Hae
VillaNanna

Sukkaprojektin kolmas ja viimeinen osa

Nyt on mennyt aika paljon aikaa sukkaprojektin julkaisun kanssa. Niin paljon kaikenlaisia suunnitelmia ja tekemisiä, ettei ole oikein ehtinyt keskittyä itse projektiin ollenkaan. Mutta nyt on tehty sukkia ja kaikki on toteutettu tällä kertaa vanhoista paidoista. Sukkiin kelpaa siis vanhat paidat erittäin hyvin. Kannattaa vain muistaa se, että varsinkin neulepaidoista tehdyt eivät veny juurikaan pitkittäissuuntaan ja se pitää huomioida kunnolla kun tekee kaavaa. Olen siis siirtänyt leikkuu vaiheessa kantapään kohtaa ja näin on tullut parempi sukka.
Tämän kaavan kanssa oli muutenkin hankaluuksia vaikka näyttää hyvin yksinkertaiselle kaavalle. Mutta juuri tuo joustavuus ja muut asiat mitkä tulee vanhojen paitojen tuunauksessa vastaan aiheuttaa harmaita hiuksia, ainakin minulle. En siis oikeastaan tykkää tästä tavasta tehdä ollenkaan vaikka alun perin tapa näytti todella kivalle ja helpolle. Nämä sukat ovat kuitenkin hyvä niille, jotka eivät pidä sauman tunnusta jalan alla tai kantapään alla.
Olen myös jälleen ommellut sukat suoralla ompeleella ja näin saumat aukeavat ja eivät häiritse jalassa. Olen todennut tämän olevan kaikkein parhain tapa ommella sukat. Saumurin ommel tuntuu todella ikävästi jalassa.

 

*    *    *    *    *
 
Projekti sinällään oli mielenkiintoinen ja on ollut mahtava nähdä, että sukkia voi tehdä monin eri tavoin. Netti on täynnä erillaisia ohjeita ja niihin kyllä kannattaa tutustua jos kiinnostaa tehdä sukkia itse. Itse tehdyt sukat ovat tulleet jäädäkseen ja kaikkia kolmea tapaa tullaan jatkossakin käyttämään vaikkakin tuo kakkososa oli minulle kaikkein mieluisin tapa toteuttaa sukat. Varoitan myös teitä siitä, että sukkapostauksia saattaa tulla muutama tähän perään kun näitä on nyt tehty ja paljon ja eri materiaaleista. Joten silmät auki ja katselemaan mitä kaikkea on saatu aikaan.
 
HUOM!
 
Hyödynnän paidan resoriosan ettei tarvitse erikseen ommella kaitaletta sukan varteen. Mutta jos pelkää lörpähtämistä, suosittelen ompelemaan kuminauhakujan varteen ja pujottamaan kapean kuminauhan varteen.
 
Kaavan teko:

Asettele vanha sukka paperin päälle
Piirrä ääriviivat
asettele sukka uudelleen paperin päälle ja asettele niin, että kantapää on ”avattu”
Piirrä ääriviivat

 

 

 

 

 

 

 

 

Mukavaa päivää kaikille!
-Melissa-
 

2 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Noloa, mutta en kerta kaikkiaan ymmärrä miten tuo kaavasukka asetellaan että kantapää on "avattu"?

  2. Melissa L kirjoitti:

    Sukan pohja on aina isompi kuin yläosa on. Kun asettelet sukan paperin päälle niin asettele se niin, että kantapää aukeaa ja näin saat piirrettyä "siivet" toiseen kaavaan. Jos tämä on vaikea niin voi myös tehdä kantapään kohdalla laskoksen. Itse en pitänyt siitä miten se tuntui jalassa mutta jollekkin se voi toimia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *