Hae
VillaNanna

Tuunauksen monet askeleet

Tuunauksen monet askeleet

Tuunauksen monet askeleet vievät välillä pikku hiljaa tiettyyn lopputulokseen. En olisi voinut aavistaa kun olen farkkutakkini saanut kaveriltani, että se vielä melkein 20 vuoden jälkeenkin on jossakin muodossa minulla käytössä. Nyt kerron farkkutakin tarinan, millaiset elämänvaiheet takilla on ollut.

Tuunauksen monet askeleet

Sain siis kaverilta muutamia vaatteita aikanaan ja vaatekassin joukossa oli tumma aika ohut farkkutakki, joka oli monta vuotta käytössäni ihan sellaisenaan. Se oli yksi lempivaatteistani aikanaan. Mutta jossakin vaiheessa sitten tulin siihen lopputulokseen, että se on aika tylsä sellaisenaan, joten tein takkiin ensimmäisen muokkauksen.

Muokkaus 1

 • Ompelin ison ompelumerkin takin selkään. Näitä hankin aikanaan Tallinnan Karnaluksista monta ja tällä hetkellä on enää yksi kuva ompelematta.
 • Kulutin rikki takkia kilpatanssikenkien pohjan mokkaharjalla. Näin takki sai repaleisen ulkonäön. Tykkään siitä miltä farkku näyttää rikkinäisenä.

Tämän jälkeen takkia käytin jälleen todella paljon. Mutta pikku hiljaa takki alkoi jäädä minulle aivan liian pieneksi ja jäi muutamaksi vuodeksi kaappiin roikkumaan. Takki oli siis aika kireä käsivarsista sekä rintojen kohdalta takki ei mene edelleenkään kiinni. Muuten takki toimisi oikein kivasti.

Miten takin lopulta kävi?

Muutama viikko sitten muistin miten aikanaan nuorena teininä pukeuduin. Minulla oli valkoinen napapaita, mustat leveälahkeiset housut, farkkuliivi. Haikailin kovasti tuon tyylin perään, paitsi että napapaita sai jäädä asusta pois. Mutta kiinnosti ajatus siitä, että miten asun muokkaisin nyt 50 -vuotiaalle sopivaksi.

Muokkaus 2

 • Leikkasin hihat sauman vierestä pois.
 • Leikkasin myös takin lyhyeksi, otin pois noin 5 cm helmasta.
 • Ompelin helman kaitaleen takaisin.

Alun perin en ommellut helmaan takaisin kaitaletta, koska ei siinä aikaisemmassakaan ollut sellaista mutta tämä takki on sen verran ohutta farkkua, että tarvitsee helmaan vähän jytynpää kaitaletta. En kuitenkaan purkanut kaitaletta, vaan leikkasin noin 1,5 cm päästä tilkkua ja ompelin sen kiinni ihan reunasta takin helmaan takaisin kiinni. Helpompi ratkaisu. Vaikka jouduin hiukan lyhentämään kaitaletta takaa. Olisi muutoin ollut aivan liian pitkä uuteen helmaan.

Ei siis aina tarvitse jättää ensimmäistä muokkausta lopulliseksi. Vaate voi elää oman elämän mukaan. Minusta asu myös toimii ikäiselleni oikein hyvin. Hihat tulee myös käytettyä, jos en itse niin nuoret saavat ottaa ne projekteihinsa mukaan.

Mitä tykkäätte?

Tuunauksen monet askeleet

Nautinnollista viikonloppua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Tuunattu mekko tuunataan uudelleen

8 kommenttia

 1. diinamaria kirjoitti:

  Tulipas tuosta tyylikäs ja muodikas. Kyllä se sinä vain osaat 😀

 2. Mira / Blinger Shimmer-blogi kirjoitti:

  Ihanaa kuinka pitkän ja moninaisen elämän vaate sun käsissä saa ?

 3. Jasmin kirjoitti:

  Wau, kerrassaan upea! Aiotko jotain jouluista tuunailla kans? 😉

 4. Marjut kirjoitti:

  Todella hienoa, vaate saa todella pitkän iän käytössä muokkaamalla sitä aina uudelleen. Voi, kun olisin yhtä kekseliäs tuunaamaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *