Hae
VillaNanna

Ompelumaailman uusi lakanakerho

Ompelumaailman uusi lakanakerho

Ompelumaailman uusi villitys on tehdä asioita lakanoista. Se on minusta oikein mahtavaa tehdä vaatteita asioista, joita ei käytä sellaisenaan enää. Toki monet ostaa uusia lakanoita, koska kankaat on kalliita. Minun seuraavan työn lakana on löytynyt Kierrätyskeskuksen Näpräosaston materiaalitukusta. Materiaalitukusta voi kuka tahansa käydä ostamassa itselleen tarvikkeita niin ompeluun, neulontaan tai askarteluun. Hinnat eivät päätä huimaa.

Ompelumaailman uusi lakanakerho

Olen käyttänyt lakanoita paljon vaatteissani, kuten myös verhoja sekä pöytäliinoja. Iso osa näistä materiaaleista on tullut minun omista käytöstä poistetuista tekstiileistä. Vain muutaman tekstiilin olen ostanut, kuten tämän lakanan. Minulle tärkeintä on se, että ensin katsotaan omat kaapit sekä omat materiaalivarastot ennen kuin juostaan ostamaan mitään. Itselläni kun tuota varastoa on aika paljonkin vielä olemassa, niin ei ole järkeä hankkia. Mutta sitten kuitenkin joskus sitä sortuu kun näkee jo heti mitä jostain voisi tulla.

Kaava: Mekkotehtaan Saana

Tämän mekon kaava on myöskin ompelumaailmassa isossa suosiossa oleva Mekkotehtaan Saana. Minäkin olen siis iloinen Mekkotehtaan kirjan omistaja ja tästä kirjasta onkin tehty muutama mekko. Tämä on kirjan onnistuinein mekko. Siis minulla onnistunein. Olen tehnyt kaavoilla kolme erilaista mekkoa ja yksi on ollut valtavan suuri ja toisesta mekosta turpoaa rinnat ulos ja kaikki nämä ovat saman koon kaavoja. Eri malli vain.

Ompelumaailman uusi lakanakerho

Mekon lisäksi jalassa on ruotsalaiset puukengät, jotka olen ostanut kirpputorilta. Muistaakseni Fidasta vuosia sitten. Rakastan puukenkiä ja useasti valitsen joko suomalaiset tai ruotsalaiset puukengät jalkaani.

Upea kesäinen Helsinki

Nyt kun meidän reissu keskeytyi, niin ollaan sitten pyöritty Helsingissä siellä täällä. Pyöräily on valitettavasti jäänyt ihan kokonaan ainakin toistaiseksi. Sanoin kyllä miehelle, että on päästävä joku päivä seikkailulle. Katsotaan miten se tuossa innostuu. Ollaan oltu vähän, että mitäs nyt sitten tehtäisiin. Ja ollaan mietitty myös jotain reissua tuohon loppukuuhun tai elokuun alkuun. Lomaa on siis vielä reippaasti jäljellä. Mutta ennen kuin mitään aletaan pakkaamaan on nautiskeltava olostaan täällä Helsingissä ja sehän onnistuu aika helposti, sillä Helsinki on upea kesäkaupunki, täällä on kaikenlaista nähtävää ja koettavaa.

Suunnitelmissa oli mennä yhteen Kalasataman ravintolaan syömään, mutta sitä ei valitettavasti enää ollut. Joten hengailtiin hetki alueella ja lähdettiin kohti Konepajaa ja kohteena oli Alexis kattoterassi. huomattiin kyseinen terassi kun vietimme hääpäivää alueella ja yövyimme The Folks hotellissa. SIlloinhan kattoterassi ei ollut auki, mutta sitten kesäkuun alussa terassi oli täynnä ihmisiä, joten silloin jo oltiin miehen kanssa, että tuonneppa pitää päästä ja nyt siellä oltiin. Söimme vain huikopalaa lopulta. Poika kun ilmoitti haluavansa tiettyä ruokaa, jonka iskä valmistaa. Hetki rentoa olemista ja Helsingin ihailua.

Ompelumaailman uusi lakanakerho

Ihanaa kesäpäivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Lakanasta yöpuku, sunnuntain kimallusta

Kääriydy lakanaan sunnuntaina

Itse tehty juhannusmekko

 

4 kommenttia

  1. Kirsti Sipponen kirjoitti:

    Hei !
    Olen säästänyt paljon vanhoja lakanoita yläkertaan,koska en halua niitä hävittää.Olen saanut uusia tyttäreltäni ja miniältäni,joten vanhat joutaisi pois jos joku ne huolisi.

  2. Pirkko Rautiainen kirjoitti:

    Kiitos inspiroivasta ja mukavasta kirjoituksesta ja aurinkoisista kuvista. Ompelen mielelläni, mutta nyt on ollut pitkään kauhea iskiasvaiva selässä ja jalassa enkä löydä hyvää asentoa ompelukoneen äärellä. Olen näin ollen joutunut pitämään taukoa ja jopa käyttämään ompelupalvelua. Onneksi palvelua on sentään saatavilla, vaikka kyllä itsekin on kiva tehdä, jos kunto sallii.
    https://www.korjausompelimojoensuu.fi/

    • villananna kirjoitti:

      Voi ei :/ toivottavasti kuitenkin iskias poistuu ja pääset pian nauttimaan ompelun ihanasta maailmasta jälleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *