Hae
VillaNanna

Rikkinäisestä paidasta ja tilkuista outo paita kevääksi

Rikkinäisestä paidasta ja tilkuista outo paita kevääksi

Rikkinäisestä paidasta ja tilkuista tein itselleni todella omituisen paidan. Vaikka paita on omituinen on se silti jotenkin aivan ihana. Susiruma, mutta ihana. Minusta ainakin. Ennen ensimmäisiä kohtauksia kaadoin tilkkukassin sisällön lattialle ja aloin miettiä mitä ihmettä collegetilkuista tekisin. Aluksi ajattelin yhdistää vain kaikki palat toisiinsa kankaaksi ja siitä leikellä paidan, mutta toisin kävi.

Rikkinäisestä paidasta ja tilkuista outo paita kevääksi

Joskus on ihan hyvä vain antaa mennä, lähteä sellaisille mielikuvitusmatkoille, joista lopputuloksena on jotakin aivan omituista. Niin kuin minä tein tämän paidan kanssa. Kun olin aikani väännellyt ja käännellyt tilkkuja, päätin sukeltaa tuunauskasaani ja sieltä löytyikin kaksi rikkinäistä farkkupaitaa. Toinen on nyt odottamassa vielä tuunausta mutta tämän vaaleamman päätin ottaa pohjaksi uudelle paidalleni. Halusin jotakin erikoista mutta minulle niin tuttua.

Paidan kaava löytyi Cotton friend sewing -kirjasta, joka on tällä hetkellä minun kovassa käytössä. Japanilaiset kaavat inspiroi minua tällä hetkellä valtavasti. Sopii hyvin minun Mori girl -tyyliin vaikka ovatkin paljon pelkistetympiä. Niillä tosin on helppo muokata tyyliä runsaampaan suuntaan tai hillitä runsautta. Jossakin kohtaa tulee lisää näitä kaavakirjoja.

Koska osa materiaaleista on joustamatonta kangasta, lisäsin saumanvaroja reilusti, silloin ei tule ainakaan liian pieni paita. Vyötärökaitale jäi minun makuuni liian lyhyeksi, koska materiaali tahtoi loppua kesken ja sen vuoksi tein aika kaposen vyötärökaitaleen. Mutta eipä se menoa haittaa. Paidasta tuli kuitenkin juuri sellainen kuin ajatuksissani seilailin.

Rikkinäisestä paidasta ja tilkuista outo paita kevääksi

Rentoa pukeutumista ulkoiluun

Pitkäperjantaina olin vihdoin ensimmäisen kerran ulkona sen jälkeen kun kotiuduin sairaalasta. Se oli myös ensimmäinen kivuton aamu. Valitettavasti jouduin kuitenkin ulkoilun jälkeen turvautumaan jälleen kipulääkkeisiin, mutta parasta oli päästä ulos pitkän ajan jälkeen. Koska olin pitkään makoillut sängyssä kivuissa, oli valtavan tärkeää saada päälle jotakin hyvin rentoa ja pehmeää. Tämä hassun hauska paita oli juuri sellainen. Rento ja pehmeä.

En kuitenkaan halunnut verkkareita jalkaani, joten valitsin leggarit paidan kanssa, urheilusukat lahkeiden päälle, paksupohjaiset lenkkarit ja kaulahuivi. Vaikka ilma oli lämmin, minulle se oli ehkä hitusen liian kylmä. Olin toki nukkunut monta päivää parvekkeen ovi auki, mutta lämpimän peiton alla ei samalla tavoin tunne kylmää kun silloin kun seisoo ulkona puolipukeissa. Ja minähän sitten rakastuin tähän minun paitaani.

Rikkinäisestä paidasta ja tilkuista outo paita kevääksi

Rentoa torstaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

6 kommenttia

  1. Ellukka kirjoitti:

    Moro, on muuten kiva paita. Kiitos kivasta blogista, seuraan mielelläni mitä saat tehtyä. Ja myös tarinoita elämästäsi on kiva lukea. Kaikkea hyvää kevääseen.

  2. Nadine G kirjoitti:

    On tämä kappale aivan ihana vaikka on myös varsin mielikuvauksellinen. Jos näin edes voi sanoa ? Sellainen manga-tyylinen.

  3. Jonna kirjoitti:

    On kyllä veikeä kappale! Käyttäisin ilomielin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.