Hae
VillaNanna

Laitetaan VillaNannan Nelli kuntoon


Taas koitti päivä kesäinen,
on mieli kevyt, iloinen.
Nyt avaan luontoon ikkunat,
päivänkakkarat siel kukkivat.
Oi kesäaamun autuutta
en ajattele murheita
vaan nautin, nautin kaikesta
kesäaamun onnesta.

      –Birgit Ahokas


Alkukesä on mennyt vähän miten sattuu, itse ollut kipeänä, mies kirjoittaa gradua ja jotenkin tuo ompelukaan ei kauheasti innosta, eivätkä kelitkään oikein helli. Tämän kaiken negatiivisuuden halusin eilen heittää romukoppaan ja hoitaa itseni kuntoon. Tarkoittaa ihan juuri sitä mitä sanoin. Hellin itseäni, vain itseäni. Siihen hellimiseen tarvitaan kahvia ja sitruunahappoa. Kyllä vain, nyt hoidetaan ihoa ja jalkoja, hellitään oikein kunnolla. Jaksaa sitten tänään mennä ja tulla, nauttia elämän pienistä pisaroista. 
Oma hyvinvoitini lähtee siitä, että voin hemmotella itseäni, antaa itselleni lahjan vaikka joka päivä. Tämä lahja ei kuitenkaan aina tarkoita jotain mikä maksaa vaan se voi tarkoittaa oikeastaan ihan mitä tahansa, josta nautin. Esimerkiksi voin vaikka ommella itselleni jotakin tai voin mennä yksin pyöräilemään tai niin kuin eilen, antaa itselleni aikaa ja tehdä niitä asioita joista nautin. Kuten käydä vaikka Kierrätyskeskuksessa ostamassa kukkia, pukea päälleni itse tehdyn mekon, olla meikittä ja se tärkein asia, hoitaa ihoani. 
Kahvikuorinta on aivan mielettömän hieno juttu, olenkin siitä aikasemminkin kirjoittanut mutta aika ohimennen. Kuorinta-aineen kahviosa sisältää antioksidantteja ja ihoa kosteuttavia rasvoja. Ne myös lisäävät pintaverenkiertoa ja vähentävät selluliittiä. Tosin se myös raikastaa kasvojen ihoa, mutta tuota tavallista kahvia ei kannata hinkata kasvoille, sen voi tosin levittää ja jättää hetkeksi ja pestä pois. Ruokasooda taas poistaa kuollutta ihoa. Mmmm, ei sitä kyllä enää kauppojen kuorinta-aineita kaipaa. Kuorinta-aineen voi myös maustaa tai lisätä siihen mitä ikinä haluaa kokeilla, toiset laittaa karkeaa suolaa, toiset kaakaota poistamaan voimakasta kahvin tuoksua. Kaikki käy ja kokeilla voi. Muista vain, että kahvi värjää, joten kannattaa pestä kahvi hyvin pois, niin ihosta kuin lattioilta.


Toinen ihana hellivä tuote on kylpypommit. Nämä ovat myös loistava lahjaidea nautintoja rakastavalle ystävälle tai omalle lapselle, itse tein tyttärelleni joululahjaksi ja osa jäi tietenkin meille käyttöön. Vielä muutama pallero on jäljellä ja kohta tehdään lisää uusia palleroita. Alkuperäinen resepti näille palleroille löytyy täältä. Nämä kylpypommit saavat jalat ihanan pehmeiksi, eikä tarvitse rasvata ylimääräisellä rasvalla kun öljyä on sen verran noissa mukana. Kuollut iho lähtee helposti kun näissäkin on soodaa mukana. Kannattaakin hankkia sellainen iso pötikkä soodaa sekä sitruunahappoa jos näitä innostuu tekemään. Sitruunahappoakin saa nykyään ihan ruokakaupasta.
Aamuni siis alkoi kahvilla ja kahvipurujen säästämisenä. Sen jälkeen huomasin Feissarissa, että Nihtisillan Kierrätyskeskukseen oli tullut kukkia ja tietenkin mieheni halusi suoda minulle kukkien haun. Sain tosin vähän muutakin kuin vain kukkani, tein muutaman kenkälöydön. Tosin nyt olen siinä pisteessä, että kaivelen tyttärelleni kenkiä kun olen luvannut pitää tämän maniani kuitenkin jonkilaisissa rajoissa. Onneksi menevät kiertoon. Mekkoni on tehty alunperin pussimaiseksi mekoksi mutta en koskaan käyttänyt sitä kuitenkaan vaan järkevää oli purkaa mekko ja tehdä siitä uusi mekko ja nyt sitä tulee käytettyä, enemmän minun tyyliseni kuin pussimekko. Muuten, kuvissa olevat kengät sekä laukku on Kierrätyskeskuksesta, kassi on itse tehty tilkuista.
Ja tämän jälkeen lähdin kävelylle meidän lähimetsikköön ja nappasin mukaan myös muutamia kukkia ja heiniä. Näin sain ostokukat hiukan ilmeekkäämmäksi kun lisään mukaan vähän villikukkia. En ole aikaisemmin ollut kukkaihminen ja en kyllä ole vieläkään mutta kyllä nämä kukat tuo minulle iloa ja hyvää fiilistä kotiin. Tosin nyt ei hetkeen tule uusia kukkia, se on selvä homma. Kun tulin kävelyltä mies lähti jatkamaan graduaan, pojat omilla reissuillaan ja koti oli minulle vapaa ja ei muuta kuin hommiin. Kahvikuorintaan ei juuri aikaa mene, se on nopeasti pyöräytetty. Kylpypommeissa meneekin enemmän aikaa, joten niitä kannattaa olla valmiina purkissa. Musiikkia soimaan ja ei kun nauttimaan elämän pienistä iloista ja ihanista tuoksuista.

Nautinnollista päivää kaikille!
-Nelli-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *