Hae
VillaNanna

Juhannuksen ihanat mekot

Juhannuksen ihanat mekot

Juhannuksen sää on useasti aika huono, joten se on yksi syy miksi minulla ei ole juhannusmekkoa. Muutamana vuonna tosin olen sen juhannusmekkoni ommellut ja juhannus on tuntunut niin erilaiselta. Tänä vuonna ei kuitenkaan tullut erikseen mitään juhannusmekkoa tehtyä, eli perinteeksi siitä ei ollut.

Juhannuksen ihanat mekot

Meille ei ole koskaan muodostunut mitään tiettyä perinnettä juhannukseksi. Lapsuudesta tosin muistan, että useasti olimme Paraisilla mökkeilemässä juhannuksena. Mutta ei mitään kummoisempaa. Ei myöskään nyt aikuisena. Ainut asia on ollut se, että syödään hyvin. Ollaan tosin testattu erilaisia juttuja, kuten oltu Pihlajasaaressa juhlimassa juhannusta, tai menty piknikille. Mutta yleensä se on ollut jokin retki, pyörällä yleensä. Joten, tässä on monta syytä siihen miksi minulla ei ole juhannusmekkoa, kun mieluiten minulla olisi vaelluskengät jalassa tai pyöräilyshortsit verhoilemassa jalkoja.

Mutta, kaikesta huolimatta minä olen muutamana vuonna tehnyt juhannusmekkoni, kaikki kolme ihanaa mekkoa ovat edelleen minulle rakkaita ja tärkeitä. Ovat kaikki ommeltu vanhoista tekstiileistä. Suomi 100 -mekkoni valmistui hienosti miehen vanhasta yöpuvun housuista ja miesten paidasta, yhtenä vuonna ompelin leikkuujätteet yhteen ja tein ihanan bohomaisen mekon Pihlajasaaren juhannukseksi ja viime vuonna surautin Hangon juhannukseksi pussilakanasta ihanan puhvihihaisen mekon.

Kolme söpöä mekkoa, kolme hyvin erilaista juhannusta. Suomen 100 -vuotis vuonna juhannus oli meillä iso juttu. Tein hävikkiruoka -vinkki sarjan juhannukseksi. Ompelin myös jämistä kaikenlaista juuri juhannukseksi. Silloin olikin hyvin aikaa ommella, kun en vielä silloin ollut vakituisena töissä. Yhtenä vuonna sitten lähdettiin Pihlajasaareen tutustumaan ja silloin oikeastaan alettiin kiinnostumaan juhannuksen vietosta enemmänkin ja sitten viime vuonna käytiin Hangossa. Tästä vuodesta en vielä tiedä. On meillä suunnitelmat, mutta miesväki on toipilaana, joten saapi nähdä teemmekö mitään.

Juhannuksen ihanat mekot

ihanat mekot

Onko jokin näistä mekoista ylitse muiden?

On, Se on tuo palasista ommeltu tilkkutäkkimekko. Se on minun voimavaatteeni. Mekon helma on todella iso ja mekko on suhteellisen painavakin, mutta siitä huolimatta siitä tuli lempimekkoni salamana. Ovat toki nämä muutkin kovassa käytössä ja eilenkin päälläni oli tuo lakanasta tehty mekko töissä päälläni. Näillä kolmella mekolla on siis paikka sydämessäni aina, vaikka tätä yhtä mekkoa suojelenkin paljon enemmän mitä näitä kahta muuta. Tämän vuoden juhannusasu on hyvin avoin, mutta jos pääsemme toteuttamaan suunnitelmamme, niin ehkä tämän vuoden juhannusmekko onkin jokin niistä mekoista, joita olen ommellut nyt kevään aikana. Minulla on yksi mekko mielessä ja toivon, että saan sen puettua päälleni. Valitettavasti emme tänä vuonnakaan lähde pyöräilemään ja voipi olla ettei juuri tänäkään vuonna päästä muutoinkaan nauttimaan pyöräilyn ilosta.

Arvaatko mikä mekoista on

  • Suomi 100 -mekko
  • Jämämekko
  • Hankomekko

Vastauksen voit jättää kommenttikenttään halutessasi. Voit kertoa myös mikä mekoista on suosikkisi. Minä kerroin jo omani.

Juhannuksen ihanat mekot

Oikein ihanaa juhannusta teille kaikille! Toivottavasti juhannus on aurinkoinen ja lämmin ja voimme pukea sen ihanan mekon päällemme!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

2 kommenttia

  1. Salla kirjoitti:

    Ihania mekkoja kaikki mutta jämämekko on mielestäni ihanin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.