Hae
VillaNanna

Miehen farkuista hame

Miehen farkuista hame

Ompelin miehen farkuista hameen itselleni. Farkut olivat sen verran rikki, etten niitä lähtenyt korjaamaan, vaan ompelin reilusti hameen. Farkut olen heittänyt aikanaan laatikkoon, joten tämäkin työ kuuluu laatikkoprojektiin. Projekti keskeytyy nyt, sillä meille tulee muutto aika nopeasti tässä. Joten ensimmäisenä siirretään työhuone pois tästä osoitteesta missä nyt asutaan.

Miehen farkuista hame

Farkkuhameet ovat nyt muotia ja tietenkin minäkin haluan joskus olla edes sinne päin muodikas. Koska laatikossa oli kahdet miehen farkut, niin kaksi farkkuhametta tuli rakennettua itselleen. Toki hameet ovat hiukkasen liian isot vyötäröltä ja ehkä jossakin kohtaa tulen ne vielä pienentämään. Mutta nyt mennään näillä systeemeillä tähän syksyyn.

Miten tein:

  • Purin farkkujen sisäsaumat sekä haarasaumat. Purin vyötärökaitaletta takaa sen verran, että pääsin poistamaan takakappaleelta haarasauman kokonaan pois. Edestä kiinnitin haarasauman päällitikkauksella toistensa päälle.
  • Tämän jälkeen ompelin takasauman kiinni ja jätin pienen halkion taakse. En tehnyt mitään muuta muutoksia toistaiseksi.

Tykkään itse siitä, että voin muokata tällä tavoin vaatteita helposti, eikä aina tarvitse tehdä kokonaan uutta. Tykkään miltä hame näyttää ja aika pienellä vaivalla saatu lopputulos. Toinen hame onkin sitten toisenlainen. Erilainen muunnos tästä hameesta, mutta sen näette kyllä myöhemmin. Kunhan saan kuvattua sen vain.

Syksyn tuulet puhaltaa

Nyt on se hetki, kun olen alkanut katsella vaatteita vähän sillä silmällä. Toki tämä muuttokin on sen aiheuttanut osaltaan. Nimittäin muutetaan paljon pienempään asuntoon, mitä tämä on, joten tavaraa pitää laittaa pois ja paljon. Olen jo aloittanut ja myyntiin on tulossa jo kassillinen paitoja. Pihakalusteet, osa huonekaluista myydään pois, myös autosta luovutaan. Iso muutos siis tulossa meille kaikille.

Palataan muutosta takaisin syksyn ihaniin vaatteisiin. Vaikka vielä on suht lämmintä ja aurinko paistaa täydeltä taivaalta, voi jo haistaa syksyn. Eilen illalla työpaikan ovesta leijaili syksyinen tuoksu sisälle, joka aiheutti osaltaan pientä keskustelua tulevasta talvesta. Syksy myös tuo tullessaan kaikki ihanan pehmeät neuleet, joiden käyttöä odotan kovasti jo nyt. Vaikka olen kesäihminen, niin pyrin kovin etsimään jokaisesta vuodenajasta jotakin hyvää ja syksyn parasta antia on neuleet ja korkealaatuinen tweed.

Miehen farkuista hame

Ihanan aurinkoista päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

6 kommenttia

  1. Nadine G kirjoitti:

    Farkkuhameita tuli tehtyä jos jokunen 90-luvulla, kun farkut irtisanoi sopimuksensa 🙂 Hauskaa, että muoti teki taas spiraalin.

  2. Amalian maailma kirjoitti:

    Ihana hame, kauniit napit! Mä olen suunnitellut myös hameen tekemistä, mutta aloitan jollain tosi yksinkertaisella kaavalla.

  3. Milla / www.moonshapedlittlebox.fi kirjoitti:

    Farkku alkaa taas kiinnostaa, vaikka ensin tuli mieleen lapsuus ja alkava teini-ikä lantiofarkkuineen ja farkkumekkoineen… Noh, nyt yksi isän vanha farkkurotsi odottaa tuunaamista ja muokkaamista. 🙂 Muoti kiertää nopeasti, mutta saa nähdä minkä aikaa kokofarkkuiset asut trendaavat.

    • villananna kirjoitti:

      Itse olen ollut aina farkkutyttö ja farkkujahan minulta löytyy paljon. Ihan käytössä olevia ja sitten on myös niitä, joista on tarkoitus tehdä asioita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *