Hae
VillaNanna

Täydelliset villasukat

Täydelliset villasukat

Millaiset on täydelliset villasukat? Minulla ne ovat pehmeät, lämpimät ja sellaiset, jotka eivät kutita. Siksi päätinkin shortsiasuni jälkeen alkaa tikkumaan itselleni pitkiä villasukkia. Ihan myös energiansäästön vuoksi. Ja koska en halua laittaa lankoja hukkaan. Joten näistä ihanista langoista aloin sitten neuloa hitaasti mutta varmasti ihan perussukkia, ilman kuvioita ja ilman mitään muutakaan. Lopputuloksena aivan ihanat pitkät villasuka.

Täydelliset villasukat

Olen aikanaan kun muutimme Helsinkiin takaisin ja tein näyttöä Oulunkylän nuorisotalolla ja ostarilla oli tietenkin (on edelleen) Lankamaailma, tuli aina poikettua siellä shoppailemassa lankoja. Ostin kerran ison määrän ihanaa vaaleanpunaista liukuvärjättyä lankaa ja tästä lankamäärästä on saatu sitten neulottua vaikka ja mitä. On kolme paitaa, shortsit, huivi, pitkät villasukat ja vieläkin jäi lankaa yli sen verran reilusti, että ehkä vielä pipokin tulisi. Lanka on todella ohutta, joten tikuttaa saa kyllä pitkään. Tykkään tästä langasta siitä huolimatta.

Cewec Delano -langalla neulotut

Aika paljon siis tuosta langasta saa väsättyä. Ja siis kaikkinensa olen ostanut kilon kyseistä lankaa. Se, ei lopulta ole edes mikään kovin iso määrä, mutta tämä lanka on kyllä niin kuin hattara, eikä paina juuri mitään. Lanka on myös erittäin huokeaa, joten pienestä määrästä lankaa saa jo puseronkin väsättyä. Sukat neuloin 2,5mm sukkapuikoilla. Nämä sukat eivät sovellu kuitenkaan saapikassukiksi, vaan näin kotioloihin lämpösukiksi sekä unisuksiksi.

Sukkien ohje (koko 36)

Tarvikkeet:

 • Cewec Delano -lankaa ( 80% akryylia, 10%villaa, 5% mohairia ja 5% Alpakkaa ) noin 4 kerää
 • 2,5mm sukkapuikot

Tee näin:

 • Luo 80 silmukkaa ( 20 silmukkaa neljälle puikolle).
 • Neulo kaksi oikein kaksi nurin joustinneuletta 5cm.
 • Aloita aina oikea neule, neulo aina oikeaa 10krs ja aloita kavennukset. Toista kavennukset niin monta kertaa, että kaikille neljälle puikoille jää 12 silmukkaa.
 • Kavenna ensimmäisen puikon alussa ja neljännen puikon lopussa yksi silmukka. ( neulo ensimmäisen puikon ensimmäinen silmukka oikein, kaksi seuraavaa silmukkaa oikein yhteen. Neulo neljännen puikon silmukat oikein, kunnes jää kolme puikolle, nosta yksi silmukka neulomatta, neulo viereinen silmukka ja vedä nostettu silmukka neulotun silmukan yli. Neulo viimeinen silmukka oikein).
 • Neulo viimeisen kavennuksen jälkeen noin 5 cm (tai itselle sopiva pituus).
 • Aloita vahvistetun kantalapun neulominen (ohje Novitan sivuilla)
 • Voit tehdä sukan loppuun Novitan ohjeella. Minulla puikoissa on 12 silmukkaa ja kärkikavennukset on tehty juuri Novitan ohjeen mukaisesti.

Täydelliset villasukat

Mukavia neulonta hetkiä kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

12 kommenttia

 1. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

  Ai että, nämä olisi täydellisiä talveen! Nyt kun pitää vielä alentaa lämpötilat kotona. OIkeasti pitää olla kokovartalo neule. Pystyykö oikeasti neulomaan tällainen onesie?

  • villananna kirjoitti:

   Nää on, siksi ne teinkin kun meillä ei yleensä talvella ole lämmitetty mitään muuta kuin yläkerran kylpyhuoneen lattia.

 2. Nora kirjoitti:

  Ihanat villasukat =)

 3. riitta reissaa kirjoitti:

  upeat sukat! Kuinka usein kavensit, eli onko kavennuskerrosten välissä monta tavallista kerrosta?

 4. Diiskuneiti kirjoitti:

  IHANAT sukat – minäkin haluan 😀

 5. Marjo kirjoitti:

  Todella herkullisen värit villasukat – värit kuin karkkikaupasta!
  Minulla on kotivillasukkina nilkkamittaiset mutta tulevaa talvea
  ajatella tällaiset pitkävartisemmat lämmittäisivät paljon enemmän.
  Super kauniit!!!!

  https://www.marjonmatkassa.fi/

 6. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

  Onpa kauniit! 🤩 Minulle täydelliset villasukat on lyhytvartiset, rennot ja vähän löysät. Käytän villasukkia kesät talvet. 😃

  • villananna kirjoitti:

   Itse pidän napakoista sukista, etteivät pyöri jalassa. Tosin yhdet omat lempparitkin ovat juuri tuollaiset lyhyt vartiset sekä löysät. Ne sukat on neulottu joskus 12 vuotta sitten, niin alkavatkin olla jo paremmat päivät nähneet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *