Hae
VillaNanna

Miksi ostan kirppareilta myös rikkinäisiä vaatteita?

Miksi ostan kirppareilta myös rikkinäisiä vaatteita?

Miksi ostan kirppareilta myös rikkinäisiä vaatteita? Mitkä ovat niiden kriteerit, että lähteävät mukaan? Otanko ihan mitä vain vai olenko tarkka siitä mitä otan? Yritän lyhyesti kertoa teille, miksi teen tällaista, sillä yleensä olisi parasta hankkia vain ehjää mutta minulle asia ei ole aina ihan niin pävänselvää. Varsinkin ilmaisosastolta tulee otettua mukaan tavaraa, jossa on jotakin virhettä mutta siitä olen tarkka, etten ota mukaan mitään täydellistä roskaa.

Kriteerit rikkinäisille

Tekstiilin värit ovat kunnossa sekä ehjä. Vaate sellainen, jota haluan käyttää ja tulee käyttöön korjauksen jälkeen. Ei tahroja! Mietin jo heti, onko järkeä korjata vaatetta. jos on ja se täyttää kaikki muut kriteerit, niin otan sen mukaani, toki hinnassa pitää näkyä se, että on rikki. Myös merkki ratkaisee jonkin verran ja minkä ikäinen vaate on. Ylipäänsä siis vaatteen kunto on se, jonka huomioin.

Miksi ostan kirppareilta myös rikkinäisiä vaatteita? Mitkä ovat niiden kriteerit, että lähteävät mukaan? Otanko ihan mitä vain vai olenko tarkka siitä mitä otan?

Miksi rikkinäisiä?

En siis aina ota mukaani rikkinäisiä. Nyt loppu kesästä on lähtenyt parit kolmet rikkinäiset vaatteet mukaani eri kirppiksiltä, koska ovat muutoin olleet hyväkuntoisia mutta pikku juttuja puuttuu, kuten napit tai takissa ollut rikkinäinen vetoketju.  Nyt ajattelette, että ei hemmetti, kuka jaksaa lähteä vaihtamaan vetoketjuja takeista, mutta on olemassa niksi nikkinen, joka helpottaa suuresti kyseistä hommaa ja saa vielä takin näyttämään aika hienolle. Näitä ohjeita löydät esimerkiksi Häärämö-blogista sekä toisenlainen vinkki Suuri käsityön -videosta. Kannattaa tutustua ja napata se mikä miellyttää enemmän omaan silmään. Nämä on oikeasti helppoja tapoja korjata vaate.

Mitä hankin ja korjasin?

Olen hankkinut rikkinäisenä siis kaksi takkia sekä neuletakin. Kaikissa kolmessa oli hyvin pienet asiat korjattavana ja silloin on parempi ottaa ja korjata kuin jättää vaate roskiskamaksi. Valitettavasti kaksi vaatetta ovat pikamuodin edustajia mutta minun käytössä ne kestää pitkään ja hyödynnän lopulta tekstiilijätteenäkin itse.

Pitkätakki

 • Vetoketju rikki, laitoin siihen uuden Hääräämön ohjeella.

Miksi ostan kirppareilta myös rikkinäisiä vaatteita?

Lyhyt takki

 • Napit lähteneet melkein kaikki, irroitin loputkin ja vaihdoin toisiin (ei tarvitse olla samanlaisia kuin muut napit)

Neuletakki

 • Neuletakista oli irronneita neppareita, purin loput pois ja ompelin uudet tilalle.

Miksi ostan kirppareilta myös rikkinäisiä vaatteita?

Joskus on pakko hankkia materiaalia uutena, jos ei juuri sopivaa omasta varastosta löydy, kuten nyt. Neppareita ei ollut ollenkaan ja vetoketjut olivat kaikki vääränlaisia. Ei siis takkiketjuja ja jos oli, niin väärän mittaisia. Onneksi sopivat napit löytyi toiseen takkiin. Vaikka kirppareilta ei hankkisi rikkinäisiä vaatteita, niin suosittelen opettelemaan sen verran kädentaitoja, että voi korjata omia vaatteitaan. Kuten nyt kiinnittämään napit, korjaamaan reikä. Ne on aika pieniä juttuja mutta on tärkeää oppia kunnioittamaan sitä vaatetta, jonka hankkii.

Aurinkoista lauantaita kaikille!

-Melissa-

12 kommenttia

 1. Petra - Sängyn alla kirjoitti:

  Arvostan kyllä kaikkia jotka tekevät ja tuunavat ja korjaavat vaatteitaan itse! Mie olen säästänyt muutamat lasten yöpuvut tarkoituksena jatkojalostaa ne pehmoleluiksi. Vanhoja tyynyjäkin on täytteeksi, kunhan vaan ohjeen löytäisin 😀

  hhtp://sangynalla.blogspot.fi

  • villananna kirjoitti:

   Hyviä pehmojen kaavoja löytyy Suuri käsityö lehdestä ja Burdassa myös on aina välillä. Erikseen on olemassa erilaisia lelukirjoja, joita voisi löytyä kirjastosta.

 2. lilli kirjoitti:

  Arvostan myös isosti! Kirpputorit on ihania, mutta harmikseni viime vuosina olen hyödyntänyt niitä ihan liian vähän.

  • villananna kirjoitti:

   Kannattaa tutustua kirppareiden tarjontaan. Niin paljon kaikkea mahtavaa.

 3. tuulanneli kirjoitti:

  Aivan loistavaa kierrättämistä! Arvostan suuresti. Olen itse lähinnä myyjän roolissa kirppareilla, enkä osaa ostaa mitää sieltä. Täytyypä itsekin tutustua tarkemmin kirppareiden valikoimaan!

 4. Sonja kirjoitti:

  Mahtavaa kierrättämistä! Tätä arvostan kyllä paljon 🙂

 5. Laura kirjoitti:

  Hyviä vinkkejä! Kiitos kun linkkasit Hääräämöön 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Hyvä idea ja ohje, ei sitä kannata uudelleen kirjoittaa kun se on jo tehty 🙂 Toivottavasti siitä on monille apua.

 6. Riikka kirjoitti:

  Onpas mielenkiintoinen blogi! Kaikenlaiset korjaus- ja tuunausvinkit ovat tervetulleita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *