Hae
VillaNanna

Mun itse tehty vaatekaappi

Mun itse tehty vaatekaappi

Mun itse tehty vaatekaappi tarkoittaa tässä jutussa sitä, että olen ison osan vaatteista tehnyt itse. Toki kaappiin on alkanut kulkeutua enemmissä määrin myös kirppisvaatteita. Uusia vaatteita ei juuri ole. Ehkä noin 10% koko vaatekaapin sisällöstä on uutena ostettu. Tähän lasken myös uusista kankaista tehdyt vaatteet. Se ei lopulta ole iso määrä. Toki kankaita on vielä aika paljon kaapeissa, jotka pitää saada ommeltua pois. Iso osa niistä on villasekotteita, paksuja takkikankaita siis. Eli takkien määrä tulee nousemaan tässä hiljalleen.

Mun itse tehty vaatekaappi

Olen aika ylpeä tästä vaatekaapistani, monin eri tavoinkin vielä. Lista miksi olen ylpeä siitä ei ole pitkä, mutta ei myöskään lyhyt. Se on juuri sopivan mittainen kaikkeen siihen mitä kaapista löytyy. Kaapista löytyy kaikki tarpeellinen ja kaiken voi yhdistää kaiken kanssa.

Ylpeyden aiheet:

  • Itse tehtyä iso osa
  • Toinen osa kirppari löytöjä
  • Kaikki lempivaatteita
  • Paljon tuunattuja vaatteita
  • Löytyy myös iso osa voimavaatteita
  • monipuolisuus
  • voi yhdistää kaiken kanssa

Siinä se lyhyt mutta niin suuri lista. Nuo kolme ensimmäistä kohtaa ovat niitä, jotka kirjoitin ylös kun aloin rakentamaan omaa unelmien vaatekaappiani. Homma on ollut aika hidasta, mutta matkalla olen myös oppinut ison määrän asioita ja nimenomaan itsestäni. Myös ostotapani on muuttunut kokonaan. En mene kauppaan vain hakemaan kivoja juttuja, vaan niiden pitää sovittaessa tuntua lempivaatteilta heti. Minun pitää nähdä käytänkö vaatetta vähintään sen 30 kertaa. Huom, vähintään.

Joskus jotkin vaatteet jäävät pidemmäksi aikaa odottamaan kaappiin, mutta aina ne kaivetaan esiin ja käyttöön pienen ajan jälkeen. Poikkeuksiakin on ollut, kuten slipoverini, joka oli 20 vuotta kaapissa ennen kuin otin sen jälleen käyttööni ja nyt sitä onkin käytetty urakalla.

Kaapin kätköstä

Tämä kyseinen neulemekko on aina siellä kaapin kätkössä, en edes ymmärrä miten se aina joutuu sinne. Neuleen olen tehnyt vuosia sitten, taisi olla ensimmäisiä töitä täällä Helsingissä kun sain ompelukoneet esiin. Mekkoa on sittemmin käytetty monet kerrat ja täälläkin nähty muutamia kertoja. Nyt jälleen. Sillä kun sain mekon päälleni taas pienen ajan jälkeen, tuli ajatus tästä postauksesta. Takki on ostettu kirpparilta ja tänä vuonna takki on ollut pienemmällä käytöllä kuin viime vuonna. Mutta käytössä kuitenkin.

Takki onkin siitä hauska, kun siinä ei alun perin ole ollut kaulusta, vaan joku on siihen kauluksen kiinnittänyt. Tiedän sen siitä kun takin niskassa oleva merkki on ihan eri kuin kauluksen merkki. Erittäin hyvä idea siis monin tavoin. Se olikin se syy miksi nappasin takin itselleni. Paksut sukkahousut ovat ihan uutena ostetut mutta saapikkaat taas ovat ilmaisosastolta. Eli aika hyvin keskitytty asussa juuri tuohon listaan, joka minulla tuossa ylempänä on esillä.

Tämä neulemekko on sellainen, että tulen käyttämään tätä koko lopun elämäni. Tai toivon, että se mahtuu päälleni aina. Perusmekko, joka on lämmin ja sitä voi yhdistellä miten tahansa ja minkä tahansa kanssa. Siksi tämä mekko on lemppari.

Mun itse tehty vaatekaappi

Rakkaudella -Melissa 

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

#lempivaatteeni -kampanja, maaliskuu

2 kommenttia

  1. Jael kirjoitti:

    Mä jo luulin että olet rakentanut vaatekaapin;D Mutta olet kyllä niin taitava vaatteiden laittamisen ja duunaamisen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.