. Aina se ei ole mahdollista jos materiaali on niin rikki, ettei sitä voi hyödyntää mitenkään. Tällaisessa tapauksessa irrotan kaikki osat, joita voin vielä hyödyntää.

Kaikkein tärkein juttu on se, että säästää ihan kaikki ostetuissa vaatteissa olevat varanapit ja nepit.

Mitään valtavan isoja määriä ei myöskään kannata alkaa keräillä, vaan sitä mukaa kun tulee vastaan tarvittavaa. Itsellä on liiankin iso varasto ja se ei hyödytä kyllä ketään. Siksi kannattaa pitää pientä tarvikevarastoa vain, niin ei tarvitse lähteä metsästämään mitään mihinkään.

Nautinnollista viikonloppua kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

8 kommenttia

 1. Nadine kirjoitti:

  Sulla on ilmiselvä vaatetaitelijan lahja. Itse en tulisi ajatelleeksi mitä kaikkea kangasjämistä ja rikkinaisesta koruista voi tehdä. Säästän kyllä varanapit. Harvoin tuli hyödynnettyä mihinkään 🙂

 2. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Johonkin asti säästin tosiaan noin kaikki napit, mutta kun ikää kertyi ja sen myötä niitä nappeja, niin jollain siivouskierroksella karsin ne noin neljännekseen aikaisemmasta ja vieläkin on pärjätty 🙂
  Korjausompelua lähinnä harrastavana useimmiten tulee ehkä vastaan, että tarvitaan vaikka uusi vyötärökuminauha, mutta onneksi tuossa aika lähellä on Eurokangas.

 3. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  tuollainen paketti olisi hyvä lahjaidea!

 4. Jasmin kirjoitti:

  Wau, paljon kaikenlaista mitä itse ei tule ajatelleeksi! Sain tästä oivan lahjaidean!

  Mukavaa kevättä! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.