Hae
VillaNanna

Kesän lapsi mä oon

Eilen tuli vettä taivaalta kuin saavista kaatamalla, rakeitakin tuli kunnolla. Jouduttiin siirtämään jo patjat pihalta sisälle kun vettä tuli niin paljon, että katos ei jaksanut pitää vettä loitolla. Tuona kamalana päivänä istuin sängyllä ja aloin muistella kesää, sukelsin sen lämpimään syleilyyn ja muistelin mitä kaikkea ihanaa kesällä tapahtui. Tämän jälkeen laitan kesän kauniiseen pakettiin ja otan esille aina kun harmittaa syksyn tai talven kylmyys ja raakuus.
Meidän kesä meni todella nopeasti ohi, johtuen siitä, että iso osa kesästä meni muutolle. Muutto olikin kaikkein rankin juttu, niin henkisesti ja tietenkin myös ruumiillisesti. Tavaraa oli paljon. Ja kun heinäkuussa vihdoin saatiin hengähtää, niin kesä olikin jo ohi. Onneksi ehdimme muutosta huolimatta nauttia kesästä monin tavoin ja päästiin kivoihin seikkailuihin mukaan.

Meidän kesä alkaa aina toukokuussa, silloin on kahden lapsen syntymäpäivät, esikoisen sekä kuopuksen. Vietämme joka toukokuu yhteisen päivän Turussa, käymme syömässä ja nauttimassa olostamme. Tämä on meille se ensimmäinen kesäpäivä, tästä alkaa seikkailu. Tarinaa enemmän tästä reissusta voi lukea sen omasta postauksesta.

Meillä on tapana tutustua eri asuinalueisiin ja etsiä näistä alueista hyviä puolia, on mahtavaa mennä aluisiin sisälle ja nähdä ihan eri tavoin paikat joissa ihmiset elää. Tätä teimme monta kertaa tänä kesänä, se oli todella hauskaa ja saatiin tosi kivoja kuvia myös otettua monen monta. Herttoniemenranta taisi lopultaan olla meidän suosikki. Ranta-alue oli kyllä todella nätiksi rakennettu. Tämäkin postaus löytyy klikkaamalla tästä.

On monta paikkaa missä vierailemme joka kesä, varsinkin Vuosaaren huippu on sellainen. Joka kevät odotan sitä hetkeä, että pääsen kiipeämään huipulle ja kiertelen siellä ristiin rastiin. Kesällä noustiin huipulle toista tietä mitä yleensä ollaan tehty ja reissu olikin sen vuoksi ihan toisenlainen. Helsingissä on paljon paikkoja, joista tulee sellainen fiilis, että on matkoilla jossakin päin maailmaa, ei Suomessa välttämättä ollenkaan. Vuosaaren huippu on juuri tällainen paikka. Kesällä olikin tärkeää päästä tällaisiin paikkoihin useasti, sillä emme matkustaneet kesällä mihinkään ulkomaille. Viime kertaisen nousun tarinaa löytyy täältä.

Yhtä reissua olin odottanut koko kevään, nimittäin Tekasin-festareita. Minun refashion vaatteita pääsi katsomaan festareilla ja se oli aivan mieletön kokemus. Monin tavoin. Oli kiva tutustua uusiin ihmisiin ja upeisiin käsityöläisiin. Pidän tätä isona kunnia-asiana, että sain olla mukana. Kun minulta ostettiin vielä muutama vaatekkin niin oikeastaan olin aika ylpeäkin aikaansaannoksistani. Festari tunnelmaan voi hypätä klikkaamalla tätä.

Juhannukseen mennessä olimme saaneet suurimman osan tavaroista uuteen asuntoon. Edelleen tavaraa kyllä on appiukon luona, mutta yritämme nekin saada jossakin kohtaa tänne. Juhannusta pääsimme siis viettämään ihan kunnolla uudessa kodissa. Stressi oli jo kadonnut ja olo aika hyväkin jo tuossa vaiheessa vaikka osa tavaroista on edelleen hukassa. Meidän ensimmäinen juhannus uudessa kodissa löytyy täältä.

Muutosta haluttiin pitää pieni paussi ja lähdettiin miehen kanssa kahdestaan pyöräilemään, Härdelli kun halusi lähteä uimaan, niin oli hyvä hyödyntää päivä myös aikuisten osalta. Pyörien nokka osoitti suoraan Lammassaaren vierellä olevalle Kuusiluodolle. Reissu oli todella mahtava, keli täydellinen ja tutustuttiin jälleen monimuotoiseen Helsinkiin. Tämä on yksi syy miksi rakastun Helsinkiin koko ajan lisää ja lisää. Täällä on niin paljon kaikenlaista ja se tekee kaupungista todellisen kaunokaisen. Meidän seikkailusta voikin käydä lukemassa jälleen kerran täältä.

On vaikea valita yhteen postaukseen muutama juttu…Helsinki tuli hyvin tutuksi tänä kesänä, nähtiin alueita, joissa ei olla ennen oltu ja käytiin myös samoissa paikoissa, joissa viime vuonnakin. Mutta ennen ei oltu ihan vain turisteina Helsingissä ja se oli aika hauska kokemus. Onneksi ensi kesäksi on iso määrä uusia kohteita, joita lähdetään kiertämään. Tämä turistina olo ei ihan putkeen mennyt mutta se ei millään tavoin meitä haitannut. Näistä touhuista voi käydä jälleen lukemassa täältä.

Tulen palaamaan kesään vielä jossakin vaiheessa, vähän myöhemmin ja toki kerron meidän viimeisestä lomapäivästä. Mutta nyt katsellaan hetki näitä juttuja ja laitetaan kesäkirja hetkeksi kiinni ja annetaan syksyn tulla meille sisälle.
Meillä oli kaikin puolin ihana kesä, kuuma ja hikinen, aurinkoinen. Se todella helli meikäläistä, lapset eivät ihan näin kuumasta välittäneet mutta minä nautin suunnattomasti. Ensi kesään!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *