Hae
VillaNanna

Jämistä paita ja virkatut paikkafarkut

Jämistä paita ja virkatut paikkafarkut

Eilen päätin ommella jämistä paidan, eli pariin kassiin oli jälleen kerääntynyt eri projekteista jämiä ja nyt halusin saada ne pois. Lopputulema on se, että yksi kassi on tyhjä ja yksi on täynnä. Sain siis yhden työn tehtyä. Oli kiva tänään vetasta jalkaan myös korjatut farkut, joiden reikiä paikkasin virkkaamalla. Tällä hetkellä näitäkin housuja on kolmet. Kahdet, joita voi käyttää ja yhdet odottaa parempia aikoja.

Jämistä paita ja virkatut paikkafarkut

Kerronkin nyt mistä eri projekteista nämä osat on jääneet, niin näette miten palapeli rakennetaan. Ensin tehdään jokin muu projekti ja sen jälkeen kerätään jämät kassiin ja toivotaan, että jossain vaiheessa voi tehdä niistä jämistä jotakin. Aina ei tarvitse tehdä vaatteita, voi tehdä paljon muutakin, mutta itse olen nyt tehnyt paidan. Aluksi paita tuntui hassulle, mutta hassu on mun juttu, joten tietenkin tämä meni heti päälle töihin.

Tykkään paidasta myös sen vuoksi, että se on suhteellisen kevyt, vaikka on neuletta kokonaan. Paita sopii myös monen vaatteen kanssa, kuten nyt vaikka farkkujen, collegehousujen, hameen tai leggareiden. Kaikki siis käy, fiiliksen mukaan vain. Itse kun vielä tykkään tilkkuvaatteista, niin tämähän on oikein loistava siihen.

Kaava löytyi Cotton friend sewing -kirjasta, jonka on tekijöinä on häärännyt Yoko Katayama, Kyoko Sakauchi sekä Michiyo Ito. 

Tietenkin kaava sai hiukan erilaisen ulkomuodon minun käsissäni. Ei siis ihan suoraan sellainen mikä kuvissa vilkkuu. Tein kaavaan leikkauksia, jotta saisin mahdollisimman hyvin hyödynnettyä jämät, joita kasseissa oli. Ensin ajattelin tehdä oikein monenkirjavan paidan, mutta lopputulos onkin aika harmoninen, eikä sekametelisoppa.

Jämiä seuraavista töistä:

Farkkujen virkatut paikat

Tänään ehdottomasti halusin päälleni farkut, joiden reiät olen virkannut hauskasti umpeen. Farkut olenkin jo esitellyt blogissa aikaisemmin ja nämä ovatkin tulen kevään the juttu. Miten monella tavalla farkkuja voi yhdistää ja ovat aina vaan yhtä suloisen romanttiset. Toki voisi kokeilla jollain muilla väreillä, niin farkun ulkonäkökin muuttuisi paljon. Onneksi nyt ei ole enempää näin rikkinäisiä farkkuja mitä olivat nämä kahdet, jotka olen nyt virkannut.

Rikkinäiset housut ehjäksi virkkaamalla

Nämä farkut virkkasin kokonaisuudessaan ihan kiinteillä silmukoilla. Aloituksen ompelin pykäompelein, jotta sain helposti aloitettua kiinteät silmukat. Tätä asiaa kun tässä on nyt kyselty sen verran, niin kerron tässä nyt miten homman saa alkuun. Se oli valitettavasti jäänyt aikaisemmasta postauksesta kokonaan pois. Tykkään ehkä enemmän tästä tavasta korjata farkkuja vähän senkin vuoksi, että paikat joustaa kivasti. Kannattaa sen vuoksi lähteä varovasti kaventamaan ja pyöristämään reikiä.

Ennen kuin aloittaa koko hommaa, kannattaa reikä siistiä, on helpompi ommella sekä virkata kun kaikki ylimääräinen on poistettu ympäriltä ja lopputulos on siisti. Toki jos haluaa roikkuvia lankoja sinne tänne, kannattaa ne jotenkin suojata. En ole sitä asiaa kuitenkaan miettinyt sen enempää, että miten se käytännössä tapahtuisi, jos sellaisia haluaisi jättää pyörimään vielä virkkauksen jälkeenkin. Kokeilemalla selviää.

Jämistä paita ja virkatut paikkafarkut

Mahtavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

2 kommenttia

  1. Jael kirjoitti:

    Sun postauksen innoittamana ostin tänään lankaa ja uuden virkkuukoukun, paikkaamisia varten, ja nyt pitäisi vaan oppia miten se tehdään, mutta onneksi on YouTube:) Mukavaa viikkoa Melissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.